KÖZÉRZET

A premenstruációs szindróma (PMS) spirituális jelentése - Így segíthetsz rajta

Szerző:
Szabó Anna
A régi időkben a menstruációra úgy tekintettek, mint a gyógyulás és az újjászületés szent idejére. A hónap azon napjain a nőket tisztelték és ünnepelték. Manapság azonban a havi vérzés emlékeztetőül szolgál a nőknek arról, hogy egy nagymértékben „férfiuralta” világban élnek. Hogy is van ez?

A nők mindegy 85%-a tapasztal valamilyen fizikai vagy érzelmi változást az ovuláció és a menstruáció első napjai között. Amikor ezek a változások már negatív hatással vannak személyes kapcsolatainkra vagy egyéb kötelezettségeinkre, akkor premenstruációs szindrómáról beszélünk (PMS). Mélyebb szinteken a PMS általában a kapcsolatainkkal és a feminitásunkkal kapcsolatos problémákat hozza elő, illetve azt, hogy hogyan érezzük magunkat nőként.

A PMS spirituális jelentése

Ha metafizikai nézőpontból vizsgáljuk a kérdést, akkor minden hónapban meghalunk belül, hogy aztán újjászülessünk.  A méhről úgy válik le az azt borító fal, ahogyan a kígyó vedli le a bőrét, megszabadítva önmagát a múlttól és szabad utat mutatva a jövőbe. A halál és újjászületés ezen fázisában mindannyian tapasztalunk premenstruációs tüneteket, néhányunk azonban intenzívebben, mint mások. Ilyenkor jön el az ideje annak, hogy az elmúlt hónap elfojtott és figyelmen kívül hagyott érzelmei felszínre törjenek és tudatossá váljanak, hogy aztán szembe nézhessünk velük, kifejezhessük azokat és aztán elengedjük őket.

Ha az előző hónap során mindig semmibe vettük és figyelmen kívül hagytuk a harag és a szomorúság érzéseit, vagy egyszerűen csak nem hagytunk magunknak időt a pihenésre, akkor az befolyással lesz a hormonális aktivitásunkra is, felerősítve azokat a tüneteket, amelyeket ezek az elfojtott érzelmek felszínre törése okoz.  Néha a PMS a gyász érzéseit hozza, ami azért történhet, mert a felszínre törő érzelmek készen állnak az elengedésre, és arra, hogy megszabadítsanak minket a belső feszültségtől, így ez egy szembesítő időszak is lehet. Bár az elengedés egy fájdalmas időszak, mégis ez segít abban, hogy tiszta lappal induljunk. Pontosan emiatt nagyon fontos, hogy ilyenkor különösen jók legyünk önmagunkhoz és időt adjunk magunknak a pihenésre.

A nőknek megadatott a menstruáció ajándéka, hogy minden hónapban fizikailag elengedjünk régi dolgokat vérzés kíséretében, és hogy kifejezhessük azokat az érzéseinket, amelyek mélyen a testünkbe és a pszichénkbe vannak ágyazva. Ezáltal leszünk sokkal intuitívabbak és érzékenyebbek a menstruáció ideje alatt.

Ha te is küzdesz a PMS-sel, mutatunk 10 természetes orvosságot, amely segíthet:

.

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL