REJTÉLY-MISZTIKA

A mai nap is egy ritka mágikus nap, használd ki! - Ki ne hagyd a nyári napforduló, Litha ünnepét!

Szerző:
Szabó Anna
Június 21-e van és ez egyet jelent azzal, hogy ma van a nyári napforduló, Litha ünnepe. Korábban ezt az ősi kelta ünnepet a Szent Iván-éjjel azonosították. Napjainkban ez egy a boszorkányok és wiccák által közkedvelt ünnepnap, amikor szerelem, szexualitással, házassággal, termékenységgel kapcsolatos jóslásokat és szertartásokat végeznek! Úgyhogy te se maradj le erről a napról, mikor a kívánságok extra könnyen megfogannak!


A nyári napforduló idején a Nap az égbolton a legmagasabb ponton áll. Ez az év utolsó leghosszabb nappala, ugyanis innentől kezdve a nappalok a következő napfordulóig fokozatosan rövidülnek.
De Litha miért nem egyenlő Szent Iván-éjjel? A válasz az egykori naptári reformokban keresendő. A nyár csillagászati értelemben vett kezdete régebben tényleg Szent Iván napjára, június 24-ére esett, á, napjainkban az eltolódás miatt három nappal korábban, június 21-én kerül sor.

A kelta mitológiában Litha, a gabonaistennő ünnepe, aki a bőséget, az életet, az örömet jelképezi. Ezért is kapcsolódik hozzá a tűz, amely életet ad, teremt, pusztít - vagyis átalakít és megtisztít.

Továbbá Litha a Magyalkirály győzelmének napja is. A Yulekor, vagyis a téli napforduló megszületik, a Napisten, és egész évben különböző életszakaszokon esik át, míg el nem ér Yulehoz, hogy ismét meghaljon majd feltámadjon.
Mindeközben a Tölgykirály Yule idején legyőzi a Magyalkirályt, aki a holtak birodalmába tér vissza, hogy erőt gyűjtsön, miközben ikertestvére, a Tölgykirály uralkodik, Beltane alkalmával elhálja a nászt az Istennővel. Lithakor pedig ismét megjelenik a Magyalkirály és végez vele, hogy újabb fél évig ő uralkodhasson és Samhainkor meg ő hálja el szerelmét az Istennővel. Yulekor pedig megint jő a Tölgykirály és ez így megy egész évben...

Mint említettük, Lithához szorosan kapcsolódnak az örömtüzek. Korábban az emberek a tüzek gyújtásával a Napot próbálták szimbolizálni, életre kelteni, hogy elűzze a sötétséget. Ma a tűz a megtisztulást, a betegségektől való megszabadulást, a szenvedélyt, a szerelmet és a szexualitást jelképezi.

Hogyan ünnepeld meg a napot, avagy hogyan használd ki az erejét?

  • Végezz olyan rituálét, ami a céljaidnak megfelel, mert ma minden mágia és szertartás extra erős és hatásos lesz. Mint láthatod főleg a szerelemmel, szexel, házassággal, gyermekáldással, gyógyítással, megtisztulással kapcsolatos mágiák fognak ma előnyt élvezni
  • Gyújts te is örömtüzeket! Akár a szabadban, de gyertyákkal is helyettesítheted őket.
  • Írd le a kívánságaidat egy papírra és égesd el
  • Koncentrálj a vágyaidra, meditálj vagy vizualizáld őket a tűzben
  • Imádkozz az és kérd az istenek segítségét – különösen Litha istennőét – a céljaid elérésnek érdekében

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb cikkekről, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL