SZEX, SZERELEM

Ami elmúlt, az elmúlt

Szerző:
Szabó Anna
A szakítás soha nem fájdalommentes. Az egyik fél mindig szenved. De bármi miatt is ért véget a kapcsolat, az olyan tanulság, amelyből sok erőt és tapasztalatot meríthetsz a jövőre nézve. Ami a legfontosabb: soha többé nem szabad ugyanabba a hibába esned!

Amikor szerelmes vagy, rózsaszín felhők között repkedsz, és semmi kétséged afelől, hogy most minden rendben lesz, és nem sétálsz bele abba a kelepcébe, ami miatt az előző kapcsolataid sorozatosan gallyra mentek. Pedig ha hiszed, ha nem, a veszély akkor is ott leselkedik, még valóban az igazival hozott össze a sors, és bármilyen tökéletes is minden, előbb-utóbb rájössz, hogy igenis harcolni, küzdeni kell, bármi áron. Neked is, és neki is!

Ha véletlenül bekövetkezik a szakítás, az ember kétféleképpen reagálhat rá: az egyik egy magas falat húz maga köré, hogy megvédhesse magát a hasonló csalódásoktól. A másik viszont tucatnyi átsírt éjszaka után is képes lehinni, hogy mindez soha, de soha nem történhet meg vele, vagy legalábbis, ha megtörténik, ő nem tehet ellene semmit.


 

A SZERELMI CSALÓDÁS TESZTJE

A szakítás mindig fájdalmas. Viszont nem mindegy, hogyan tested túl magad rajta.  Tesztünkből sok minden kiderül, és még jó tanácsokat is kapsz.


Mi is az a szívfájdalom?

A szívfájdalom egy nagyon különös gyötrelem. Kifejezetten fájdalmas, és mégsem találunk sebesülést a testünkön. Gyűlölöd ezt az állapotot, mégis kényszert érzel arra, hogy újra és újra átgondolj olyan emlékeket, képeket vagy ábrándokat, amelyek csak még elviselhetetlenebbé teszik a helyzetet. Hiába parancsolod meg magadnak, hogy most már elég volt, le kell állítanod a gondolataidat, azok csak nem akarnak leállni. Egyszerűen nem vagy ura az agyadnak, képtelen vagy másra gondolni, akár éjszakákon át.


Amikor egy fontos érzelmi kapcsolat véget ér, egy sor különféle érzelmi reakció szabadul fel. Veszteséget és fájdalmat érzünk, nem tudunk normálisan gondolkodni a világról. Epekedünk Ő utána, azután pedig eláraszt bennünket az iránta érzett harag. Az egyik percben kétségbeesetten látni szeretnénk őt, a másikban pedig már nem tudjuk elviselni, ha valaki akár csak megemlíti a nevét. És ez a zavarodottság csak fokozza a szenvedést. Nem vitás, a szívfájdalmat egy kapcsolat vége okozza.

 


Hogyan képes gyógyítani a bánat?

A szomorúság egy sajátos folyamat, amelyben elengedjük a ragaszkodásunkat azokhoz az emberekhez, akiket elveszítettünk. Persze az első sokkban nem nagy vigasz, ha azzal nyugtatnak bennünket, hogy idővel minden jóra fordul, stb. Lehet, hogy még nem állunk készen arra, hogy érzelmeink javuljanak, de az is megeshet, hogy még el sem fogadjuk azt, amin úgysem tudunk változtatni. És ha sikerül is végre elfogadni, lehetséges, hogy félreértjük a szomorúságot, amely különben apránként tör ránk. Egy darabig tehát rosszul érezzük magunkat, aztán ez abba marad. Egyszer jól érezzük magunkat, aztán újra elhatalmasodik rajtunk a bánat, majd elszáll. Fontos tudni, hogy a szomorúság így működik, mégpedig azért, hogy ne rémüljünk meg attól, hogy ez esetleg örökké így lesz majd. Nem. Abba fog maradni!

Soha ne feledd: egyszerre csak annyi szomorúságot tapasztalunk, amennyi szükséges ahhoz, hogy az érzelmeink a lehető legjobban tudjanak alkalmazkodni az adott időben, azután az érzés elmúlik. Amikor már megszoktuk a változás és a veszteség érzését, tudatalattink engedi, hogy egy kicsivel többet érezzünk, és ez így megy egészen addig, amíg teljesen fel nem fogjuk a veszteség valódi jelentőségét.


A szomorúság folyamata

A szomorúság folyamata négy szakaszra osztható. Az első a tagadás, amikor minden erőnkkel megpróbáljuk elutasítani a történteket. A másodikban elfogadjuk, de nagyon mérgesek vagyunk miatta. A harmadikban elismerjük a szomorúságunkat, és amikor elérjük a negyedik szakaszt, addigra már elfogadtuk a veszteséget és képesek vagyunk visszatekinteni, valamint élvezni a boldog emlékeket.


A szerelmi bánatnál a szomorúság azonban nem mindig működik megfelelően. Megrekedhetünk, újra és újra ismételve ugyanazokat a fájdalmas érzéseket. Sajnos, egyikünk sem kerülheti el, hogy valamennyi fájdalmat és szomorúságot érezzen egy olyan kapcsolat végén, amely fontos volt neki. És ha őszinték akarunk lenni, valamennyi fájdalom még szükséges is.


Elengedni muszáj…

Ha túl vagy egy szakításon, érthető, hogy megpróbálod mihamarabb feledni a sérelmeidet, és egy életre kiverni a fejedből mindazt, ami bántott. Mire túl vagy a csalódáson, valószínűleg már úgyis épp eleget gondolkoztál, azonban a dühből vagy szomorúságból morfondírozni nem biztos, hogy olyan célravezető, mint hideg fejjel, lecsillapodva. Amíg benne vagy a bajban, hajlamos vagy csak a dolgok sötét oldalát látni, és teljesen elkeseredni. Ha azonban elengeded a fickót, minden értelemben és higgadtan újragondolod mindazt, ami történt, elképesztő tanulságokat vonhatsz le.


Nem szabad félni az egyedülléttől

Sokan hajlamosak arra, hogy társfüggővé váljanak. Úgy érezhetik, képtelenek lennének élvezni az egyedüllétet, sőt, valójában már elviselni is nehezükre esik. Esetükben az a baj, hogy keveset tanulnak a régebbi kapcsolataikból, hiszen minden erejükkel azon vannak, hogy valaki mellettük legyen. Pedig az egyedülléttől nem kell félni, mert az önmagában még nem azt jelenti, hogy magányos vagy. Gondolj arra, hogy sokkal könnyebb rendezni a gondolataidat, ha csend és béke vesz körül, és nem kell közben másokhoz alkalmazkodnod. Sokkal magabiztosabb leszel, kiegyensúlyozottabb, és kevésbé fogsz függeni a körülményektől. Tudni kell váltani, és meg kell találni az egyensúlyt a saját életed, és a szerelmed között.



A jó pap holtáig tanul

Természetesen bármennyire is szeretnéd, kicsi a valószínűsége, hogy egy hibába csak egyszer esel bele. Hiszen mindnyájunknak vannak gyengéi és gyengeségei. Ha azonban valóban képes vagy végiggondolni, miért mentek tönkre a korábbi kapcsolataid, rengeteget tanulhatsz, mégpedig saját magadtól. Te pedig elég szimpatikus tanítómester vagy saját magad számára, ebben biztos lehetsz.

GYÓGYULJ KI SZERELMI BÁNATODBÓL!
Felejtést segítő CD-melléklettel
(Hangoskönyv Kiadó)

Talán nincs olyan ember, aki ne ismerné a szerelmi bánat összes keservét, amikor úgy érzi, hogy összetört a szíve. de hogy éljük túl, hogy lépjünk előre, miként gyógyuljunk ki a fájdalmakból? íme, a hatékony módszer arra, hogy megszabaduljunk a szívünket gyötrő bánattól és rendezzük feldúlt érzelmeinket.

Paul McKenna a világhírű hipnoterapeuta és dr. Hugh Wilbourn pszichoterapeuta könnyen követhető programja átsegít a legnehezebb időszakon. Az új megközelítésű, hatékony technika enyhíti szív és lélek fájdalmát, és gyorsan visszaállítja az érzelmi egyensúlyt.


 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL