MÁGIA

Gyújts egy gyertyát Imbolc napja alkalmából és invitáld meg a fényt, a bőséget és a szerencsét

Szerző:
Szabó Anna
Február elsejére, vagyis mára esik az ősi kelta ünnep, az Imbolc. Ezt a napot Brigidnek, a kelta istennőnek ünnepe, és aki a tavasz életet adó erői visszatértének hírnöke. Érdemes ma gyújtanod egy gyertyát és fohászkodnod hozzá, elmondani neki szíved leghőbb vágyát és ezáltal becsalhatod életedbe a fényt, a bőséget és a szerencsét!

 

Brigid a tűz, a termékenység, a házi tűzhely, a gyermekáldás, a női foglalatosságok és mesterségek istennője. A gyógyulást, az orvoslást, a földművelést, az ihletet, a tudást, a költészetet, a jövendőmondást, a látnoki képességeket, a kovácsmesterséget, az állattenyésztést, a szerelmet, a boszorkányságot és az okkult ismereteket is felügyeli. Egyben ő a druidák patrónusa.

Gyakran ábrázolják őt három arccal, mivel:
Az egyik arca az Ihlet Lángja, mint a költők istennője,
A másik a Tűzhely Lángja, mint a gyógyítás és a termékenység úrnője,
A harmadik pedig Kovából Kipattanó Szikra, mint a kovácsok és a harcművészetek istennője.

Szent szimbóluma a triskele, a háromkarú spirál, mely a három világ (Alvilág, Föld és Isteni Világ) mellett Brigid három arcát is jelképezte.
Bár a katolikus egyház később ezt az ünnepet a február 2-i Gyertyaszentelővé változtatta, amely Szűz Mária ünnepe, gyertyás körmenetekkel. De Brigid így is megmaradt fényhozónak.

Ha úgy érzed, van olyan téma, dolog, amiben szívesen kérnéd az istennő segítségét, akkor fordulj hozzá bizalommal! Gyújts egy neki szóló gyertyát és garantáltan elhozza a fényt, a bőséget és a szerencsét az életedbe és még akár az egyéb kívánságaidat is teljesítheti!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL