Sajnos napjainkban a szintetikus alapanyagú szörpök vették át helyüket, pedig a friss gyümölcs- és zöldséglevek az ember számára nélkülözhetetlen vitaminokat tartalmaznak.
Ez a könyv ahhoz kíván segítséget nyújtani, hogy a receptek alapján Ön is elkészíthesse ezeket az italokat, krémeket, hogy azután megízlelhesse és egészséggel fogyaszthassa.
Az egyes orvosi szaklapok, az USA Egészségügyi Minisztériuma, az Egészséges Amerikáért 2000 Alapítvány, a Nemzeti Rákkutató Intézet és az egyes táplálkozástudománnyal foglalkozó szervezetek egyaránt azt hangsúlyozzák, hogy lehetőleg minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk. Mindössze az a bökkenő, hogy nem fogadjuk meg a tanácsaikat.
Manapság már köztudott, hogy a narancsvörös színű zöldségek gazdagok karotinoidokban, amiket sokan rákmegelőző anyagoknak tartanak. Az is ismert, hogy a citrusfélék bővelkednek C-vitaminban és bioflavonoidokban, amelyek fontos immunrendszer-erősítő tápanyagok.
Továbbá az is köztudott ténynek számít, hogy a sötétzöld levelű zöldségeknek magas a folsav-tartalmuk. A folsav alapvető fontosságú a vörösvértest-termeléshez és az idegrendszer megfelelő működéséhez. Sajnos az emberek túlnyomó többsége ezekből a zöldségekből és gyümölcsökből a szakemberek által ajánlott napi mennyiségnek még a negyedét sem fogyasztja el. Pedig a közegészségügyi aktivisták erőfeszítései csak akkor hozhatnak eredményt, ha ezeket a fontos élelmiszereket beépítjük étrendünkbe.
Ebben segíti az olvasót Cherie Calbom és Maureen Keane könyve, a Lékönyv 2, amelyből könnyedén elsajátíthatjuk a lékészítés rejtelmeit. A számtalan ízletes, tápanyagokban bővelkedő italt bárki beépítheti étrendjébe, így még azok is biztosíthatják a szervezetük számára szükséges tápanyagbevitelt, akik ódzkodnak a gyümölcsök és zöldségek fogyasztásától.
A szerzők először kifejtik, hogy mennyire fontos szerepet játszanak az ivólevek a kiegyensúlyozott táplálkozásban. Ezt követően megismerkedhetünk az egyes ivólevek betegségmegelőző, illetve gyógyulást elősegítő hatásaival. Végül több tucat ivólé receptjét ismerhetjük meg, melyekkel tetszés szerint javíthatunk egészségi állapotunkon, ha okosan válogathatunk a számos zöldség és gyümölcs között.
Cherie Calbom és Maureen Keane mindvégig nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy friss termékeket fogyasszunk, és kerüljünk mindent, ami mesterséges. Ez összhangban áll a legújabb táplálkozástudományi eredményekkel, miszerint minél kevésbé dolgozzuk fel ételeinket, annál több hasznosítható tápanyag marad bennük.
2* 2.498 Ft
OLVASS TOVÁBB!
8 tipp, ami segít a saját ízlésünkre szabni a sorozatgyártott bútorokat
Az otthonunkat a saját stílusunk és ízlésünk szerint berendezni mindig kihívás elé állít minket, de különösen igaz ez akkor, amikor...
SZÓRAKOZÁS4 kötelező okostelefon-tartozék
Ha van olyan eszköz, amelyen keresztül követhető, micsoda őrületes fejlődésen ment át a technológiai fejlődés a 21. században, akkor...
SZÓRAKOZÁSÖt dolog, amikről nem tudtad, hogy emberekről kapták a nevüket
Hány olyan tárgyat vagy fogalmat ismerünk a mindennapi életben, amelyek egy adott személynek köszönhetik a nevüket? Ez az öt példa megm...
Otthoni fogfehérítés natúr összetevőkkel? A Dr. Organic natúr szájápoló készítményeivel menni fog!
Azt, hogy kinek mennyire fehérek és ragyogóak a fogai, több tényező is meghatározza. Számít ugyan a genetika is, de legalább ekkora jel...
SZÓRAKOZÁSTedd igazán nőiessé a telefonodat is!
A telefonod nem csak egy hasznos eszköz, hanem egy kifejezési mód is....
SZÓRAKOZÁS5 tipp, hogy minimális idő menjen el webshopunk logisztikájára
Amikor úgy döntünk, hogy az üzletünket egy webáruház formájában a világhálóra költöztetjük, egyszerre lehetünk izgatottak és tú...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK