GYERMEK

Ezért érdemes megvizsgálni a babák lábát, ha egyébként minden különösebb ok nélkül sírnak

Szerző:
Szabó Anna
Sok szülő joggal ijed meg, ha a gyermeke ok nélkül sírni kezd. Jól fejlett, eszik rendesen és egészséges, mégis sír. Most megmutatjuk, mi is lehet ennek az egyik oka. Sajnos a legtöbb szőlő az alábbiakkal nincs tisztában.

 

Nehéz elhinni ugyan, de van olyan, amikor a gyermek zoknijába egy hajszál, vagy cérnaszál kerül. Ez aztán szorosan rátekeredik a baba lábujjaira, ezért a pici elkezdi mozgatni az ujjait. Ha valóban egy hajszál tekeredik az apró ujjacskákra, az komoly fájdalmat okoz és blokkolja a vérkeringést, ha nem észlelik időben a bajt. Bizonyos idő elteltével annyira rátekeredhet a hajszál a lábujjra, hogy az teljesen megduzzad. Ezt a jelenséget „haj érszorítónak" nevezik.


Londonban egy fiatal szülőpárosnak szintén szembe kellett nézniük ezzel. A kislányuk egész nap sírt, holott úgy tűnt, nem volt rá különösebb oka. Jessica levette a lábáról a zoknit, hogy hátha ez megnyugtatja. Akkor látta meg, hogy a kislány lábujja duzzadt és vörös. Mint utólag látták, a lányka lábujjára rátekeredett egy hajszál. Ha nem vizsgálják meg nagyítóval és nem hoznak gyorsan egy csipeszt, hogy megszabadítsák a gyermeket a lábujjára tekeredő hajszáltól, akár nagyobb baj is lehetett volna.


Ez a jelenség ugyan viszonylag ritka, ám szerte a világon sok szülő találta már szembe magát ezzel a helyzettel. Nekünk sem volt erről fogalmunk eddig, ezért ez a cikk azért íródott, hogy te és mások is megismerjék azt, hogy ilyen probléma is felütheti a fejét, ezért tanulj belőle.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL