REJTÉLY-MISZTIKA

Április hónap spirituális napjai - Ne maradj le róluk!

Szerző:
Szabó Anna
Újabb hónap, ami hemzseg a spirituális napoktól. Istenek, istennők, ókori fesztiválok, mágikus és gyógyító napok várnak októberben. Használd ki varázslatos erejüket, kérj áldást, segítséget, végezz rituálét vagy imádkozz vágyaid eléréséért! Mert egy spirituális napon elmondott ima vagy kívánság szinte egész biztosan célba ér!

Eljött az Április, hivatalosan is tavasz van. Ezt a hónapot a rómaiak a szerelem és a szépség istennője, Vénusz tiszteletének szentelték, ám az elnevezés az Aphrodité, a görög megfelelőjének nevéből származik.
Újabb fantasztikus napok elé nézünk, amikor különösen érdemes megragadni a lehetőséget és élni a spirituális napok kínálta energiákkal! Forduljunk bátran az istenekhez, mondjuk el egy imát, áldozzunk céljaink elérésének érdekében, mert nem marad el a hatás!

Április 1. A világon mindenütt elismert Bolondok napja. Valószínűleg a római Hilaria fesztiválból származik. A német területen Lokihoz, a csintalanság istenéhez kötik az ünnepet. Ugyancsak a tavasz elején került sor a kelták humoristenének, Lud-nak a tiszteletére rendezett fesztiválok. De ezen a napon van Veneralia ünnepe is, melyet Vénusz tiszteletére tartanak. Nők és férfiak egyaránt fordultak Vénuszhoz, hogy segítse meg szívbéli, eljegyzéssel, házassággal és a szexualitással kapcsolatos ügyeiket. Fortuna Virilis istennő előtt is tisztelegtek a fesztivál részeként.

Április 3. A hagyományok szerint Perszephoné ma jön fel az alvilágból, és ezzel megkezdődik a tavasz.

Április 5. Fortuna, szerencseistennő napja.

Április 8. Megalesia ötödik napja (Ludi Megalensest vagy Megalesia-t Kübelé tiszteletére tartják 6-7 napon keresztül ünnepléssel, lakomával és játékokkal.)
Japánban ez Buddha, avagy Sziddhárta herceg születésnapja.

Április 10. Megalesia utolsó napja. Bau, babiloni istennő napja, aki az orvosok és gyógyítók istennője.

Április 13. Libertas, a szabadság istennőjének istennő napja Rómában.

Április 14. Nagypéntek.

Április 16. Hiketeria görög ünnep, Apolló tiszteletére. Ugyanakkor az egyiptomi Rá napja is. Illetve idén erre a napra esik Húsvét ünnepe.

Április 19. Hekaté, a boszorkányok, az alvilág és a holtak istennőjének ünnepe a mai éjszaka.

Április 22. Istár, a szerelem, a szexualitás és termékenység istennőjének napja a babiloni naptárban.

Április 23. Vinalia ünnepe, mikor Jupitert és Vénuszt ünneplik. Vinalia urbana (vagyis a városi vinalia, borünnep) napja huszonharmadika. Ekkor ízlelik meg a tavalyi bort, és jó időért imádkoznak a következő termésig.

Április 24. Sokan Sárkányölő Szent György napját tekintették az igazi tavasz kezdetének, miszerint győzelme a sárkány felett egyúttal a megújuló élet, a tavasz diadalát jelzi a tél fölött.

Április 25. Szent Márk napja tökéletes nap gonosz erők kiűzésére. Régen a parasztok kereszttel és lobogókkal mentek ki a határba, ahol a pap megszentelte a vetést, hogy aztán a megszentelt búzaszálakból hazavigyenek, hogy védelem kerüljön rájuk és otthonukra a boszorkányok és gonosz erők elől.

Április 26. A görög Artemisz ünnepe és a kézművesek ünnepe Egyiptomban, Ptah tiszteletére.

Április 28. Ludi Florales, Flóra tiszteletére tartott ünnepség Rómában, ami 27-28-án kezdődik és három napig tart.

Április 29. Istár, a szépség, szerelem és a szex mezopotámiai istennő ünnepe.

Április 30. Beltane előestéje, és Walpurgis éjszakája Közép- és Észak-Európában. Ez a nap mikor a germán hagyományok szerint a boszorkányok találkoznak, és az Ördöggel táncolnak a Brocken hegynél. A keltáknál viszont ez a szerelem, szexualitás és termékenység ünnepe, mikor a Nagy Istennő teherbe esik az ifjú istentől.

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL