GASZTRO

Ízletes halfalatok

Szerző:
Szabó Anna
Hetente legalább két alkalommal fogyassz tengeri halat. Kevés zsírt és értékes fehérjéket tartalmaz. Bundázhatod, párolhatod, sütheted lisztben átforgatva vagy roston, de kínálhatod tartalmas salátaként is vacsorára. Ehhez a két alkalomhoz itt találsz két receptet.

1. Tésztás halsaláta

Hozzávalók

- 40 dkg száraztészta,
- 20 dkg tengeri hal,
- 2 db paradicsom,
- 1 szelet zeller,
- néhány szál zellerzöld,
- 1 db póréhagyma,
- 1 db zöldalma,
- 1 pohár joghurt,
- bazsalikom,
- petrezselyem,
- 4 evőkanál olívaolaj,
- 3 evőkanál ecet vagy fél citrom leve,
- só, őrölt paprika, bors.

Elkészítés

Mossuk meg a paradicsomot, hámozzuk meg a zellert, karikázzuk fel a hagymát, az almát pedig vágjuk cikkekre, és mindezt locsoljuk meg citromlével. A halat kevés vízben pároljuk meg.

Kockázzuk fel a paradicsomot, a zellert reszeljük vékony csíkokra. Salátástálba vegyítsük össze a zöldségeket az almával. A joghurtot keverjük ki bazsalikommal, kevés apróra vágott petrezselyemmel. Adjuk hozzá az olajat, fél citrom levét vagy a három evőkanál ecetet. Fűszerezzük még sóval, őrölt erős paprikával vagy borssal.

Közben főzzük ki a tésztát lobogó sós vízben. Öntsük rá a joghurtos öntetet, a halat és a zöldséget. Frissen tálaljuk.

2. Zöldsaláta hallal

Hozzávalók

- 1 fej saláta,
- 3 db tojás,
- 4 db paradicsom,
- 1 fej vöröshagyma,
- 20 dkg tengeri hal,
- 1 doboz szardella,
- 15 dkg zöldbab,
- 10 db olajbogyó.

Az öntethez:
- 2 evőkanál mustár,
- 1 evőkanál ecet,
- 6 evőkanál olívaolaj,
- só, bors.

Elkészítés


A tisztított, darabokra tört zöldbabot sós vízben pároljuk puhára, a tojást pedig főzzük keményre. A salátát alaposan mossuk meg, bontsuk leveleire, szárítsuk meg. A hámozott hagymát vékonyan karikázzuk fel. Keverjük ki a mustárt az ecettel és az olajjal. Sózzuk, borsozzuk.

A tengeri halat kevés vízben pároljuk puhára. Egy nagy tálat béleljünk ki salátalevelekkel, szórjuk rá a cikkekre vágott paradicsomot, párolt zöldbabot, és a felkarikázott hagymát. A halat és a szardellát halmozzuk középre, majd díszítsük karikákra vagy cikkekre vágott főtt tojással, olajbogyóval. Locsoljuk meg az egészet kevés olívaolajjal, és öntsük rá az öntetet. Pirított kenyérrel, hűtött rozéval kínáljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL