2017. július 21. - Dániel, Daniella
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. július 21. - Dániel, Daniella
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Ez kell neked a boldog és kiegyensúlyozott szerelmi élethez! - Kapcsolati szerződés!

Wadolowska Balogh Orsolya

Nem vicc. Aki látta az Agymenőket, az tudja, hogy nem viccelek. Sheldon Cooper kapcsolati szerződése legendás, de ami még jobb, hogy működik is! Ha két ember komolyan veszi a párkapcsolatát, akkor azok között egész biztos működni fog, amelynek köszönhetően boldog és kiegyensúlyozott lesz a szerelmi életük. Megmutatjuk, hogyan is néz ki és milyen előnyeitek származhatnak belőle!

Hol követünk el hibákat egy kapcsolatban?

• Ott, amikor már megszereztük a másikat és nem törődünk a megtartásával és túlságosan elengedjük magunkat.

• Amikor önző módon elhanyagoljuk a másik igényeit.

• Nincs lefektetve, hogy ki mit szeretne, vár el a másiktól a jövőben (pl.: házasság, gyermek) ezért a felek örökös vitákba keverednek.

• Nem beszélgetnek rendszeresen a kapcsolatukról, az érzéseikről, a gondjaikról és nem elég őszinték egymással.

• Az elvárások helytelen kezelése, amikor csak egyik fél támaszt indokolatlanul sok elvárást a másiknak. A kapcsolati szerződés bebiztosítja az adok-kapokot, ezáltal megszűnik az elvárás okozta feszültség és szorongás a kapcsolatban.

Sheldon Cooper kapcsolati szerződése bevált. Legalábbis olyan jól alakult az Amy-vel való kapcsolata, hogy az 10. évadban még Leonard és Penny is íratott vele egyet.

Vicces, de érzékletes példák a szerződésre Sheldon és Amy esetén:

Csak akkor engedélyezett a kézfogás, ha valamelyikük leesni készül egy szikláról, szirtről, vagy szakadékból, illetve, ha Nobel-díjat kap.

Ha az egyikőjük beteg, a másiknak kötelessége ápolnia.

Ha Sheldon viccet mond, Amy-nek kötelezőnek nevetnie kell rajta.

„Nincs nosztalgia" záradék.

De van néhány poénos kitétel Leonard és Penny szerződésében is:

Leonard csak akkor videojátékozik alsónadrágban, ha Penny nincs otthon.

Kérdésre Penny nem válaszolhatja, hogy „Minden rendben van." ha nincs rendben, elfogadhatatlan válasz továbbá a „Semmi", „Nyugodj már meg" és a „Mondom, hogy semmi, nyugodj már meg".

Lehet, hogy a fenti példák valóban viccesek, de maga a kapcsolati szerződés működőképes lehet, de csak akkor, ha a felek komolyan is veszik. Ha most eltekintünk attól, hogy ez kitalált sorozat, akkor egyértelműen bevált. Mindkét fél megkapja, amit szeretne. Lehet, hogy nem tűnik valami romantikusnak, de csak akkor van romantika is, ha máködik az a kapcsolat.

Azt gondolod, hogy de ehhez miért kell szerződés? Gondold át akkor alaposan a kapcsolatodat! Te is megkapod azt, amit szeretnél? És ha igen rágni kell hozzá a párod fülét vagy könyörögni? A szerződés fixen adja meg neked, amit szeretnél, hiszen kötelezi rá a másikat, emellett ott van a tény, hogy érdemes adnia mert cserébe ő is tutira megkapja, ami neki „jár". Így jutott Amy is a heti randijához és fix romantikájához.

Mi kell egy ilyen szerződéshez?

• Két magabiztos és mindenre elszánt fél, akik komolyan veszik a szerződést és nincs utána, hogy elmúlt a kezdeti lelkesedés meg hogy olyan „poén", emiatt elhanyagolják a megbeszélt pontok betartását.

• Papír és toll, hogy lejegyezzétek, amiben megállapodtok és alá is írjátok.

• Alapos vizsgálódás és megfontolás a tekintetben, hogy mit is akarsz valójában. Egy pontos párkapcsolati szerződéshez elengedhetetlen, hogy tudd, mit szeretnél.

Mit köthettek ki a szerződésben?

• Igazából akármit, amit képesek vagytok betartani, illetve megadni. Az egész nem más, mint üzlet, alkudozás a másikkal.

• Kiköthetitek, hogy mikor és mennyi időt töltsetek együtt. Azt is, hogy hol, heti hány alkalommal. Kitérhettek a részletekre, hogy pontosan milyen minőségi időtöltésre vágytok. Heti egy romantika nap, heti két randi este, heti egy filmnézős délután, playstation vagy online játék este.

• De nem csak a közös időtöltést szabhatjátok meg, hanem azt is, kinek mi jár egyénileg. Heti egy kocsmában lazulós nap jár a pasinak, cserébe neked egy is barátnős és mindezt úgy, hogy nem fintorogtok egymásra. Vagy vehetsz magadnak hetente egy új ruhát, de akkor ő is megihat otthon három sört.

• Megállapodhattok az anyagiakban. Ki és mennyit fizet. Egyikőtök a lakbért, a másik a rezsit. Ő vacsit, te a mozi hegyet.

• Egész nyugodtan kitérhettek a másik szokásaira. Ne előtted eressze ki a párod a gázait, te viszont ne előtte lakkozd a körmödet vagy nyomkodd a pattanásaidat.
• Ha már a külsőnél tartunk, kitérhettek a külsőségesekre. Például a párod nem szeretné, hogy hasig kivágott felsőkben rohangálj, te viszont heti három alkalommal inget adhatsz rá. Amennyiben nagyon kényesek vagytok egymás alakjára, akár arra is kitérhettek, hogy mi legyen a sörhassal meg a torták okozta úszógumikkal...

• És az egyik legpraktikusabb pont lehet a konfliktuskezelés. Mennyi időn belül és mikor beszéljetek a problémáról. Azonnal megbeszélitek vagy maximum öt órával később? A legcészerűbb úgy megfogalmazni - és ez a bevált recept – hogy ne haraggal feküdjetek le este.

Felmerül a kérdés, ha ez nem hivatalos szerződés, ki fogja betartani?

• Hát ti, akik elszántak vagytok és komolyan veszitek.

• Ha nagyon szeretnétek, megállapodhattok abban milyen szankciók várnak arra, akik nem tartják be a pontokat.

• De általában nincs is szükség a fenti pontra, mert a párok annyira megelégednek az ilyen szerződéssel, hogy végre mindketten megkapják azt, amit szeretnék, hogy nincs okuk elégedetlenkedni. Sokkal boldog és kiegyensúlyozottabb lesz általa a kapcsolatuk.

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb cikkekről, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Tudd meg, mik a torokcsakra "eldugulásának" jelei és azt, hogy mit tehetsz ellene

Tudd meg, mik a torokcsakra "eldugulásának" jelei és azt, hogy mit tehetsz ellene

Az eltömődött torokcsakra jelentősen befolyásolja a hatékony kommunikációt, ugyanis felerősítheti az attól való félelmedet, hogy mások kigúnyolnak vagy ítélkeznek feletted. Ezenkívül még abban is megnyilvánulhat, hogy nem tudod sem kifejezni önmagad, sem pedig felismerni a saját igazadat a világban. Ám amikor ez a csakra nyitott, képes vagy nyíltan kifejezni magad minden helyzetben. 

Tovább »
6 jel, amiből az derül ki, hogy a babona negatív hatással lehet az életedre

6 jel, amiből az derül ki, hogy a babona negatív hatással lehet az életedre

Szeretjük azt hinni, hogy reggel, ha szánt szándékkal jobb lábbal kelünk, jól indul a napunk és hogy egyáltalán pozitív hatással lehetünk az életünkre azzal, ha kiaknázzuk az összes létező szerencsével kapcsolatos babonát. De mi van akkor, ha a babonaismeret már inkább az agyadra megy és csak gátol a fejlődésben és abban, és negatív hatással van az életedre?

Tovább »
Milyen állatot pillantottál meg legelőször a képen? - Megmutatja a rejtett személyiségjegyeidet

Milyen állatot pillantottál meg legelőször a képen? - Megmutatja a rejtett személyiségjegyeidet

Egy londoni kutatócsoport kifejlesztett egy tesztet, ami egy absztrakt képhez kapcsolódik. Attól függően, hogy milyen állatot pillantasz meg először, feltárulhatnak olyan fontos személyiségjegyek, melyek egyébként előtted is rejtve vannak. Sőt, az is kiderül, hogy olyan döntő pillanatokban, amikor nagy nyomás alatt vagy, hogyan viselkedsz.

Tovább »

Kalkulátor

Válaszd ki a szerencsekövedet!

A sok kő között valahol ott van a Tiéd is. Nem kell mást tenned, mint kiválasztani a listából, és elolvasni, mi az üzenete. Hagyd, hogy a megérzéseid vezessék a kezedet!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Pető Judit

Testtartás- és mozgás-szakértő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Pető Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép