LELKIPATIKA

Összeszedtünk neked 10 japán közmondást, amikor kilátástalannak érzed az életedet

Szerző:
Szabó Anna
A japánok sosem érzik kilátástalannak a helyzetüket. Nem csak azért, mert ösztönösen bíznak Buddha vagy éppen az istenek segedelmében, hanem mert tudják, hogy minden okkal történik és hogy ami velük történik, azt saját maguknak is köszönhetik. Ezért, amíg az égiek segítségére várnak addig is mindent megtesznek azért, hogy életük csillagát ismét ragyogni lássák. Segítünk neked ezzel a 10 erőt adó japán közmondással!

1. „A hangyának néhány csepp eső is özönvizet jelent."

Legyen bármilyen sötét és kilátástalan a helyzeted, gondolj a jó dolgokra, amik jelenleg körbe vesznek. Mert mindig van miért hálásnak lenned! Fedezd fel a kis dolgokban rejlő örömet és máris nem tűnik majd minden olyan elveszettnek.

2. „Az ember türelemzsákját gyakran laza csomó köti össze."

Bizony, sokan nem jeleskedünk a türelemből. Pedig néha csak annyi kellene a megoldáshoz. Csak várd ki, amíg a szürke fellegek elmennek a fejed fölül, amíg megérkezik a segítség, az istenek áldása vagy a megoldás. Ha megteszed, eszedbe sem jut kilátástalannak látni a helyzetedet, hiszen lesz mire várnod!

3. „Jobb ma ötven, mint holnap száz."

Amint hajlandó vagy szétnézni magad körül és észrevenni azokat a dolgokat, amik életed részét képezik, és elkezded azokat a személyeket, értékeket, tárgyakat, sőt, helyzeteket is megszámolni, már el is felejted a kilátástalanságot. Mert aki sok dolgot tud felsorolni, annak a helyzete nem lehet kilátástalan. Amíg van egészsége, tud dolgozni, amíg van kedvese, van, aki támogassa. És így tovább...

4. „Ne mondd soha: ráér holnap."

Nem véletlenül mondja a magyar is, hogy amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra.

5. „A tengeri rák akkora lyukat fúr, amelyikbe éppen belefér."

Te is nyújtózz olyan magasra, amilyenre elérsz. Nem azért, hogy ne vágyj többre, hanem mert az a biztos, az a neked való. Ettől még próbálkozhatsz, hiszen attól fogsz fejlődni. De nem baj, ha megtanulsz annak örülni, amid van és mindig dicsérd meg magadat, hogy elérted azt, amit. Fogadd el magadat, a korlátaidat, a jó és a rossz oldaladat egyaránt, mert ez vagy te.

6. „A vége a fontos."

Mert minden jó, ha a vége a jó? Egyszer véget ér minden szenvedés, fájdalom, depresszió, pechszéria, minden. Ilyenkor érdemes arra gondolni, hogy az a lényeg, hogy vége lesz.

7. „Úgy szól a dob, amint ütik."

Ez olyan, mint az az vagy, amit mondasz magadról. Ez a japán mondás is nagyjából ezt jelenti, hogy a tetteit, szavaid határoznak meg. Hiszen bármit tehetsz és mondhatsz. Annak olyan hatása lesz, amilyennek te elindítod.

8. „Nincs jobb tükör a régi barátnál."

A barátunk úgy képes látni, ahogy mi magunkat sokszor képtelenek vagyunk. Elvégre az is más, ha mi kitekintünk az otthonunk ablakából, mert csak azt látjuk, ami bent van. De aki kívülről nézi a házat, az is mást lát, sőt, akár többet is. Egy barát látja az arcunkat, a viselkedésüket, a tetteinket, ezért ő a legjobb tükör.

9. „A fájdalom az öröm magja."

A fájdalom erősít, tanít és nemesít. Minden fájdalomban ott rejlik az öröm is, mert mikor elmúlik, egy sokkal kellemesebb, áldott állapotba kerülsz. És mint tudjuk, semmi sem örök, ezért a fájdalom is egyszer véget ér.

10. „Jobb kristálynak, akár töröttnek lenni, mint cserépnek a háztetőn."

A kristály minden formája nemes, értékes, illetve jelképezheti a tehetséget. Még ha törött, akkor is ugyanakkora a jelentőslége. Éppen ezért sose becsüld le magad, mert te ha törött is, de akkor is egy kristály vagy, nem egy egyszerű cserép. Minden élethelyzetben fel kell tudnod ismerned a saját jelentőségedet!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL