2017. július 28. - Szabolcs
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. július 28. - Szabolcs
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Tejben, vajban, málnahabban - Nyári kedvenc Bereznay Tamástól

A málnaszezon közepén szívesen feldobnád a hétvégi menüt egy könnyed, tejes nyári édességgel? Bereznay Tamás egyik kedvenc receptje akkor csak neked szól.

 

A klasszikus piskótatekercs szinte mindannyiunkban a nagymamánál töltött délutánokat idézi. Bereznay Tamás nagy rajongója a tejalapú desszerteknek, így most egy könnyed málnás habbal gondolta újra a receptet, amely egyszerre ébreszt nosztalgikus emlékeket, és számít igazán trendi édességnek.

„A konyhám alappillére a hazai tej és a tejalapú friss, tartósító- és ízfokozómentes anyagok. Minden alkalommal kizárólag vajjal dolgozom és rendkívül fontos számomra, hogy friss természetes alapanyagokból készítsem az ételeim. A tej felhasználása valóban kimeríthetetlen, legyen szó előételről, egy ízletes főfogásról vagy egy ínycsiklandozó desszertről. Már most elmondhatom, hogy az idei nyár abszolút slágere a málnahabos tekercs. A tej, illetve pontosabban a tejszín és az ízletes pirosló málna párba állítva, könnyed piskótába burkolva tökéletes befejezése lehet valamelyik étkezésnek." – mondta a séf.

 

 

Málnahabos tekercs Bereznay Tamás receptje szerint

A krémhez:

5 dl Tejszív logóval ellátott tejszín

30 dkg málna

1 narancs lereszelt héja

1 cl narancslikőr (triple sec) vagy narancsaroma

1 dkg vaníliás cukor

4 dkg kristálycukor

2 dkg habfixáló

A piskótához:

4 db tojás

8 dkg liszt

8 dkg kristálycukor

2 ek víz

csipet só

Elkészítés

A tojások sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd apránként belekeverjük a lisztet is. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beledolgozzuk a masszába a vízzel együtt. Nagy, lapos tepsibe zsírpapírt fektetünk, vékonyan elkenjük rajta a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.

Még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt, szorosan feltekerjük, és visszacsomagoljuk a sütőpapírba. (Ha nem sikerült egyben leszednünk a sütőpapírt, csomagolhatjuk konyharuhába is. Azért fontos melegen szorosan feltekerni a piskótát, mert, ha mindezt hidegen tennénk, a tészta széttörne.) Amíg a tészta hűl, elkészítjük a tölteléket.

A tejszínből a habfixáló és a cukor hozzáadásával kemény habot verünk. Keveset (kb. 6 evőkanálnyit) félreteszünk a sütemény külső díszítéséhez, a többit ízesítjük a narancslikőrrel, a narancshéjával, a vaníliás cukorral. Belekeverjük a málnát, és megkenjük vele a piskótát. Az egészet óvatosan feltekerjük, külsejét vékonyan megkenjük a maradék habbal, és legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük. Vastag szeletekre vágva kínáljuk.

A Tejszívkampányról:

A Tej Terméktanács és Szakmaközi Szervezet Tejszív kampányának is legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai tej fogyasztásának fontosságára, hiszen a hazai tej kiváló minőségű, friss, megbízható, ellenőrzött élelmiszer, amelyről a csomagoláson látható tejszív logó is tanúskodik. Ezzel az emblémával ellátott termékek vásárlásával a fogyasztó száz százalékig biztos lehet, hogy a tej magyar gazdaságokból származik, ahol maradéktalanul betartják a higiéniai előírásokat.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

6 hatékony tipp, ami kordában tartja a gyomorproblémákat

6 hatékony tipp, ami kordában tartja a gyomorproblémákat

A gyomorproblémák kellemetlenek, befolyásolják a lelki állapotot, az éhségérzetet, és a munkádra is kihatnak. Érdemes ezért odafigyelni rá, hiszen ennek nem kell így lennie. Ha folyamatosan gyomorégést és emésztési zavarokat tapasztalsz, akkor vizsgáld meg az alábbi 6 tippet, ami hatékonyan csökkenti mindezt, segítségével pedig egy sokkal előnyösebb életformát alakíthatsz ki.

Tovább »
Emlékeztető - Tízmilliószoros nap van ma! Még nem maradtál le semmiről!

Emlékeztető - Tízmilliószoros nap van ma! Még nem maradtál le semmiről!

Ma van a harmadik Tízmilliószoros nap az évben! Szerencsére még bőven van időd arra, hogy kihasználd a nap varázslatos erejét és bebiztosítsd a jövődet és vágyaid megvalósulását! Adunk néhány tippet, hogyan érheted el!

Tovább »
A kedvenc fagylalt ízed árulkodik a személyiséged rejtett oldaláról - Teszteld magad!

A kedvenc fagylalt ízed árulkodik a személyiséged rejtett oldaláról - Teszteld magad!

A tudósok és a pszichológusok megfigyelték a mindennapi szokásokat - milyen tollat használsz, milyen a kedvenc fülbevalód, nyakláncod - és rájöttek, hogy ez mind-mind árulkodik a személyiségedről. Most itt az ideje annak, hogy a kedvenc fagylalt ízed meséljen rólad. Dr. Alan Hirsch az Ízek és Illatok Kutatási Intézményének doktora tanulmányozta az ízek és a személyiség közötti összefüggéseket.

Tovább »

Kalkulátor

A főzés technikája

Minden nő életében eljön az a pillanat – sőt talán a férfiakéban is –, amikor fakanalat vesz a kezében és alkotni kezd a konyhában. Vagy legalábbis próbál. Mert a kezdőknek minden fogalom, még a legalapvetőbb is új, ám a receptek többnyire nem

Még több kalkulátor »

Szakértők

Erdősné Zsóka

Szoptatási tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Erdősné Zsóka

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép