LELKIPATIKA

Seth a szellem üzenetei a hiedelmeinkről - Tudd meg, mit kíván tudni veled a személyes valóságodról

Szerző:
Szabó Anna
Jane Roberts egy napon médiummá vált és megszólalt rajta keresztül egy szellem, aki Sethnek hívatta magát. A személyes valóság természete Seth könyve, amiben a saját magunk által teremtett valóságot tárgyalja és azt, hogy a tudatos elme hogyan irányítja a tudatalattinkat. Mesél a benső én hatalmáról, az egyén képességeiről a tudatos cselekvéshez. Mert a valóságunkat mi teremtjük. Ehhez adta  kezünkbe a kulcsot Seth, hogyan uralkodjunk életünkön és mik a legfontosabb tudni valóink hiedelmeinkről!

Így hatnak életedre a hiedelmeid

Amikor boldog és elégedett életet élsz, kijelenthetjük, hogy kegyelmi állapotban vagy. Azon alkalmakkor, amikor egynek érzed magad a világegyetemmel, vagy olyan páratlan élményben van részed, amelynek során túllépsz önmagadon, azt mondhatjuk, a megvilágosodás pillanatát éled át, melynek számos fokozata és szintje van. Ilyen állapotban erősödik a fizikai egészséged, bár olykor gátló hatást kifejtő hiedelmek is előfordulhatnak. Gyakorta éled át teljesen spontán módon a kegyelem vagy megvilágosodás állapotát. Ilyenkor megbékélsz önmagaddal és a környező világgal, vagy önmagadat is felülmúlva, hirtelen olyan események és jelenségek részének érezd magad, amelyek általában nem jellemzők rád.

Lehetsz agresszív, boldog, kétségbeesett vagy elszánt, annak megfelelően, hogy milyen események történnek veled, milyen hiedelmeket vallasz önmagadról ezen érzésekkel kapcsolatban, és milyen gondolatokat táplálsz arról, hogy ki és mi vagy valójában. Amíg nem ismered a hiedelmeidet, addig az érzelmeidet sem leszel képes megérteni.  A depresszió egyik legáltalánosabb kiváltója például az a hiedelem, hogy tudatos elméd tehetetlen a rád zúduló külső körülményekkel vagy éppenséggel a belülről fakadó, túláradóan erős érzelmi eseményekkel szemben.

Amikor érzed, hogy kellemetlen gondolataid támadnak, szánj rá egy pillanatot, és próbáld azonosítani a forrásukat. A válaszok sokkal könnyebben elérhetők, mint azt korábban hitted. És akkor fogadd el magadénak ezeket az érzéséket. Ne temesd még mélyebbre, ne hagyd figyelmen kívül, és ne igyekezz felcserélni őket általad „jónak” vélt gondolatokra. Mindenekelőtt légy tudatában érzéseid valóságának.

Nem lehetsz minden akaratodat összeszedve boldog, ha egyszer abban hiszel, hogy nincs jogod a boldogsághoz, nem érdemled meg, hogy boldog legyél. Nem utasíthatod magad, hogy engedd szabadjára agresszív gondolataidat, ha egyszer abban hiszel, hogy ezeket nem helyes felszabadítani. Minden ilyen esetben összetűzésekbe kerülsz a hiedelmeiddel.

Ha azt mondod magadban, hogy mosolyogj, amikor a legszívesebben mogorva képet vágnál, akkor a természetes kifejezési módokat manipulálod: megtagadod másoktól az érzéseidet eláruló, tökéletesen helyénvaló közlést. Ha valaki folyton rád mosolyog, mosolya álarccá válik. Nem tudhatod, valóban értitek-e egymást, egy ilyen emberrel.

Sok esetben persze azok, akik olyan elszántan igyekeznek „jók” lenni, azért cselekszenek így, mert féltik alapvető értékességüket, akik pedig örökösen a fiatalos gondolkodásukról és testükről beszélnek, azért teszik,. Mert rettegnek az öregedéstől.

Nagyon fontos azonban, hogy megértsd a tudatos elméd hatalmát és irányítóképességét, mert ellenkező esetben elhiszed, hogy örökké olyan körülményeknek és helyzeteknek leszel kiszolgáltatva, melyek fölött semmi hatalmad.

 

Így kell hozzá fognod személyes valóságod megteremtéséhez

Az ad nekünk erőt, amiben hiszünk, mert amiben hiszünk, annak lesz ereje felettünk. Ezért kell pozitív hiedelmeket kialakítanunk.

Mivel szabad akarattal rendelkeztek, adott a felelősségérzetetek és minden képességetek, örömötök és szükségetek, hogy a hiedelmeitekkel foglalkozzatok, és kiválasszátok a kedvetekre való személyes valóságot.

Önmagadról vallott hiedelmeid alakítják az énképedet, és meghatározzák az elképzeléseidet arról, mi lehetséges számodra és mi nem. Ha megváltoznak az önmagadról alkotott elképzeléseid, megváltozik a tapasztalatod is. Hiszen, ha megváltoztatod a hiedelmeidet, következésképpen a valóságról érzékelt személyes érzeteidet is, akkor ez a látszólag egyetlen világ ugyancsak módosul. Folyamatosan a hiedelmeid átalakulását éled meg, és mindig más és más az érzékelésed a világról.

Mindannyian önmagunk alkotói vagyunk, és a belsőleg kialakított képeitek lesznek minden más helyzet és esemény modelljei.

Életed képét bármikor megváltoztathatod, ha egyszer felismered, hogy ez egyszerűen csak az önarckép, amelyet korlátlan számú lehetséges portré közül alkottál önmagadról.

Önmagadban kell keresned mindazokat a bizonyítékokat, amelyektől a pozitív tapasztalatodat várod.

Legalább naponta egyszer tégy valamit fizikailag, amivel kimutathatod az abba vetett hited, amit csinálsz. Pl: Ha magányos vagy, és úgy érzed, nem kellesz senkinek, elég, ha rámosolyogsz valakire.

Ám csak akkor fog jelentkezni ilyen hatást, ha egyszer és mindenkorra felhagysz azzal, hogy azt keresgéled a múltadban, mi a baj, amivel csak negatív tapasztalataidat erősíted.

Minden külső késztetés nélkül „hipnotizáltad” magad az általad vallott hiedelmekkel. Ez egyszerűen annyit jelent, hogy tudatosan elfogadtad őket, ezekre fókuszáltál, kizártál minden ellentmondó adatot, bizonyos pontokra szűkítetted az érdeklődésedet, és ennek megfelelően léptetted működésbe azon tudattalan mechanizmusokat, amelyek aztán a fizikai tapasztalatban megvalósítják a meggyőződéseidet.

Ha hiszel abban, hogy mindig ledönt a nátha, valahányszor csak huzatban ülsz, akkor természetesen hipnózist alkalmazol, mert magadra kényszeríted az elméletedet.

Ahogy egyre jobban bízol önmagadban, egyre természetesebben juttatod kifejezésre az érzéseidet, így nem fog robbanásszerű reakciókat előidézni az elfojtásuk. Ahogy keletkeznek, úgy fognak elmúlni is. Csak ez segíthet, hogy meglásd, mely területeken fojtasz el érzéseket, vagy adsz magadnak olyan utasításokat, amelyek a hatalom elvesztésének érzetét kelthetik.

 

 

Forrás: Jane Roberts - A személyes valóság természete II.

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL