KÖZÉRZET

Spirituális étkezés - Gyógyítsd meg a gyökércsakrádat!

Szerző:
Szabó Anna
A gyökércsakra energiaközpontja a gerincoszlopban található, és amikor rezeg, élénkpiros színe van. Felelős a fizikai, érzelmi és mentális jólétért, erős kapcsolatban van a túléléssel, amit a generációk örökítenek tovább, illetve a pénzzel, szerelemmel, biztonsággal és élelmiszerekkel. Tulajdonképpen az élet alapja. Ha tudatosan munkálkodsz a gyökércsakrád gyógyításán, a test és a lélek kapcsolata is javul.

 

Íme, egy kis egy iránymutatás, vajon hogy működik a te gyökércsakrád. Az ugyanis lehet zárt, nyitott vagy éppen hiperaktív.

Ha a gyökércsakra zárva van: úgy érzed, elhagytak a szüleid, a barátaid vagy épp a partnered, és teljesen magadra maradtál... Folyamatosan pénzügyi nehézségekkel küszködsz, lassan túlélő vagy, mert állandóan élelmiszerhiánnyal vagy anyagi gondokkal kell megharcolnod. Zárkózott és visszahúzódó vagy, nem kerülsz kapcsolatba az emberekkel, utálod a testedet úgy, ahogyan van. Depressziós vagy, nincs kellő kitartásod, nyugtalan vagy és nincs meg az egyensúly a napjaidban.

Ha a gyökércsakra nyitva van: jó kapcsolatban vagy a családoddal és a barátaiddal. Egészséges vagy, elégedett vagy a testeddel. Biztos anyagi lábakon állsz, jól kezeled a pénzügyeidet, meg tudsz venni bármit, amit szeretnél. Hiszel az Univerzumban, és a világ megfelelő működésében.

Ha a gyökércsakra túl aktív: elborítanak a materialista gondolatok, csak arra koncentrálsz, hogy mid van. Hiperaktív szexuális vágy alakulhat ki, illetve kapzsiság, harag, agresszió, bosszúság, impulzív viselkedés. Nehezen fogadod el a változásokat, és merev vagy a körülötted élőkkel.

Most, hogy már tudod, a te csakrád éppen melyik fázisban van, tudd, hogy semmi sem állandó. Meg van a képességed arra, hogy újra virágzóvá és egészséges energiaközponttá alakítsd a gyökércsakrádat. A kiegyensúlyozott gyökércsakra ugyanis stabilabbá tesz téged is. Érdemes olyan életmódot folytatni a mindennapokban, amely magába foglalja a gyökércsakrát is, a cél az, hogy újra egészséges legyen. A gyökércsakra ugyanis az összes többi csakra alapja, ez teszi lehetővé, hogy a többi csakra felé is áramolhasson az életenergia. Sokféle módszer van arra, hogyan teheted újra egészségessé a gyökércsakrádat, de mi most a spirituális étkezésre összpontosítunk.

Hogyan étkezz?

A gyökércsakra felerősíti a törzsi, mai értelemben a családi kapcsolatokat. Élvezd a pihentető étkezést a családoddal vagy a barátaiddal, és tudd, hogy gyógyító ereje van. Emellett adj hálát étkezés előtt és után is az ételért, és mindenért, remek út ugyanis ez az egészséges és a vitális állapot felé. Az összes elfogyasztott élelmiszer számít, amit megeszel, mert mindegyik rezeg, amely befolyásolja a szervezeted testi-lelki működését.

Mit egyél?

Fontos, hogy mindig válassz bioterméket, a félkész ételeket teljesen mellőzd az étrendedből. A helyes étrend az alábbiakat tartalmazza:

Fehérje

Ásványok

Piros színű gyümölcsök és zöldségek

Gyökérzöldségek

Fehérje: földelő hatása van, erősíti a testet. Világszerte használt és kedvelt. Tartalmazza például a lencse, tofu, fekete bab, quinoa, szójatej, zöldborsó, articsóka, kender, tökmag, chia mag, kender tej, spenót, fekete szemű borsó, brokkoli, spárga, zöldbab, mandula, csicseriborsó, étkezési élesztő illetve a mogyoróvaj.

Ásványok: a földkéregből származó, mára megszilárdult vegyületek. A gyökércsakra megfelelő működéséhez fontos az ásványi anyagokban gazdag étrend. Ha a szervezet megfelelően működik, akkor a test homeosztázisban van. Szükséged van a stabilitáshoz adott ásványi anyagokra. Például a kalcium az erős csontozatnak kedvez, ami elengedhetetlen az általános jó közérzethez. A testednek nagy mennyiségben szüksége van ezekre az ásványi anyagokra: kalcium, foszfor, magnézium, nátrium, kálium, klorid és kén. Kis mennyiségben pedig nyomelemekre, ide tartozik: a vas, a mangán, a réz, a jód, a cink, a kobalt, a fluorid és a szelén.

Piros színű gyümölcsök és zöldségek: sokféle módon segítik a gyökércsakra működését, hiszen az maga is piros színű. A legtöbb ilyen gyümölcs és zöldség remek C-vitaminforrás. A gyökércsakra a bőrre, a csontokra, a mellékvesére van például hatással, amik kifejezetten igénylik a bevitt C-vitamint. Ilyen gyümölcs és zöldség például a piros alma, eper, gránátalma, cseresznye, paradicsom, vörös káposzta, cékla, és még sok más.

Gyökérzöldségek: létfontosságú erőforrások, hiszen a talajban teremnek. A földeléshez szükséged van rájuk, stabilizálják az energiákat. Ilyenek például a burgonya, cékla, sárgarépa, hagyma, fokhagyma, és a paszternák, amik remek hatással vannak a gyökércsakra működésére. Valamint ajánlott a koffeinmentes gyermekláncfű gyökér tea, ami nyugtatóan hat a gyökércsakrára. Emellett ne feledkezz meg a vibráló cékla beiktatásáról sem!

 

közérzet ezotéria
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL