SZÓRAKOZÁS

Utcaszínház, tárlatvezetés, finom falatok az utcán

Szerző:
Szabó Anna
Szeptember 20-án kerül megrendezésre a Falk Art Fórum Budapest galériás negyedében. A Falk Miksa utca sétálóutcává válik, este a galériák nemhogy bezárnának, de további érdekes programokkal várnak reggelig.

Utcaszínház, tárlatvezetések, jazz, és finom falatok az utcán

Bacher Iván író- újságíró bemutatja a környék legszebb házát a Kulturális Örökség Napjai programjához kapcsolódóan
Fenyő Miklós koncert a Haas Galéria színpadán
Nagy T. Katalin művészettörténész Kortárs festmények, Konrád Miklós műkereskedő Bútorművészet címmel tart tárlatvezetést a környék galériáiban
Nádler István képeinek bemutatója és a művész tárlatvezetése a Virág Judit Kortárs Galériában
El Kazovszkij-kiállítás a Kieselbach Galériában

Szeptember 20-án a Falk Miksa utca és környéke legnagyobb szabású, közös összefogással létrejövő programjára invitálja a látogatókat. Ismét több mint ötven helyszín várja az érdeklődőket. A hagyományoknak megfelelően, az utca teljes hosszában, a Kossuth Lajos tértől a Szent István körútig kitelepülnek a környék régiségkereskedői, antikváriusai, és délután kettőtől este tíz óráig színes kavalkáddal várják az érdeklődőket. A tavalyi nagy sikert követően idén is lesznek koncertek, tárlatvezetés, és hogy a megfáradt vendégek kipihenhessék magukat, számos, ismert képzőművész által festett pad áll rendelkezésükre.


Minden alkalommal különlegességgel várják a látogatókat. Ezentúl már nem csak a képzőművészet és a régiség iránt érdeklődőket várják a szervezők, de a társművészetek is helyet kapnak a Falk Art Fórumon. Idén először, „Színházak a palettán” címmel bemutatkoznak a fesztiválon a színházak is. Az idei kiemelt program egy hagyományteremtő színházi bemutatkozás lesz - a József Attila színház társulata itt nyitja meg évadját, és színpadi-, valamint az utca teljes hosszán zajló programokkal várja a művészetkedvelőket.

 


A gyermekeknek továbbra is kedveznek a szervezők, s ebben Budapest első, és azóta is egyetlen gyermekkönyvesboltja, a Pagony valamint a Noha Stúdió és Alkotóműhely segít nekik. Az egész napos gyermekprogramon a jövő művészetpártolóit, és a játszani vágyó felnőtteket várják. Olyan foglalkozással készülnek, amelyen lesz egy kis irodalom, egy kis mese és sok-sok kézművesség, mivel a résztvevők térbeli képeslapokat és újrafelhasználható anyagokból dísztárgyakat fognak készíteni.

További érdekességnek ígérkezik még a tavaly szeptemberben megkezdett padfestési akció. A program lényege, hogy azok a művészek, vagy művészi vénával megáldott műkedvelők, akik kedvet éreztek a natúr fenyőpadok kifestésére, munkájukkal műalkotássá varázsolták azokat. A hagyomány folytatódik idén is.

Mivel a Falk Miksa utca ezen a napon egy hatalmas, utcányi tárlat, a szervezők az idei fesztiválon is tárlatlátogatásra is invitálják a közönséget. Az érdeklődők szakavatott vezetők segítségével járhatják végig a galériákat.
A műkereskedők között akad jónéhány vérbeli zenész is. Erre az utca egyik "motorja", a Haas Galéria tulajdonosa, Haas János jött rá, s a felismerést rögtön tett követte: megalakította a Haas Galéria Dalériáját, amely azóta is az utca rendezvényeinek állandó sikeres zenei szereplője. Ezen a napon 14 órától a műkereskedő-zenészek mellett Váczi Eszter és Kardos Dani, Láng Dorottya és Vásáry André, Dresch Mihály, a perui TAHUANTINSUYO együttes, a Vili és a verebek, valamint Makó Béla és zenekara is fellép. Ezen felül, egyéb zenei programként 15 és 17 órától a József Attila Színház régi és új színészei, köztük Galambos Erzsi, Ullmann Mónika, Kocsis Judit, Vándor Éva, Sztankay István, Józsa Imre, Mihályi Győző, Schnell Ádám, Zöld Csaba, Lévay Viktória, Jakus Szilvia, Ferencz Bálint, Gieler Csaba, Háda János, Blazsovszky Ákos szórakoztatják a közönséget.

A részletes programokról a www.falkart.hu honlap ad bővebb felvilágosítást.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL