LELKIPATIKA

Emeld magasabb szintre az empátiádat ezzel az egyszerű kis útmutatással

Szerző:
Szabó Anna
Gregg Braden szerint a kulcs az életbeli boldogulásunkhoz a transzcendentális empátia, ami nem más, mint egy tudatállapot. Kis útmutatójának segítségével magasabb szintre emelheted az együttérzésedet, önmagad jólétének, boldogságának, szellemed fejlesztésének elérésének céljából és természetesen mások szolgálatába is állíthatod!

Nem tekintheted egynek magadat tapasztalataiddal, de azok révén kell megismerned magadat, az élet szélsőségeinek segítségével. Szélsőségeidet kell megismerned ahhoz, hogy egyensúlyodat megtaláld. Nem vagy azonos sikereiddel, hibáiddal, munkáiddal vagy szegénységeddel. Nem vagy azonos örömöddel, eksztázisoddal, félelmeddel vagy fájdalmaddal. Kivétel nélkül, minden átélt esemény, szakítás, szerelem, barátság, munka, románc, kulcsfontosságú érzelmeket és érzéseket kínál, amelyek bölcsességhez vezetnek. Önmagad felkészítésnek és tanításának útja, hogy miképpen érzékeled az érzelmeket és érzéseket, és hogy életedben mi módon határozd meg őket.
Az együttérzés következetes gondolatok, érzések és érzelmek eredménye, általad kódolt program.
Az együttérzés nem csak egyszerűen egy érzés, hanem az érzése, érzelmek és az irányított gondolat összeolvadásának tekinthető, ami testünkben nyilvánul meg.
Az élet eseményei úgy szolgálnak bennünket, hogy érzéseket és érzelmeket élhetünk át egy széles tapasztalati tartományban: megtapasztalhatunk minden „jót" és minden „rosszat".

Az együttérzés alapja és összetevői:

Gondolat: Nem kötődik az események kimeneteléhez. A bizalomtól való egyetemes félelmük, és ennek minden megnyilvánulása: az ítélkezés, kritika, gyanakvás, féltékenység, düh, harag és gyűlölet feloldása révén érhető el az együttérzés gondolkodásmódja, amely közelebb visz a bölcsességhez.

Érzelem: Az ítélkezéstől és előítélettől mentes érzelmek tekinthetők az együttérzés jelének. A bizalomtól, önértékeléstől, elválasztottságtól, elhagyatottságtól való egyetemes félelmünk és az ezekhez kötődő minták feloldása révén érhető el az érzelmeink e megnyilvánulásai formáját lehetővé tevő bölcsesség.

Érzés: Szintén mentes az előítéletektől és a nevelés torzításaitól. Az, hogy valaki mit gondol, érzelmeit miként éli meg, kizárólag az egyén számára határozza meg, mit érez. Az, hogy menyire vagyunk urai érzéseinknek, attól függ, hogy gondolataink és érzelmeink egyesítésének mely egyedi formájára tanított meg az élet.

 

Ha együttérzőkké, azaz empatává válunk:

• A félelem és a félelem minden megnyilvánulásai új értelmet nyer: az, hogy miként reagálunk a dühre, haragra, sérülésekre, fájdalomra, betegségekre, kórokra, még a halálra is, inkább döntés kérdése lesz, semmint megszokott reflex.

• Ha úgy döntünk, hogy új módon gondolkozunk, érzünk, vagy fejezzük ki érzelmeinket, ez valamilyen szinten rendszerünk minden más emberének is hasznára válik.

• Együttérzésünket bizonyítjuk, ha elfogadjuk egy másik ember olyan gondolatainak, érzéseinek és érzelmeinek lehetőségét, amelyeket magunkban esetleg nem tudunk elfogadni. Ugyanakkor bármit is kell tennünk egy adott helyzetben, nem foglalkozzunk az események kimenetelével, eltorzult érzéseinkkel. Az ember test, a gondolatok és az érzések tartományában él.

• Az, hogy miként reagálsz életed kihívásaira, nagyon személyes döntés kérdése, amelyet te és egyedül csak te hozhatsz meg.

• Ha együttérzővé válsz: túlléphetsz azon, hogy egy eseményt helyesnek vagy helytelennek, jónak vagy rossznak tarts. Az együttérzés révén torzítatlanul érzékelheted mások szándéka létrehozza, ahelyett hogy tapasztalataid és neveltetésed ítéleteivel reagálnál. Inkább az számít, amivé tetteid által válsz, és kevésbé fontos, hogy mit teszel.

• Az együttérzésben nincs olyan, hogy „kell" vagy „nem szabad", sem „jobb, mint".

• Ha áldásunkat adjuk egy eseményre, az nem azt jelenti, hogy nyugodt szívvel beleegyezünk abba, ami megtörtént, vagy hogy egyetértünk vele. Ha áldásunkat adjuk egy eseményre. Az még csak nem is azt jelenti, hogy örülünk annak, ami történt. Ajándékunk, az áldáshoz való jogunk segítségével egyszerűen tudomást veszünk az események isteni természetéről, és így léphetünk tovább az életben.

• Mindent el kell fogadnod, ami az életedben adott, és muszáj megtalálnod tested e békés részét, hogy akadályok nélkül, tisztán és teljességben léphess tovább gyógyulásod útján.

Gregg Braden - Utazás világok között - Az együttérzés tudománya

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL