GYERMEK

Ez a hihetetlennek tűnő módszer mindössze 3 nap alatt megtanítja a gyermekedet a bili használatára!

Szerző:
Szabó Anna
Kétségtelen, hogy minden szülő örömmel figyeli, ahogyan a gyermeke szép lassan fejlődik. Néhány szakasz azonban kicsit bonyolultabb, például, amikor a kicsinek át kell szoknia a pelenkáról a bilire. Ez egy hosszadalmasabb folyamat, de mi most találtunk egy olyan megoldást, ami lerövidítheti mindezt.

 

A Fellom technika szerint a gyermek alul, deréktól lefelé legyen meztelen, ha otthon van, ha pedig emberek között, akkor csak egy laza nadrágot adj rá, semmi mást. Éjjelente azonban még viseljen pelenkát.


Mit kell tenned, míg ezt a módszert alkalmazod?


Tegyél a lakás több részébe bilit. Ideális esetben minden szobába egyet. Mindig legyen kéznél néhány pelenka és nadrág, ha netán „baleset" történik. Ha kicsit hűvös van, akkor győződj meg róla, hogy a gyermek lába mindig legyen melegen, zokniban.


Az első nap


• Legyen a gyermek deréktól lefelé meztelen az első napon. Tartsd szemmel, és figyeld meg, mikor kell neki WC-re mennie. Ilyenkor vidd oda hozzá a legközelebb lévő bilit.
• Hagyd, hogy sós rágcsálnivalót vagy magas víztartalmú ételeket egyen, és igyon sok folyadékot, mert így gyakrabban kell pisilnie.
• Ha te, vagy a partnered mosdóba mentek, vigyétek magatokkal a gyermeket, és mutassátok meg neki a szükséges lépéseket, amiket a felnőttek is tesznek ilyenkor. A gyerekek ugyanis példákon keresztül nagyon gyorsan tanulnak.
• Dicsérd meg, valahányszor a bilit használja. Ha már sikerült 10-12 alkalommal használnia, utána már magától is menni fog neki.
• Ha nem megy még a bilihasználat, ne szidd le, és ne szégyenítsd meg a gyermeket. Egyszerűen csak mondogasd neki: a pisi és a kaki a bilibe való, nem pedig a pelenkába.
• Mielőtt lefektetnéd aludni, kérd meg, hogy használja a bilit, ha szükségét érzi, majd pelenkázd be.

A második nap

• Csinálj mindent úgy, ahogyan az első nap. Viszont vidd ki a gyermeket egy órácskára délután a lakásból, és kint várd meg, amíg pisilnie kell, és keresi a bilit, majd vidd ki utána. Ez segít abban, hogy önként akarja használni.
• Amikor elmentek otthonról, csak egy laza nadrágot adj rá, ne viseljen pelenkát. A cél az, hogy úgy menjetek és érjetek haza, hogy lehetőleg ne legyen baleset, és a gyermek kibírja a bili használata nélkül, amíg kint tartózkodtok.
• Persze maradjatok közel a lakáshoz, egyszerűen csak tegyetek egy sétát a környéken.


A harmadik nap


• Mindent csinálj úgy, mint az első napon, de most vidd ki a lakásból a gyermeket kétszer egy nap - egyszer reggel egy órára, egyszer pedig délután egy órára. Minden alkalommal mondd neki, hogy használja a bilit, mielőtt kimentek.
• Amikor elmentek otthonról, a gyermek most is viseljen egy laza nadrágot, alatta pedig ne legyen semmi. Vigyél magaddal egy váltás ruhát és egy pelenkát, vészhelyzet esetére.


Ha esetlegesen egyből nem működne mindez, akkor várj 6-8 hetet, majd próbáld meg újra. Ne feledd, hogy ez a technika sok türelmet, támogatást és időt igényel.

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL