GASZTRO

3 szuper ízletes pizza az alternatív táplálkozás kedvelőinek - Próbáld ki, nem fogod megbánni

Szerző:
Szabó Anna
Szereted a zöldségeket, ugyanakkor úgy érzed, hogy valami másra, minőségibbre vágysz? Emellett szeretnél egészségtudatosan és gluténmentesen táplálkozni? Akkor ezeket a pizzákat neked találták ki! Igen, lehetséges olyan alapanyagokból is pizzát készíteni, ami egészséges összetevőket tartalmaz.

 

Pizza egészséges változatban


A csicseriborsó liszt például kiváló, hiszen gluténmentes és vegetáriánusoknak is tökéletes, de nagyon jó alapanyag a mogyoró is, ami pedig erősíti a fogakat azzal, hogy rágásra késztet. Emellett a csicseriborsó az egyik legolcsóbb és legszuperebb alapanyag a világon, csökkenti a koleszterinszintet és a szívbetegségek kockázatát is, illetve a fogyáshoz is hozzájárul.

 

Vastagabb tésztájú pizza, gazdag feltéttel

 


Mostanában divat lett az, hogy egy kicsit vastagabb tésztájú pizzát is készíthetsz, és alapnak sok mártást és sokféle feltétet pakolsz rá. Innentől a határ a csillagos ég. Érdemes gluténmentes alapanyagokat használni, hiszen az ilyen pizzákat szintén egyszerű elkészíteni.


Kívül a kéreg legyen sült, de belül mégis puha, aztán pedig pakolj rá mindenféle zöldséget. Tehetsz a pizzára rukkolát, pestot, de lehet a pizzán rántotta is, vagy retekcsíra, görögdinnye, retek, mandulatej, vagy ricotta.

Ha összekevered az összetevőket, és hagyod állni egy órát, akkor még jobban összeérnek az ízek. Ezután egy tűzálló serpenyőben süsd meg a pizzát, vagy told be a sütőbe és körülbelül 10 percig süsd, majd díszítsd kedved szerint.

Szuperkönnyű Socca (2 közepes adagnak felel meg)


Hozzávalók


• 1 csésze csicseriborsó, vagy csicseriborsó liszt
• 1 csésze víz
• 4 evőkanál olívaolaj
• ½ teáskanál só
• 2 gerezd darált fokhagyma
• 1 teáskanál szárított oregánó
• Öntet (paradicsomszósz, pesto szósszal, ananász, friss zöldségek, stb.

Elkészítés

1. Habverővel keverd össze az alapanyagokat, kivéve az öntetet, amihez tegyél egy evőkanál olíva olajat, és hagyd állni egy óráig.
2. Kapcsold be a sütőt és vedd elő az öntöttvas serpenyőt, tedd be melegedni.
3. Önts egy evőkanál olíva olajat a tésztába, majd a serpenyőben oszlasd el egyenletesen a tésztát, és tedd vissza a sütőbe. Hagyd sülni 3-5 percig, amíg látod, hogy a széle barnulni kezd.
4. Vedd ki a sütőből, helyezd rá a feltételeket, és máris tálalható. Ha szeretnéd, hogy olvadt legyen rajta a sajt, akkor helyezd vissza a sütőbe 1-2 percig.
5. Ezután szeleteld és tálald!

 

 

konyhafortélyok konyha pizza
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL