LELKIPATIKA

15 életbölcsesség Buddhától arra vonatkozóan, hogyan kerülheted el a szenvedést és a csalódást

Szerző:
Szabó Anna
Gautama Buddha meghagyta nekünk és ezzel a kezünkbe adta a kulcsot, a szenvedés- és csalódásmentes élethez. Hogy ki él vele, az már csak rajta múlik. Bár szerinte az egész földi lét egy szenvedés, de ettől függetlenül amennyire csak lehet, miért tehetné boldoggá miközben folyamatosan arra törekedünk, hogy megszabaduljunk a szenvedéstől? Tedd ezt te is ezzel a 15 fantasztikus életbölcsességgel!


Bizonyára te is kaptál már pofonokat az élettől és talán mára meg is untad. Ha további szenvedést és csalódást szeretnél elkerülni, akkor próbálj meg elsajátítani párat Buddha életbölcsességei közül! Nem kell buddhistának lenned ahhoz, hogy nyugodt, békés, szeretetteljes és boldog életet teremts magadnak, amivel meg is elégedett is lehetsz!

 

1. Ne higgy vakon abban, amit mondanak. Ne azért hidd a szavaimat, mert más meggyőzött felőlük. Ne higgy mindent, amit másoktól látsz, hallssz vagy olvasol, legyen szó nagy tekintélyű személyről, vezetőről vagy vallásos szövegről. Ne csak az ésszerűségre, sem pedig az elmélkedésre alapozz. Ne hagyd figyelmen kívül saját hatalmadat és ne kövess vakon másokat. Ez az út csak illúziókhoz vezet téged. Találd meg te saját magad, ami az igaz, ami a valóság.

2. Két csapdát kell elkerülnünk az igazsághoz vezető úton. Az egyik, ha nem megyünk végig, a másik, ha el sem indulunk.

3. Haragtartónak lenni olyan, mint forró szenet marokra fogni azzal a szándékkal, hogy valaki másra hajítjuk azt; mi fogunk elsőként megsérülni.

4. Az egész létezés titka, hogy soha nem lenne szabad félned. Sose félj attól, mi lesz veled, ne számíts senkire. Abban a pillanatban, amikor elutasítasz minden segítséget, szabad vagy.

5. Egyetlen pillanat létezik csupán, amelyben fontos, hogy felébredj. Ez a pillanat most van.

6. Mindegy, milyen nehéz volt a tegnap, ma mindent újrakezdhetsz.

7. A helyes nézet mások véleménye és saját elmélkedésünk révén jön létre.

8. Még egy isten sem változtathatja vereséggé annak az embernek győzelmét, aki önmagát győzte le.

9. A szenvedés csökkentése érdekében meg kell különböztetni a fájdalmat magát attól a fájdalomtól, amit mi okozunk csupán azzal, hogy rá gondolunk. A félelem, a düh, a bűntudat, a magány és reménytelenség mind olyan érzelmi reakciók, amelyek képesek felerősíteni a szenvedést.

10. Helyzetünket paradicsomiként vagy pokoliként is megélhetjük, minden a felfogásunktól függ.

11. Az olyan érzések, mint az elkeseredettség, a zavartság, a düh, a neheztelés, a harag, a féltékenység és a félelem, valójában nem rossz dolgok, hanem tiszta pillanatok, amelyek rámutatnak arra, hogy mit fojtunk el.

12. Amit gondolunk, azzá leszünk. Mindannyian saját tetteink rabszolgái vagyunk: miért haragudnánk emiatt másokra?

13. Ne zsúfoljátok tele lelketeket haszontalan gondolatokkal. Minek rágódni a múlton, elébe menni a jövönek? Maradjatok a jelen pillanat egyszerűségében.

14. Győzd le haragod, add fel büszkeséged. Nem érheti szenvedés azt, akit semmi sem béklyóz, akinek semmije sincs.

15. A boldogsághoz nem vezet út. Az út maga a boldogság.

 

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL