SZÓRAKOZÁS

Hogyan válasszak esküvőszervezőt?

Szerző:
Szabó Anna
Az esküvőszervező kiválasztása egy nagyon fontos döntés, hiszen ő az, aki végigkísér benneteket életetek nagy napjáig, és gondoskodik mindenről, így nem utolsó szempont, hogy mennyire szimpatikus és megbízható a kiszemelt szervező. Lentebb összeszedtünk pár szempontot, ami könnyíthet a választáson.

 

Házas-e?


Alapvető kérdés, hiszen, ha házas, akkor állt már ott, ahol most ti, így tapasztalatból is tudja miről beszél. Azonban, ha még nem házas, akkor csak tanult dolgokkal tud érvelni.

Hol van helyileg?


Győződj meg róla, hogy elérhető azon a helyszínen, ahol szeretnétek az esküvőt. Az esküvőszervezők java része mellékállásban csinálja ezt a szakmát és csak bizonyos helyekre tudnak elmenni. Ezt egyeztessétek, hogy ne érjen meglepetés.

Milyen a weboldala, elérhető közösségi oldalakon?


Egy igényes weboldal magára és a munkájára is adó személyről vagy csapatról árulkodik, míg ha az elsődleges megjelenésével sem foglalkozik, akkor a ti esküvőtökön se várhattok többet tőle. Nézzétek meg, hogy fent van-e bármilyen közösségi oldalon, ahol betekinthettek az eddigi munkáiba, esetleg releváns értékeléseket olvashattok róla.

Milyen a megjelenése?


Ha a szervező igénytelenül jelenik meg egy találkozó alkalmával veletek, akkor jobb, ha ott azonnal el is köszöntök egymástól. Bármit is mond, már kétséges. A szervező megjelenése meghatározó, mert a munkája minőségét is mutatja, mely annál is inkább fontos, mivel ő képvisel benneteket a szolgáltatók előtt.

Ajánlotta-e valaki?


Nyilván az a legjobb, ha valamilyen ismerős közvetlenül ajánlotta a szervezőt, de ha ilyen nincs, érdemes elolvasni, milyen minősítést kapott a kiszemelt. Ha van Facebook oldala, akkor nagy valószínűséggel értékeléseket is kapott már. Ha tudod, azt is ellenőrizd le, hogy azokat nem a barátok írták-e róla.

Tájékozottság


Nyilván senki sem tudhat mindent, de mivel első sorban a tudásáért kérsz fel egy esküvőszervezőt, elvárhatod, hogy teljes körű felvilágosítást kapj a szolgáltatókkal, szervezéssel és a lebonyolítással kapcsolatban.

Szolgáltatók, akikkel együtt dolgozik?


Nem mindegyik esküvőszervező osztja meg, pontosan kikkel dolgozik, ami nem is feltétlenül probléma, de mindenképp érdemes utána érdeklődni, hogy megközelítőleg milyen kategóriára számíthatunk. Többnyire ő maga is olyan, mint akiket képvisel. Például, ha azt mondja, hogy a legolcsóbbakkal dolgozik, hogy a párnak minél jobb legyen, akkor meneküljetek. Nem azért lesz nektek a legjobb, mert a legolcsóbbakkal dolgozik.

Kreativitás?


A jó esküvőszervező kevés pénzből, de ötletes dolgokból, apróságokkal képes hatalmas hozzáadott értéket teremteni. Ha egy szervezőben ezt felfedezitek, akkor mindenképp hagyjátok az esélyesek között.

Ár?


Nagyon nagy szerencsénk van, ha a szolgáltatásért fizetendő összeg nem számít, de valljuk be, hogy sokunknak fontos és itt is szeretnénk a legjobb döntést meghozni. Alapvetően 3 féle változatban dolgoznak az esküvőszervezők. Az első, hogy nektek nem kell fizetni az ő munkájáért, de kizárólag (1-2 kivétellel) csak az ő szolgáltatóit választhatjátok. Ez jónak tűnik, mert nincs költsége a szervezésnek, de veszélyes is, mert be vagytok korlátozva a szolgáltatókkal kapcsolatban, illetve ott van még a tény, hogy valószínűleg a szolgáltatók túláraznak majd a szervező jutalékával, mert tény, olyan sajnos nincs, hogy a két szép szemetekért megszervezi valaki nektek az esküvőtöket.

A második változat, hogy az esküvőtök mondjuk 10%-a a szervezői díj, de ez ha kiszámoljátok nem túl korrekt, mert miért fizetnétek többet azért mert egy jobb szolgáltatót választottatok (aki így drágább is), mikor ugyanúgy egy szolgáltató, mintha kevésbé lenne profi, csak még az együttműködés is könnyebb vele.

A harmadik változat az, amikor az esküvőszervező olyan, mint egy bármilyen más szolgáltató, a munkájáért fix díjat kap és jó esetben nincs jutalékozás sem. Aki így dolgozik, az tudja a legtöbbet spórolni nektek, ha erre igényt tartotok úgy, hogy nem megy a minőség rovására és egyszerűen lehet számolni az ő díjával is, nem ér meglepetés a végén.

Hogy kit ajánlunk?

 


Mindenképp keressétek fel szakértőnket, Mészáros Barbara Esküvőszervezőt, aki a korábban felsorolt összes jó tulajdonsággal rendelkezik.

Barbi videó >>

 

A többi esküvőszervezőt pedig megtalálhatjátok az interneten elérhető online esküvői katalógusokban. Reméljük ezzel a kis cikkel sikerült felkészítenünk benneteket és tudjátok hasznosítani a leírtakat.

Sok boldogságot és jó szervezést kívánunk!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL