KÖZÉRZET

Tudtad, hogy a fák ölelése pozitív hatással van az egészségre? - Tudományosan is bizonyított!

Szerző:
Szabó Anna
Bár a fák ölelgetése eddig leginkább a hippik szokása volt, most már a tudomány is megerősítette jótékony hatását, ugyanis növeli a rezgésszámot, jót tesz az embernek és a bolygónak is egyaránt. A közhiedelemmel ellentétben egy fa megölelése több szempontból is jó hatással van rád.

 

A fák egészségügyi előnyei közé tartozik a mentális betegségek, a hiperaktivitás, a reakcióidő, a depresszió, a fejfájás javulása, vagy elmúlása.  Számtalan tanulmány bizonyítja, hogy a fákat ölelő gyermekek rendkívüli pszichológiai és fiziológiai javuláson mentek keresztül. Javult az egészségi állapotuk, amikor növények közelébe kerültek. Jobban teljesítenek kognitív és zöld környezetben, több kreatív játékhoz volt kedvük. Népegészségügyi jelentések szerint is, a természet jelentősen hozzájárul a szellemi képesség javulásához és a jó közérzethez.

Minden rezeg

Na de mi a helyzet a természettel, ami mindezeket okozza? Sokan úgy vélik, hogy a zöld terület okozza a hatást, ám ma már bizonyított tény, hogy ennél jóval többről van szó. A fák és a növények megváltoztatják az emberek rezgésszámát, és ez nem csak a nagy nyílt zöld területekre értendő. Minden rezeg, így a rezgésnek biológiai hatása is van. Egy tudományos cikk szerint, ha valaki egy olyan pohár vizet iszik, amely 10 Hz rezgésszámú, akkor az adott személy véralvadása azonnal megváltozik, már ennyitől is. Hasonlóan hatnak a fák is az emberekre. Ha megérintesz egy fát, akkor az növeli a rezgésszámodat, azaz hatással lesz a benned zajló biológiai folyamatokra.

Több száz tanulmány bizonyította be, hogy bizony nem csupán a hippik számára érdemes fákat ölelgetni. Ha megölelsz egy nagy erős tölgyfát, nem csupán puszta terápia és szabadságérzés, de jelentős költségmegtakarítás is, hiszen ha a lakosság rendszeresen fákat ölelgetne, sok orvosi költséget lehetne megspórolni. Egy jelentés alátámasztotta, hogy biztonságos zöld területeken fát ölelgetni legalább olyan hatásos, mintha vényköteles gyógyszereket szednél bizonyos mentális betegségekre.

Mióta az ember már nincs összhangban a természettel, nyilvánvalóvá váltak az elszakadás miatti tünetek. A növekvő számú betegségek a mai, természettől eltávolodott életmód eredményei is, emiatt több figyelmet kell fordítani a holisztikus gyakorlatokra. A kiegyensúlyozatlansággal és a nem megfelelő életmóddal összefüggő betegségek bizony nagyban javíthatóak ezáltal.

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL