SZÉPSÉG

Hogyan sminkeljük fiatalossá magunkat?

Szerző:
Szabó Anna
Nos, az idei smink trend megkönnyíti a dolgunkat.... az ártatlanság és a rafinált nő egyetlen alakban olvad össze, a smink szinte észrevehetetlen. A natúr arc szinte alapfeltétel annak, aki idén divatos szeretne lenni.


A tökéletes smink a jó alapozónál kezdődik

A fiatalos smink első lépése az alapozó, mely ebben az esetben finoman áttetsző, tehát nem szabad vastag rétegben felvinni az arcra. Fontos, hogy mindig nedves szivaccsal dolgozzunk, így elkerülhetjük, hogy maszkszerű legyen az alapozónk. (Az alapozó kiválasztásáról egy korábbi cikkünkben olvashatsz, tovább!)

1. MAC
2. Clinique
3. Lancome
4. Esteé Lauder

Ha színezett nappali krémet használunk, az még természetesebbé teszi az összhatást.

 

Igéző tekintet

Fiatalít, és felemeli a tekintetet, ha a szemek alá világosabb korrektort teszünk, de nagyon fontos, hogy ne legyen túl világos, így elkerülhetjük a bohóc szem effektust. Nagyon fontos, hogy jobb minőségű korrektort használjunk, mert ha vastag textúrájú korrektort választunk, beleülhet a szemkörnyéki ráncokba, ami sajnos kiemelheti "mosoly ráncainkat".

1. Chanel
2. Guerlain
3. Esteé Lauder
4. Clinique


Szemünk sminkelésekor kerüljük az erősebb, vastagabb kontúrokat, inkább puhán satírozzunk szét natúr (barna, ill. bézs) színeket, ami lágyítja a tekintetet. Most semmi sem kontúros, minden finoman árnyalt, elmosott. Ezért a szempillaspirálunk is inkább barna árnyalatú legyen, mintsem fekete.

 

Finoman a pirosítóval!

A vékony alapozó fölé nagy ecsettel némi halvány pírt tegyünk fel, amit áttetsző porpúderrel fixálhatunk. Matt árnyalatokkal dolgozzunk, fontos, hogy a bőr alapszínénél csak 1-2 árnyalattal legyen sötétebb a pirosító színe.

1. Dior
2. L'oeral
3. Guerlain
4. Dianne Brill
5. Yves Saint Laurent

 

Kecses ajkak, natúr színek

Az ártatlanul természetes hatást az ajkakon a natúr színek kecsessége adja meg. Vigyázzunk, mert a trend mellőzi a csillogást, válasszunk matt, esetleg szaténfényű változatot.

1. L'Oreal
2. Estée Lauder
3. Maybelline New York
4. Estée Lauder
5. Artdeco
6. Clinique

Az idei év őszi-téli sminktrendje a fesztelen szépség, a kislányos báj ünnepe.

Honfi-Brecska Márti

Sminkes

06/30/380-3031
marti.hb@gmail.com



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL