LELKIPATIKA

10 mindennapi Murphy törvény, ami rendszeresen kifilézi az idegedet!

Szerző:
Szabó Anna
„Ami elromolhat, az el is romlik”. Ismerős, ugye? Ez Edward Murphy, amerikai mérnök szállóigéje. Persze a háttérsztoriját sokan nem ismerik, csak emlegetni szoktunk, – de azt rendszeresen tesszük – hogy csudába, tipikus Murphy törvény. Ugyanis az egy szem szállóigéből már törvények születtek. Összeszedegettük a 10 legdurvább Murhpy törvényt, ami tutira kifilézi az idegedet!


Edward Murphy 1948–1949 között a Wright-Patterson légitámaszponton a gyorsulás emberi szervezetre gyakorolt hatását vizsgáló kísérletsorozat közben mondta ezt az elhíresült mondatot, amikor a rosszul felszerelt mérőműszerek miatt egy kísérletet elölről kellett kezdeni. Tehát az „Ami elromolhat, az el is romlik" alapja az összes többi Murphy törvénynek, amiken képesek vagyunk mindennap füstölögni:

1. Akkor merül le a telefonod, amikor fontos hívást vársz, - megkaptad-e az álomállást - vagy amikor te vagy bajban és telefonálnod kellene, mert nincs meg a lakáskulcsod vagy lerobbant a kocsid.

2. Akkor száll el a laptop, amikor a legnagyobb munkában vagy és persze nem mentetted el előtte azt, ami felett több órája görcsölsz, legyen az a prezentációd vagy a szakdolgozatod.

3. Ha leejted a vajas, a lekváros, a nutellás kenyeret, tutira pofával esik a padlóra, hogy ne is ehesd meg és még takaríthass is utána.

4. Mikor a legnagyobb késésben vagy, olyankor szöknek meg a tárgyaid. A telefon, a tárca, a kulcs ilyenkor feltűnően eltűnik. De ilyenkor szokott az is lenni, hogy nem emlékszel arra, elzártad-e a gázt vagy lenyomtad-e a kávéfőzőt és rohanhatsz vissza ellenőrizni. Amivel még ezt meg lehet fejelni, hogy lekésed a buszt vagy a vonatod késik fél órát. Pech.

5. Van egy zene, amit ki nem állhatsz. Ám akárhova belépsz, a melóhelyre, a hipermarketbe ez szól, de még a buszon is azt hallgatják, méghozzá hangosan.

6. Nincs kedved kiöltözni, amíg leszaladsz a boltba valamiért. No smink, csak macinaci meg kócos haj. És tutira ilyenkor ütközöl bele a pasiba, akit már hónapok óta fel akarsz csípni. De ez úgyis előszokott fordulni, hogy mikor a leggázabbnak érzed a megjelenésedet, akkor dicsérnek agyon, és nem amikor úgy ki vagy rittyentve, mint aki most mászott le a katalógusok címlapjáról.

7. Hosszú hónapokig nincs állásod. Vagy pasid. Erre mit ad Isten, eljön a nap, mikor egy nap alatt 5 munkahelyre is felvettek és 6 pasi is randizni akar veled. Jól szórakozol, Isten?!

8. Romantikus nyaralásra, wellnessre készülsz a pároddal vagy egy randira, ami talán azzal ér véget, hogy szobára mentek. Vagy legalábbis mennétek, mert ugye neked akkor jön meg.

9. Általában akkor követsz el valami vérciki dolgot, mondjuk esel egy zsúfolt bevásárlóközpontban vagy csúszik ki a böfi az étteremben, amikor randin vagy. Szóval akkor érnek a legnagyobb kellemetlenségek, mikor tutira célba is érnek és mindenki látja.

10. Mindenki puskázik a vizsgán, de ezer százalék, hogy te vagy az, aki le is bukik. Vagy életedben egyszer úgy döntesz, viszel haza egy kis „kiegészítőt" a munkahelyedről, ahogy a többiek is, plusz irodaszereket és a biztonságiak pont téged szúrnak ki. De ez is olyan amikor rosszul adnak vissza a boltban, és megengeded magadnak, hogy zsebre tedd azt a kis többlet pénzt. Majd a következő órában, napon, megbüntetnek a buszon vagy a rossz helyen parkolásért és bye-bye potya pénz...

lelkipatika
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL