SZÉPSÉG

Őrizd meg a nyári barnaságot!

Szerző:
Szabó Anna
Véget ért a nyaralás, és szeretnéd a szép barna színedet tartóssá varázsolni? Ha nem is a következő nyaralásig, de azért egy kis időre biztosíthatod a napbarnított hatást, ha követed a tanácsainkat.

A három alapelv: adj ragyogást a bőrödnek gyengéd testradírozással, tartsd meg a színt különböző önbarnító készítményekkel, és nyújtsd el a hatást színezett hidratálással, ameddig csak lehet.

Az önbarnítókat napfény hiányos időkben szoktuk használni, de most más célból fogjuk alkalmazni. Ha napbarnított bőrre használod, akkor ugyanis nem barnítja tovább a bőrt, csupán segít megtartani a már elért barna színt. Amikor ugyanis elkezd a barnaság halványulni, a bőrszínért felelős melanin csökkenése miatt, elkezd kopni a szín. Ilyenkor jó rásegíteni egy kis önbarnítóval, hogy a bőrszín ne fakuljon tovább. A világosabb bőrűeknek érdemes már a nyaralás utolsó napjaiban elkezdeni az önbarnítók használatát. Amíg jobban le vagy sülve használj sötétebb árnyalatú krémet, és fokozatosan válts kevésbé intenzív tónusokra, végül válts színezett testápolókra.


Ha önbarnítót használsz, ugyanúgy radírozd végig a testedet, hogy elkerüld a foltosodást, de sokkal finomabb termékeket használj, és a hidratálásra is fektess nagyobb hangsúlyt. Vigyázz a hajlatokkal, oda kevesebb krémet vigyél fel, hogy elkerüld a mesterséges hatást. Ha azonban kicsit megégett a bőröd, kerülj mindenféle színező készítményt, mert a hámlás következtében nem lesz egységes a bőrszín.


Olajozottan

Az arcbőr általában jobban ki van téve a nap hatásainak, mint a többi testrész. Napozás után javasolt különféle fiatalító és tápláló maszkok használata, hogy megóvd a bőrödet a káros sugarak hatásaitól. A lebarnult arcbőrt gyakrabban kell hidratálni is, a vízveszteség miatt.

A nedvesség pótlás és a bőrtáplálás rendkívül fontos. Jó hatásúak a mogyoró, mandula és olíva olajat tartalmazó krémek, de illóolajos fürdőt is vehetsz, hogy puhává varázsold a bőrödet. A mogyoró, mandula és olíva olajok segítségével szintén késleltetheted a bőr fakulását.


Gyengéd testradírozás

A testradírozáshoz olyan készítményeket használj, melyek természetes alapanyagokból készültek. A barnacukor, kávés és csokoládé, kímélő hatású, és finom ápolást ad a bőrnek.


1. SenS barnacukor alapú testradír – mely az egyik leghatékonyabb bőrápoló (2.585 Ft )
A SenS Testradír finomra őrölt sóból vagy cukorból készül, amit kiváló bőrhidratáló anyagokkal, például olívaolajjal és a természet legfinomabb hidratáló hatóanyagával, mézzel kevernek össze. A SenS Testradír lágyan tisztítja meg a bőrt az elhalt hámsejtektől, és segít, hogy a felfrissült bőrfelületbe minél jobban beépüljenek a tápláló anyagok.

2. Stenders csokoládé-cukor testradír (2.990 Ft)
Fő összetevői az édes mandula, szőlőmag-, és barack olaj, kakaóvaj, arab kávédarabok és cukor. Az érzékeny bőrt bársonyossá teszi, finoman távolítja el az elhalt hámsejteket.


Tartósítsd a színt

Kezdheted is az önbarnítást, bronzosító krémekkel.


1. Dior Bronze Autobronzant Self-Tanner (8.000 Ft)
2. Garnier Ambre Solaire-önbarnító permet (2490 Ft)
3. L'Oréal Paris Sublime Bronze Self-tanning Milk-önbarnító tej
4. La Prairie önbarnítókrém arcra és testre (26.157 Ft)



Adj fényt a bőrnek

A színezett testápolók lassabban, de tartósabban fejtik ki hatásukat. Egészen halvány bőrre is alkalmazhatóak.

1. Dove Summer Glow-csillámló önbarnító testápoló (990 Ft)
2. Nivea – napozás utáni barnító testápoló (1.780 Ft)
3. Avon Bronze önbarnító testápoló világos és enyhén barna bőrtípusra (1.499 Ft)
4. SelfSun Daily Tan önbarnító testápoló (660 Ft)



Egy kis sminkkeléssel is rásegíthetsz

Ha már fakul az arcbőröd, egy kis sminkeléssel még fenntarthatod a barna színt, de vigyázz, ne ess túlzásba! Csak egy árnyalattal válassz sötétebb színt az arcbőrödnél.

1. MAC Golden lemon Pigment selyempor (4700 Ft)
2. Chanel Les 4 Ombres - szemhéjpúder paletta (12.100 Ft)
3. Sunny Manorama bronzosító púder Lancome (9.900 Ft)
4. Masterpiece Beyond Length kétfázisú szempillaspirál Max Faktor (3.699 Ft)

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL