SZÓRAKOZÁS

Újabb izgalmas olvasnivalók

Szerző:
Szabó Anna
Jugoszláv dzsigoló, Isten is visel rúzst, Patkányok, Gyilkosok nyara - csak néhány azon könyvcímek közül, melyekkel az Alexandra Kiadó örvendeztet meg minket.
Zoran Drvenkar
Jugoszláv dzsigoló

Nem érdekel, hogy nézel ki. Nem számít a szagod, a frizurád. A történeteid közömbösek nekem. Legbelül nem törődöm vele, milyen magányos vagy, milyen kiéhezett. Kielégítelek, és egy időre megadom neked azt az érzést, hogy kívánnak. Közelséget akarsz? Keress magadnak egy barátot. Nem akarsz egyedül lenni? Fizess meg, és a tied vagyok. Te megkapod, amit akarsz. Én megadom, amit én akarok.

Branko a saját céljaira használja ki a nők magányosságát. A huszonhárom éves vonzó fiatalember a testét használva menekül a széthulló Jugoszláviából. Története időtlen: a férfit nem mozgatja semmiféle hazafias érdek, nincs a horizontján más, csak önmaga – és végül más vesztenivalója sem marad. Egyre inkább kicsúszik a talaj a lába alól, végül pedig mindenért meg kell fizetnie.

2999 Ft


 

Isten is visel rúzst
Kabbala nőknek

A kabbala tanítását 4000 éven át elzárták a nők elől – egészen mostanáig, amikor egy asszony elhatározta, hogy ezentúl másként lesz. Karen Berg, aki férjével, Rav Berggel együtt a világszerte egyre szaporodó Kabbala Központok működését szervezi, elsőként tette mindenki számára hozzáférhetővé ennek az ősi bölcsességnek a forrását.

Az Isten is visel rúzst című könyvében megismerteti olvasóit azzal a különleges szereppel, amit a nők játszanak a teremtésben. A kötet a kabbala elveiből kiindulva magyarázatot ad arra, hogy a spiritualitás terén miért vannak a nők előnyös helyzetben, mi mindenben lehet segítségünkre az igaz barát vagy élettárs, és mi létünk valódi célja. Nyíltan és őszintén beszél mindenről, a kapcsolatok ápolásától a reinkarnáción át a nemiség szent hatalmáig és jelentőségéig.

 

A világ legkülönbözőbb tájain élő nők és férfiak milliói tisztelik Karen Berg kabbalistát, aki férjével, Rav Berggel együtt a Kabbala Központ szellemi vezetője. Karen egy szegényes queensi iskolaépületben kezdte meg áldozatos munkáját. Az általa létrehozott spirituális oktatócentrumok nemzetközi hálózata ma már a világ 50 különböző pontján megtalálható. Karen feleség, anya és nagymama, aki számtalan embert indított el a spiritualitás útján; korunk számos jelentős női közszereplőjének személyes tanácsadója és mestere.


2699 Ft

 

James Herbert
Patkányok

A városban lakók csak akkor döbbentek rá a borotvaéles fogú, nagy, fekete rajokban özönlő és emberi vérre szomjazó állatok valódi természetére és hatalmára, miután az első áldozatok csontjait megtalálták. Az emberek és a patkányok évmilliókig éltek természetes ellenségekként. De most hirtelen felborult a kettejük közti egyensúly. Az 1974-ben megjelent Patkányok James Herbert első, és sokak szerint legjobb könyve, amely rögtön előkelő helyet vívott ki számára az angol horror-szerzők körében.

James Herbert nemcsak Nagy-Britannia első számú horror-thriller regényírója – mely helyezést első regényének megjelenése óta ő birtokolja –, hanem egyike a világ legkiválóbb és legnépszerűbb szerzőinek is. Művei harmincöt nyelven láttak napvilágot napjainkig. A példaszerűen mély húrokat megpendítő író húsz eddig megjelent regénye már több mint ötvenmillió példányban kelt el világszerte.

2499 Ft



Oliver Bottini
Gyilkosok nyara

Louise Boně freiburgi rendőr főfelügyelő pár hónapos kényszerű kihagyás után tért vissza a szolgálatba. Már első alkalommal mélyvízbe dobják: egy titkos fegyverraktárban történt halálos kimenetelű robbantáshoz vezénylik ki. A nyomok a kilencvenes évekbe, a balkáni háború történéseihez vezetnek. Amikor azonban nem sokkal ezután hidegvérű gyilkosság történik, Louise rájön, hogy az ügy szálai mind térben, mind időben jóval messzebbre nyúlnak.

A felügyelő ösztöneit követve kutat használható nyomok után a politika uralta útvesztőben – és közben tovább küzd a régi életéből utánanyúló démonokkal. Oliver Bottini rendkívül aktuális és kényes témát érintő könyvet ad a kezünkbe a fegyverkereskedelemről és a nemzetközi terrorizmusról ezzel a fordulatos, és egyben érzelemgazdag krimivel.

Oliver Bottini 1965-ben született Nürnbergben, Münchenben tanult modern német irodalmat, olasz nyelvet és irodalmat, valamint piac- és reklámpszichológiát. Több mint egy évtizede űzi a kungfut és a csikungot. Íróként és szabadúszó szerkesztőként dolgozik, Münchenben él a feleségével.
Előző könyve: Gyilkosság a zen jegyében


2499 Ft

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL