LELKIPATIKA

A karma 12 törvénye, ami összeköt az Univerzummal

Szerző:
Szabó Anna
Először is, mi a karma? A karma szanszkrit szó, jelentése: cselekvés. Megfelel Newton törvényének, azaz minden akció, reakciót szül. Amikor gondolkodsz, beszélsz vagy cselekszel, olyan erőt szabadítasz fel, amire válaszreakció érkezik. Ez a visszatérő erő módosítható, megváltoztatható vagy felfüggeszthető. A legtöbb ember erre azonban nem képes.

Ez az ok-okozati törvény nem büntetés, hanem egyfajta oktatás, tanulás. Nem szabadulhatsz meg a cselekedeteid következményeitől, de ha megpróbálsz jobbá válni és jót cselekedni, akkor ez a karma nem következik be. A törvény nem ismerése nem mentség, mivel ez egy egyetemes törvény. Itt nem létezik félelem. A karma és a reinkarnáció világában csupán a karmikus törvények uralkodnak.

Az aranyszabály a buddhisták és a hinduk szerint az, hogy minden, amit másokkal teszel, az visszahat rád. A világ összes vallásában szinte hasonló dologról van szó. Keleten azt mondják, minden esemény egy másik esemény bekövetkezését vonzza maga után, és ez az ok-okozat kapcsolatban áll egymással. Egy személy mindig felelős a cselekedeteiért, ha nem ebben az életben, akkor a következőben. Amit a korábbi életedben tettél, az most a jelenlegi életedben visszahat rád, és meghatározza mindazt, amit tapasztalsz.

A buddhizmus nagyon komolyan veszi ezt a tant, ezért bármit is csinálsz, olyan dolgokat generálsz, amelyek idővel visszahatnak rád. A karma tehát lehet jó vagy rossz, viszont ahelyett, hogy büntetésnek fognád fel a múltban történtek miatt, gondolj rá inkább úgy, hogy ez egy egység, ahol egy energia körforgás van, és ez egy lecke. A karma törvénye egyszerű, amint vetsz, úgy aratsz. A múltbeli életed tettei a jelenlegi életedre vannak hatással. Íme, a karma 12 törvénye:

.

 

 

lelkipatika karma univerzum
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL