LELKIPATIKA

Végezd el a föld megérintése Buddha-szertartást és szabadulj meg földi korlátjaidtól!

Szerző:
Szabó Anna
Létezik egy Buddhista szertartás, a föld megérintése, amelynek segítségével, a szeretetet, az együttérzést, az öröm és a közömbösség energiáit ébreszthetjük fel magunkban. A szertartás hatására megszabadulunk nem kívánt földi korlátainktól, így életünk teljes lehet és olyanná varázsolhatjuk, amilyenné csak szeretnénk!

A gyakorlat során hatszor érintjük meg a földet, miközben lábunk és kezünk hozzáér. Egyúttal túl adunk félelmeink, büszkeségeinknek, nehézségeinken, reményeinken, mert belépünk abba a világba, ahol minden olyan, amilyen.

Első földérintés:

Hálásan meghajolok vér szerinti családom valamennyi előttem álló nemzedéke előtt. Megpróbálom jóra áltani a szenvedést és mindazt, ami formálásra vár. Megnyitom szívemet, húsomat, csontjaimat, hogy bele áramoljon az ősöm felismerései, szeretete és tapasztalata. Felismerem majd gyökereimet anyámban és apámban és valamennyi elődömben. Megkérem őket, hogy támogassanak és védjenek, adják át erejüket, majd hagyom magamba áramlani.
Ez azoknak a sebeire gyógyír, akik haragszanak szüleikre vagy családjuk előttük álló nemzedékére.

Második földérintés:

Ismét meghajolok az ősök előtt. Magamba tekintve felfedezem mesteremet, aki a szeretet és együttérzés újtára vezérelt, és tanított. Hálát adok neki. Majd érzem, hogy belém áramlik Buddha ereje, és a többi mesteré, a sajátomé is. Majd megnyitom magamat Buddha, a dhrarma, és szangha védelme előtt, és hogy belém áramoljon az ő erejük. Aztán megfogadom, hogy mindazt, amit kaptam jóra használom.

Harmadik földérintés:

Hálásan meghajolok e föld és valamennyi ősöm előtt. Majd elkezdem megérteni a földet, mennyi mindent ad nekem, és másoknak. Hálát adok azokak, akik igazán tettek valami ezért a földért, s őket is megérintem. Utána érzem, hogy a föld ereje is átjár engem. Megfogadom végül, hogy azon leszek, hogy segítsek a földnek, és a tudást tovább adjam majd és hogy minden rosszat, erőszakot, gyűlölet, negatív érzelmeket megváltsak és jóvá alakítsam.

Negyedik földérintés:

Hálával és együttérzéssel hajolok meg, és adom át az erőmet azoknak, akiket szeretek. Mindazt, amit kaptam, most átadom őseimnek és szeretteimnek. Megbánom bűneimet, figyelmetlenségeimet, s nekik pedig minden jót kívánok. Majd értük fogok imádkozni, hogy őket védjék meg.

Ötödik földérintés:

Megértéssel és együttérzéssel hajolok meg, hogy megbékéljek mindazokkal, akik szenvedést okoztak nekem. Szeretet és megértés sugárzok azoknak, akik ártottak nekem, s azoknak, akiket szeretek. Majd megértem őket, mind, hogy miken mentek keresztül. Imádkozom szeretteimért, és azokért, akik ártottak, s segítek rajtuk.

Szeressük úgy ellenségünket, ahogy önmagunkat.
Meg kell tanulnunk, hogyan válhatunk olyan emberré, akiből a nap minden órájában szeretet, együttérzés, öröm és egyensúly árad.

Hatodik földérintés:

Hálával és együttérzéssel hajolok meg az ősi spirituális gyökereim előtt. Látom, amint gyermekkén ülök. Látom újra gyermeki énemet. S megértem, hogy már akkor is kik voltak körülöttem, s hogy milyen erő vett körül. Ahogy újra vissza akarok térni az egykor hagyományokhoz, hogy újra kapcsolatba szeretnék kerülni a spirituális erőmmel, és a vallásomhoz fordulok. Majd mindenki előtt meghajolok.

Forrás: Tanítások a szeretetről - Thich Nhat Hanh

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL