2018. március 22. - Beáta, Izolda
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. március 22. - Beáta, Izolda
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Családi karma - Így szabadulj meg őseid rossz energetikai blokkjaitól

Barsi Timi

A családi karma, az energia és a család kapcsolata egyszerre lehet számodra gát és áldás. Ha ugyanis megvizsgálod a veled történt eseményeket, akkor sok esetben döbbenten tapasztalhatod (feltéve, ha ismered szüleid, nagyszüleid élettörténetét), hogy pontosan ugyanolyan élethelyzetekbe kerülsz, mint amilyenekben annak idején ők voltak, csak éppen más szereplőkkel.

 

Mi is az a családi karma?

A családi karma tulajdonképpen egyfajta ősi vérvonal a szüleid és a te számodra. Tegyük fel, hogy az édesapád volt lelkileg a legérettebb a családban, az 5 testvére közül, ezért ő hordozhat bizonyos „energetikai blokádokat” a karmikus családi vonalban. Teherként hordozza, mióta megszületett, és mindez végigkíséri egész további életét, kivéve, ha képes elengedni azt. Ehhez szükség lehet fizikai vagy verbális eszközökre is akár, vagy pedig energetikai, tudatalatti szinten szabadul meg tőle. Mindez azonban a család többi tagjára is hatással lehet, akik kapcsolatba léptek vele tudatalatti szinten.

Ha például érzékeny vagy, és mindkét szülőd lelkileg terhelt, akkor duplán helyeződik rád lelki nyomás. Sokan nem jönnek ki igazán a szüleikkel, és ennek az oka időnként a múlttal való közvetlen energetikai kapcsolat. Minden az energián alapszik ugyanis, a tudat az anyagon túl létezik, amelyet nem lehet a lineáris időn belül értelmezni.  A tapasztalatok már azelőtt megvannak, hogy megszületnél. Sokan felismerték már korábban tudatosan, mielőtt ezt az életet választották, hogy együtt érkeznek a Földre. A múltbeli utadtól függően, lehet, hogy egy intenzívebb életet választottál azért, hogy ellensúlyozd a karmádat.

Hogy jobban megértsd mindezt, képzelj el egy végtelen Forrást, kiszakadva a tér és idő hármas dimenziójából. Ebből a szempontból nincs jó vagy rossz, csupán maga a létezés van. Sokan tehát éppen úgy döntöttek, hogy gyilkosok lesznek a földi létükben, hogy ebbe is betekintést nyerjenek, és megértsék a valóságnak ezt a természetét is. Ha te és az édesanyád már korábban is karmikus kapcsolatban voltatok, bármennyire is fáj, bizony meg kell tanulnotok a leckét. Mindenben egyensúlyt kell teremteni, ha tehát a múltban sok pusztítást okoztatok egymásnak, akkor ez lehet a mostani életben ennek épp az ellenkezője is.

A családi minták egészen a távoli ősökig húzódnak, üknagyszülők, nagyszülők, szülők, és ez mind hatással van rád. Például a nagymamád túl nagylelkű volt, mindig más emberekről gondoskodott, és hagyta, hogy kihasználják. A nagypapád pedig alkoholista volt és erős dohányos. Édesanyád ezt továbbviszi, megörökli, és ő például már ebben áldozat lesz, energetikai szempontból. Figyelme céltalan lesz, és nem érdeklik igazán a saját gyerekei, vagy éppen saját magát nem szereti eléggé. Ez a továbböröklés azonban elnyomást eredményez, ugyanis általa állandósul a rendszer, így megreked a tudatod egy alsóbb szinten.

Van egyfajta DNS karma, amit a szüleidtől örökölsz. Ez lehet enyhe, de nagyon intenzív is - mindenki másnál eltér. A családi karma tekintetében lehet, hogy például te vagy szellemileg és lelkileg a legérettebb a szüleid és a testvéreid között. Ezt bizonyítja, ha:

  • Mindig is úgy érezted, eltérsz a családodtól; komoly távolságot éreztél, és nem tudtál azonosulni a viselkedésükkel.
  • Néha megmagyarázhatatlanul megbetegszel, és úgy érzed, a világ súlya teherként rakódik rád.
  • Többször keveredtél bele bizarr családi ügyekbe.
  • Felismerted a családmodellt a szüleid és az őseid tekintetében, és megértetted, hogy ezt bizony meg lehet változtatni.

Hogyan szüntetheted meg tehát az energetikai blokádokat?

Nem rezonálsz együtt a belső éneddel, és ellentmondasz saját életszemléletednek. Ha elengeded a szüleid karmájából származó energiát, akkor végre magadra és a saját érzelmeidre tudsz koncentrálni. Ki kell derítened, hogy milyen mértékben hordozod magadban a szüleid energiáját, és mik azok, amik félelmeket és előítéleteket szülnek benned. Miután ezzel tisztában vagy, és képes vagy az elengedésre, bocsáss meg nekik, és „hagyd el a szülői házat”. Ez csak akkor működik, ha belül ténylegesen elvágod ezt a blokádot, és felelősséget vállalsz a saját életedért, amikor már végleg le tudsz szakadni a szüleidről ilyen tekintetben.

Egyértelműen „nemet” mondasz a félelmekre és a negatív gondolatokra, de ugyanakkor látni fogod, hogy a szüleid nem egyenlők mindezzel. Ők is csupán kozmikus átutazók, akik próbálják teljesíteni a saját karmikus küldetésüket. Ne feledd, ha ártatlanoknak tekinted őket, könnyebben meg tudsz nekik bocsátani. Hiszen ők mindent megtettek, amit csak tudtak, hogy a legnagyobb szeretetet adják neked. Ha úgy érzed belül, hogy valójában jó emberek - még ha a valóságban nem is mindig így tűnik –, akkor jobban megérted őket.

Bizonyos értelemben a szülők is áldozatok – a gyermekkori egójuk, sérelmeik áldozatai. Emiatt ideiglenesen te is ebben az állapotban léteztél. Nem volt más választásod bizonyos értelemben, csupán gyermekként viselkedni. Azonban, ha kitörsz az áldozatszerepből, és lelkileg érettebbé válsz, akkor ez lesz a legnagyobb áttörés az életedben.

Hogyan alakíthatod át a családi mintákat?

- Tarts mély önvizsgálatot, meditálj olykor, hogy eljuss a visszatérő problémák gyökeréig.

- Vizsgáld meg az adott viselkedési mintákat, és ha már felismered mindezeket magadban, akkor változtatni is tudsz rajtuk.

- Mindez időigényes, és egy választással kezdődik: „Azt akarom, hogy a magam ura legyek, van saját energiám saját lelkem, én a saját karmámat hordozom. Én a saját lelki terheim cipelem csupán.” Ha ezt megerősíted magadban, akkor egy idő után meg fogod látni, hogy tele leszel erővel! Az első lépés egyszerűen az, hogy elhidd, te saját magad vagy és önmagadért vagy felelős…

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

15 módszer, hogy túléld a napot, ha úgy érzed, nagyon álmos vagy

15 módszer, hogy túléld a napot, ha úgy érzed, nagyon álmos vagy

A legjobb módja az energikusságnak a kellő mennyiségű alvás, de néha nem tudod kipihenni magad. Amikor az álmosság miatt alig tudod nyitva tartani a szemedet munka közben, tudod, hogy igazán csak a pihenés segíthetne. Ám van néhány tipp, melyekkel könnyebben átvészelheted a napot. Íme, a leghatékonyabb és legegyszerűbb módszerek, melyek segítnek valamelyest leküzdeni az álmosságot.

Tovább »
Megtalálod a betűt a színes pöttyök között? - Optikai illúzió teszt

Megtalálod a betűt a színes pöttyök között? - Optikai illúzió teszt

Kemény kihívásra hívunk téged! A feladat ugyan egyszerű, nem kell hozzá számolni, logikázni, hosszasan töprengeni, csak a szemedet kell hozzá használni. Na, igen ám, de pont ettől válik nehézzé! Milyen jó a szemed? Mennyire jó a színfelismerő képességed? Megbírod különböztetni a színek árnyalatait? Menj végig ezen a játékos optikai illúzió teszten és minden kérdésre választ fog kapni! 

Tovább »
Hány arcot pillantasz meg a képen? - Megmutatja személyiséged kardinális pontjait

Hány arcot pillantasz meg a képen? - Megmutatja személyiséged kardinális pontjait

Gondolkodtál már el azon, hogy mennyire összetett egy ember személyisége? Nem elég a felszín, hiszen rengeteg rejtett képességgel bírunk, és nagyon sok különleges tulajdonságunk van. Az alábbi teszt sokat elárulhat a személyiségedről, mindehhez pedig a tudatalattit hívja segítségül.

Tovább »

Kalkulátor

Általános női bántalmak

Sajnos egy nő gyakran ki van téve különféle „női problémáknak”. Elkeseredni azonban nem kell, mert van megoldás.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Olajos Erika

Betegség-szimbólumok szakértője

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Olajos Erika

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép