ÁLLATI CUKISÁGOK

Szoktál beszélni a háziállataidhoz, vagy a növényekhez? - Szerinted ez furcsa?

Szerző:
Szabó Anna
Biztos van olyan, hogy annyira szereteda háziállataidat , hogy mindenféle becenevet adsz nekik és beszélsz hozzájuk, vagy éppen beszélgetsz a növényekkel. Ám ezzel semmi gond, emiatt egyáltalán nem kell aggódnod, ez ugyanis az úgynevezett antropomorfizmus, ami olyan természetes, akár a levegővétel.

 

Az antropomorfizmus az a képesség, amikor az emberek egyes emberi vonásokat fedeznek fel állatokban, tárgyakban és növényekben. Pszichológiai tanulmányok szerint ez az intelligencia jele, és nem az őrületé (amit sokan gondolnának).

A szakemberek szerint, amikor növényekhez, állatokhoz beszélsz, az is egyfajta meditáció, ami segít abban, hogy aktív és szervezett legyen az elméd.


Csupán az emberek képesek erre, mivel az emberi faj képes egyedül szellemi alkotásokat teremteni. Kezdd el gyakorolni az antropomorfizmust, akárcsak gyerekkorodban tetted, így kifejlesztheted az elmédben azt a mechanizmust, hogy kreatívabb leszel és a képzeleted is fejlődik.


De hogyan is működik mindez?


Egyszerű! Íme, egy példa, ami megmagyarázza mindezt. Például, ha beszélsz a kutyádhoz, akkor az agyad elkezd pörögni, és átgondolni a lehetséges válaszokat, amiket a kutya adhat neked, így bővül a fantáziád.


Röviden szólva, ha például beszélsz a növényeidhez, akkor bizony kifejezetten intelligens vagy, de legalábbis nagy az agyi kapacitásod. Semmiképpen ne hagyd abba, hiszen folyamatosan fejleszti a képzelőerődet!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL