2018. április 22. - Csilla, Noémi
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. április 22. - Csilla, Noémi
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

10 ír közmondás, ami segít elkerülni azt, hogy önsorsrontó legyél

Az írek rendkívül vidám, optimista és bohókás emberek, pedig nekik sem volt mindig fenékig tejfel az élet. Mégis az derül ki a közmondásaikból, hogy tipikusan azok az emberek, akik mindig mindenben képesek meglátni a jót. Ebben segít neked is ez a 10 ír közmondás, ami rávilágít arra, hogyan kerüld el, hogy önsorsrontó legyél!

 

„Egy olyan embernek, aki nem tud nevetni magán, adni kell egy tükröt.”

Ez azt jelenti, ha mindent túl komolyan veszel, a saját tetteidet, hibáidat, aprócska baklövéseidet, az életed keserűségben és elégedetlenségben fog telni. Meg kell tanulnod nem véresen komolyan venni magadat és nevetni a hibáidon, hiszen mindenki hibázik és az egész élet előtted áll, hogy egyre jobb és jobb legyél. Ne akarj sótlan és megkeseredett ember lenni. Élvezd az életet és tanulj közben!

„A kúthoz vezetheted a lovat, de nem érheted el, hogy igyon is.”

Lehet, hogy te valamit nagyon szeretnél és pokoli erős az akaratod, de attól még nem biztos, hogy az sikerülni fog és érvényesítheted óhajodat. Nem mindig elegendő erősen akarni valamit. Ha egyszer nincs akkora hatalmad, hogy biztosítsd valaminek a kimenetelét, el kell tudnod fogadni, hogy az máshogy is végződhet. A kulcs az elfogadáson.

„Ha egy ember egyszer rászed engem, az az ő szégyene. Ha másodszor is rászed, az az enyém.”

Szóval, ha valaki pénzt kér tőled kölcsön, amit nem ad vissza minden ígérete ellenére, azaz ő emberi jellemének gyengeségét tükrözi. Ám ha még egyszer megteszi ugyanezt veled, az már a te sarad, mert képtelen voltál felismerni, hogy ő milyen ember és akkor a kialakult helyzetet csak magadnak köszönheted.

„Az emberek nem élhetnek másként, csak egymás oltalmában.” 

Ha nem tartunk össze, csak önzően magunkra gondolunk, a magunk bajával törődünk, előbb-utóbb nem csak megkeseredünk, de el is bukhatunk. Mert minden ember életében vannak helyzetek, amikor igenis szüksége van mások segítségére. Még a magányos farkasok is tudják, mikor kell csordába tömörülniük a túlélés érdekében. Szükségünk van barátokra és jóakarókra, hogyha nehéz helyzetbe kerülünk, legyen kihez fordulnunk.

 

„Amikor Isten az embert megméri, akkor a mérőszalagot nem a feje köré tekeri, hanem a szíve köré."

Nem az a fontos, mennyit tudsz, hanem az, amit érzel. Tudni tudhatod, mi a jó és a rossz közötti különbség, tudhatod, hogy a szeretet a fontos és nem a gyűlölet. De hiába is tudod, mert ha te mégiscsak gyűlölködsz és a sötét oldal vonz, akkor azt fogod követni. Ami van a szívedben, az vagy igazán te, az jellemez téged.

„A tengerentúli teheneknek hosszú szarva van.”

Ez nagyjából azt jelenti, hogy a távoli dolgok és események tűnnek értékesebbnek annál, mint azok, amik éppen a közelünkben vannak. Az álmodozás és vágyakozás egy nagyon fontos dolog, de nem lehet fontosabb annál, mint amid ott van és adott a jelen pillanatban. Vágyhatsz többnyire nyugodtan, de tudd mindig értékelni a jelened kínálta dolgokat és örülj nekik!

„Egy keskeny nyak megakadályozza, hogy a palackot egyetlen slukkal ürítsék ki.”

Mindig csak fel vagyunk háborodva azon, ha valamiben akadályoztatva vagyunk. Nem értjük, miért nem kaphatjuk meg egyből, miért megy minden olyan „nyögvenyelősen”. Pontosan ezért. Mert hajlamosak lennénk egyből a végére érni és nem becsülnénk meg igazán azt a valamit. Így pedig, hogy szép lassan kapjuk meg, tovább tart az örömmel együtt.

„Mikor mindent elköltöttek, túl késői a takarékoskodás.”

Ne akkor jusson eszedbe fogadkozni, hogy spórolni fogsz, amikor már nincs miből.  Unalmas lehet, de ezért mondják, hogy időben kell gondolkoznod. Nem tudhatod, mikor üt be a ménkű és kerülsz olyan helyzetbe, hogy egy nagyobb összeget keljen kiadnod. Ám ha nem voltál takarékos, akkor ilyen helyzetben meg is iszod a levét.

„A csillagok nem csapnak zajt.” 

Szépek, fényesek és hatalmasak. Mégis csendben vannak. Úgyis lehet valaki nagy és tündöklő, sikeres és elismert, hogy nem hirdeti magát. A jó tulajdonságainknak önmagukért kell beszélniük úgy, hogy nem szorulunk reklámra.

„Hol szeretet van, ott könnyű megfelezni a krumplit.” 

Könnyű adni akkor, ha nem vagy önző. Ha valakit igazán szeretsz, azzal mindenféle rossz érzés nélkül megtudod osztani, amid van. Amikor nehezedre esik így adni valakinek valamit, akkor az azt jelenti, hogy irigy, féltékeny, önző vagy vele szemben. Vagyis van még mit tanulnod az őszinte adakozásról és szeretetről. Vagy ha nem megy, ne erőltesd, mind a kettőtök érdekében.

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb cikkekről, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Húzz egy kártyalapot és tudd meg, mi vár rád a jövő héten - Készülj fel mindenre!

Húzz egy kártyalapot és tudd meg, mi vár rád a jövő héten - Készülj fel mindenre!

Először hihetetlennek tűnhet, de valóban megdöbbentő válaszokat kaphatsz a kérdéseidre a kártyákon keresztül! Az emberek ősidők óta meg akarják ismerni a jövőt, és ki ne lenne kíváncsi arra, mi vár rá az életben. Ez tehát egy természetes vágy, hisz nincs olyan ember, akit ne érdekelne a saját sorsának alakulása. Az alábbi kártyalapok segítségével te is megtudhatod, mire számíthatsz a jövő héten.

Tovább »
Talán te megfejted ennek a 9 ókori építménynek a rejtélyét, mert a tudósoknak nem sikerült!

Talán te megfejted ennek a 9 ókori építménynek a rejtélyét, mert a tudósoknak nem sikerült!

Legalábbis eddig még nem! De előtted a lehetőség, hogy szakértőként vagy laikusként megpróbálkozz vele! Van itt 9 titokzatos, ókori építmény, aminek funkcióját még mindig nem sikerült megfejteniük a tudósoknak. Mi célt szolgálhatnak? Ki és miért építette őket? Mi történt velük? Erre keressük a válaszokat!

 

Tovább »
Milyennek látnak a pasik? A számok ezt is elárulják!

Milyennek látnak a pasik? A számok ezt is elárulják!

Ezúttal nem az ideális alakról lesz szó, és nem is a legújabb divatról. Inkább arról, hogy mindenkiben van valami vonzó, amivel felhívhatja magára a figyelmet. Hívjuk hát segítségül a számmisztikát és azonnal kiderül, milyennek is látnak bennünket a férfiak.

Tovább »

Kalkulátor

Álombiblia

Az álmoknak mindig üzenete van számunkra, ezért fontos, hogy meg is fejtsük, vajon mit jelent, mit akar tőlünk?

Még több kalkulátor »

Szakértők

Tőke Zoltán

Hangterapeuta

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Tőke Zoltán

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép