2018. július 23. - Lenke
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 23. - Lenke
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Családi karma - Így szabadulj meg őseid rossz energetikai blokkjaitól

Barsi Timi

A családi karma, az energia és a család kapcsolata egyszerre lehet számodra gát és áldás. Ha ugyanis megvizsgálod a veled történt eseményeket, akkor sok esetben döbbenten tapasztalhatod (feltéve, ha ismered szüleid, nagyszüleid élettörténetét), hogy pontosan ugyanolyan élethelyzetekbe kerülsz, mint amilyenekben annak idején ők voltak, csak éppen más szereplőkkel.

 

Mi is az a családi karma?

A családi karma tulajdonképpen egyfajta ősi vérvonal a szüleid és a te számodra. Tegyük fel, hogy az édesapád volt lelkileg a legérettebb a családban, az 5 testvére közül, ezért ő hordozhat bizonyos „energetikai blokádokat” a karmikus családi vonalban. Teherként hordozza, mióta megszületett, és mindez végigkíséri egész további életét, kivéve, ha képes elengedni azt. Ehhez szükség lehet fizikai vagy verbális eszközökre is akár, vagy pedig energetikai, tudatalatti szinten szabadul meg tőle. Mindez azonban a család többi tagjára is hatással lehet, akik kapcsolatba léptek vele tudatalatti szinten.

Ha például érzékeny vagy, és mindkét szülőd lelkileg terhelt, akkor duplán helyeződik rád lelki nyomás. Sokan nem jönnek ki igazán a szüleikkel, és ennek az oka időnként a múlttal való közvetlen energetikai kapcsolat. Minden az energián alapszik ugyanis, a tudat az anyagon túl létezik, amelyet nem lehet a lineáris időn belül értelmezni.  A tapasztalatok már azelőtt megvannak, hogy megszületnél. Sokan felismerték már korábban tudatosan, mielőtt ezt az életet választották, hogy együtt érkeznek a Földre. A múltbeli utadtól függően, lehet, hogy egy intenzívebb életet választottál azért, hogy ellensúlyozd a karmádat.

Hogy jobban megértsd mindezt, képzelj el egy végtelen Forrást, kiszakadva a tér és idő hármas dimenziójából. Ebből a szempontból nincs jó vagy rossz, csupán maga a létezés van. Sokan tehát éppen úgy döntöttek, hogy gyilkosok lesznek a földi létükben, hogy ebbe is betekintést nyerjenek, és megértsék a valóságnak ezt a természetét is. Ha te és az édesanyád már korábban is karmikus kapcsolatban voltatok, bármennyire is fáj, bizony meg kell tanulnotok a leckét. Mindenben egyensúlyt kell teremteni, ha tehát a múltban sok pusztítást okoztatok egymásnak, akkor ez lehet a mostani életben ennek épp az ellenkezője is.

A családi minták egészen a távoli ősökig húzódnak, üknagyszülők, nagyszülők, szülők, és ez mind hatással van rád. Például a nagymamád túl nagylelkű volt, mindig más emberekről gondoskodott, és hagyta, hogy kihasználják. A nagypapád pedig alkoholista volt és erős dohányos. Édesanyád ezt továbbviszi, megörökli, és ő például már ebben áldozat lesz, energetikai szempontból. Figyelme céltalan lesz, és nem érdeklik igazán a saját gyerekei, vagy éppen saját magát nem szereti eléggé. Ez a továbböröklés azonban elnyomást eredményez, ugyanis általa állandósul a rendszer, így megreked a tudatod egy alsóbb szinten.

Van egyfajta DNS karma, amit a szüleidtől örökölsz. Ez lehet enyhe, de nagyon intenzív is - mindenki másnál eltér. A családi karma tekintetében lehet, hogy például te vagy szellemileg és lelkileg a legérettebb a szüleid és a testvéreid között. Ezt bizonyítja, ha:

  • Mindig is úgy érezted, eltérsz a családodtól; komoly távolságot éreztél, és nem tudtál azonosulni a viselkedésükkel.
  • Néha megmagyarázhatatlanul megbetegszel, és úgy érzed, a világ súlya teherként rakódik rád.
  • Többször keveredtél bele bizarr családi ügyekbe.
  • Felismerted a családmodellt a szüleid és az őseid tekintetében, és megértetted, hogy ezt bizony meg lehet változtatni.

Hogyan szüntetheted meg tehát az energetikai blokádokat?

Nem rezonálsz együtt a belső éneddel, és ellentmondasz saját életszemléletednek. Ha elengeded a szüleid karmájából származó energiát, akkor végre magadra és a saját érzelmeidre tudsz koncentrálni. Ki kell derítened, hogy milyen mértékben hordozod magadban a szüleid energiáját, és mik azok, amik félelmeket és előítéleteket szülnek benned. Miután ezzel tisztában vagy, és képes vagy az elengedésre, bocsáss meg nekik, és „hagyd el a szülői házat”. Ez csak akkor működik, ha belül ténylegesen elvágod ezt a blokádot, és felelősséget vállalsz a saját életedért, amikor már végleg le tudsz szakadni a szüleidről ilyen tekintetben.

Egyértelműen „nemet” mondasz a félelmekre és a negatív gondolatokra, de ugyanakkor látni fogod, hogy a szüleid nem egyenlők mindezzel. Ők is csupán kozmikus átutazók, akik próbálják teljesíteni a saját karmikus küldetésüket. Ne feledd, ha ártatlanoknak tekinted őket, könnyebben meg tudsz nekik bocsátani. Hiszen ők mindent megtettek, amit csak tudtak, hogy a legnagyobb szeretetet adják neked. Ha úgy érzed belül, hogy valójában jó emberek - még ha a valóságban nem is mindig így tűnik –, akkor jobban megérted őket.

Bizonyos értelemben a szülők is áldozatok – a gyermekkori egójuk, sérelmeik áldozatai. Emiatt ideiglenesen te is ebben az állapotban léteztél. Nem volt más választásod bizonyos értelemben, csupán gyermekként viselkedni. Azonban, ha kitörsz az áldozatszerepből, és lelkileg érettebbé válsz, akkor ez lesz a legnagyobb áttörés az életedben.

Hogyan alakíthatod át a családi mintákat?

- Tarts mély önvizsgálatot, meditálj olykor, hogy eljuss a visszatérő problémák gyökeréig.

- Vizsgáld meg az adott viselkedési mintákat, és ha már felismered mindezeket magadban, akkor változtatni is tudsz rajtuk.

- Mindez időigényes, és egy választással kezdődik: „Azt akarom, hogy a magam ura legyek, van saját energiám saját lelkem, én a saját karmámat hordozom. Én a saját lelki terheim cipelem csupán.” Ha ezt megerősíted magadban, akkor egy idő után meg fogod látni, hogy tele leszel erővel! Az első lépés egyszerűen az, hogy elhidd, te saját magad vagy és önmagadért vagy felelős…

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

7 dolog, amit a férfiak igazán akarnak egy kapcsolatban - Őszintén elmesélik

7 dolog, amit a férfiak igazán akarnak egy kapcsolatban - Őszintén elmesélik

Mi, férfiak gyakran tartózkodunk arról beszélni, hogy érzelmileg mire van pontosan szükségünk. Inkább csendben vagyunk, és ha hisztitek Drága Hölgyeim, ha nem, belül szenvedünk. Ám csodálatos partnerként valószínűleg tudni akarjátok, hogy életetek párjának mire van szüksége egy kapcsolatban, ezért íme, néhány alapvető férfiigény.

Tovább »
A Szent Szemek üzenete, melyek a lelkedbe látnak - Fedezd fel a jelent is, ne csak a jövőt!

A Szent Szemek üzenete, melyek a lelkedbe látnak - Fedezd fel a jelent is, ne csak a jövőt!

A Szem a lélek tükre, tartja az ősi görög mondás, és valószínűleg igaz is. A szemünkön keresztül észlelünk, tanulunk, és esünk szerelembe is. A látás igényli a legkomplexebb agyműködéseket, ezért olyan fontos. Ám jó, ha tudod, hogy a Látás nem mindig a szemünkön keresztül történik…

Tovább »
Napi Tarot - Hétfő

Napi Tarot - Hétfő

Nyisd meg szíved és elméd azok felé a lágy ritmusok felé, amelyek visszaállítják egyensúlyérzékedet. Gyakran, amikor fontos változásokat hoznak életünkben, védelemre és vezetésre van szükségünk.

Tovább »

Kalkulátor

Várandós kismamák kalendáriuma

A babavárással új, izgalmas korszak kezdődik minden nő életében – az örömteli várakozás és a váratlan felfedezések időszaka. Kalkulátorunkból megtudhatod, hétről hétre hogyan fejlődik a kisbaba és mi történik az anyuka szervezetében.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Ariella

Spirituális tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Ariella

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép