SZÓRAKOZÁS

Interjú Mészáros Barbara Esküvőszervezővel

Szerző:
Szabó Anna
Mészáros Barbara egy új név az esküvőszervezők között, de koránt sem a rendezvényszervezésben. Felkaptuk a fejünket az innovatív megoldásaira és a kreatív ötleteire, amik már csak csak a legnagyobbak közé emelik, de szerénysége és értékrendje meglepett bennünket. Készítettünk is egy rövid interjút vele.

 


Szia Barbi! Elképesztő ahogy betörtél a szakmába, jobbnál jobb visszajelzések érkeznek rólad a szakmatársaidtól, minek köszönhető ez?


Szia! Köszönöm szépen a megkeresést. Örülök, hogy megkérdezted, szerintem annak köszönhető, hogy időt és energiát nem kímélve próbálok minden esküvőre felkészülni. Tudom, hogy sok múlik rajtam és azt akarom, hogy a párnak jó értelemben legyen felejthetetlen az esküvője. Mindezt azonban csak úgy lehet elérni, ha az ember korrekt, nyilván a kollégáim is ezt értékelhetik. Mivel fix szervezői díjam van, így nem érdekem „lehúzni" a párokat és a szolgáltatók is tudják, hogy azért ajánlom őket, mert a területükön olyat nyújtanak amivel tudok én is azonosulni.

Mi az amit szoktál mondani a pároknak, miért érdemes esküvőszervezőt fogadni és miért téged válasszanak? Miben vagy jobb mint a többiek?

A válasz nagyon egyszerű. Egy sima esküvőszervező sok időt takaríthat meg a párnak, hiszen nem nekik kell a szolgáltatókat felkutatni. Egy jó esküvőszervező a sima esküvőszervező előnyén túl, sok csalódástól tudja megmenteni a párt, mert olyan szolgáltatókat ajánl, akikről tudja, hogy jók, míg ha nincs esküvőszervező és a pár magától szervezi a nagy napját, könnyen belefuthatnak olyan szolgáltatókba is, akik megnyerőek, de tényleges teljesítmény nincs mögöttük és ez szinte mindig az esküvőn derül ki, amikor már késő. Én pedig mindkettő előnyén túl figyelek az apró részletekre is, megpróbálok költséghatékony de kreatív dolgokat ajánlani, figyelek, hogy ne legyen a program vontatott, ezáltal unalmas az esküvő, illetve nem utolsó sorban sokat tudok spórolni a párnak, hiszen rengeteg szolgáltatóval vagyok kapcsolatban akik ahelyett, hogy jutalékot fizetnek nekem, kedvezményt biztosítanak a párjaimnak.

Sok esküvőt szervezel? Mikor szoktak a párok felkeresni, mennyivel a tervezett esküvő időpontja előtt?

Egyre több felkérésem van igen, ez az év is lassan betelik. Van aki több mint 1 évvel a nagy nap előtt keres meg, de jellemzően 4-5 hónappal előtte szoktak a párok hozzám fordulni, amikor már vészesen közeleg a nagy nap és saját erőből nem úgy haladnak ahogy szeretnének. Érdemes egyébként mihamarabb felkeresni, mert a jó szolgáltatókat már 1 évre előre is lefoglalják a párok és minél korábban kezdjük a szervezést annál többet tudunk spórolni, vagy adott összegért jobb, szabad szolgáltatókat találni. A legextrémebb felkérésen 48 órával a nagy nap előtt volt. Nyilván itt a szolgáltatók azért már le voltak foglalva, de a pár az utolsó pillanatban felismerte, hogy az esküvő menete nem igazán lett jól kitalálva, így gyorsan még a segítségemet kérték. Szerencsére tudtam segíteni és egy egész szép kis esküvőt hoztunk össze végül, nem lett vontatott és mindenki tudta mikor, mit kell csinálnia.

Mennyibe kerül ma egy esküvő?

Az esküvő költsége rengeteg dologtól függ. A legdrágább tényezők a helyszín és a catering, de sok esetben ahol a kettő egyben is megoldható, például étteremben, ott lehet spórolni. Érdemes egyébként már a helyszín foglalása előtt felvenni esküvőszervezővel a kapcsolatot, mert ha a szervező korrekt, akkor tud spórolni a párnak és figyel arra is, hogy ne verjék át őket, vagy ne szabjanak olyan plusz feltételt nekik ami nem indokolt. Egy kisebb esküvő 1-1,5 millió forintból is kihozható a felsőhatár pedig a csillagos ég. Egy átlagos 100 fős esküvő 3-5 millió forint között tud megvalósulni, legalább is a személyes tapasztalatom ez.

Mi volt a legextrémebb kérés tőled eddig?

Haha. Az extrém kérés az elég relatív, azt tudom mondani, hogy ami nem hétköznapi volt, az a helikopter, 6 limuzin ugyanarra az esküvőre vagy a rendőrségi biztosítás és felvezetés. Nekem nem tisztem bírálni a pár kéréseit, természetesen az a dolgom, hogy mindent megtegyek annak érdekében, hogy teljesüljön az amit elképzeltek és ezt a legjobb tudásom szerint tegyem.

Köszönöm szépen, hogy válaszoltál erre a pár kérdésre további szép napot kívánok nektek!

Én is köszönöm! Nektek is!

Barbarának saját tervezésű gyertyakollekciója van. Az idei kollekciót a január 27-28-ai esküvői kiállításon mutatta be Budapesten, ahol a televíziós kollégákon felül a látogatókat is megnyerte magának.

 

Elérhetőség: www.meszarosbarbara.hu

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL