KÖZÉRZET

Próbáld ki a mosoly-terápiát

Szerző:
Szabó Anna
Manapság egyre több komor arccal találkozhatunk buszon, villamoson, ordító autóvezetővel az utakon, rohanó tömegekkel az utcán. Egy egyszerű praktikával azonban megtörheted ezt a negatív áradatot. Mosolyogj!

A kutatások ezrei mutatják, hogy a lelkivilágunk hatással van testünk fizikai állapotára. Pusztán egy mosoly számos olyan folyamatot indít el szervezetünkben, amitől jobban érezzük magunkat. Akár hangulatjavító terápiaként is alkalmazható. Ráadásul egyik mosoly szüli a másikat, ugyanis ha rámosolyogsz valakire, ösztönösen viszonozza. És, hogy milyen folyamatok indulnak be mindkettőtökben? Ha csak egy pillanatra is, de átjár mindkettőtöket egy kellemes érzés. És ennél még több is történik.


A mosolygás vonzóbbá, és egészségesebbé tesz

1. Relaxációs gyakorlat

Ha mosolyra húzod a szádat, abban a pillanatban beindul a szervezetedben az endorfin és szerotonin hormonok termelődése. Pár perces nevetés után pedig még a stresszhormonok mennyisége is csökken. A nyugalom titka tehát: sok mosolygás és önfeledt nevetés.


2. Immunerősítő

A mosolygás és nevetés méregteleníti szervezetünket és serkenti az immunrendszert. Kutatások bizonyítják, hogy már egyetlen mosoly is elegendő ahhoz, hogy immunrendszerünk jelzést kapjon, és hatására több antitestet és vírusirtó falósejtet kezdjen termelni.

3. Jó vérnyomáscsökkentő

Ha van vérnyomásmérőd otthon, próbáld ki az alábbiakat. Mérd meg a vérnyomásodat, majd ezután próbálj meg egy teljes percen keresztül mosolyogni, vagy nevetni, és mérd meg újra. A különbség érzékelhető lesz!


4. Egyszerű fájdalomcsillapítás

Nem elhanyagolható a mosoly fájdalomcsillapító hatása sem. A mosolygás ugyanis serkenti az agyban azt endorfinok és szerotonin termelődését, melyek természetes fájdalomcsillapítóként hatnak szervezetünkben.

5. Sok nevetés-kevés ránc

A mosolygás során használt izmok feszesebbé teszik az arc bőrét, így fiatalabb megjelenést kölcsönöznek.


A szépség védjegye

A mosoly mindenkit megszépít, de vajon mennyire tartjuk mi magyar nők vonzónak a saját mosolyunkat?

A Signal múlt hónapban végzett egy felmérést, melyből kiderült többek között az is, hogy sok nő egyetért abban, hogy a szép mosolyú társaik sikeresebbek az életben. Tíz nőből kilenc egyetért azzal az állítással is, hogy a fehér fogak elengedhetetlen részei a szép mosolynak. És hogyan vélekedtek önmagukról? Pozitívnak tűnhet, hogy a magyar nők mintegy egyharmada a mosolyát tartja legszebbnek magán! Ugyanakkor, csak kevesen mondhatják el magukról, hogy igazán elégedettek lennének e téren önmagukkal. 10 nőből 8 ismerte el, hogy nagyobb önbizalommal mosolyogna, ha fehérebbek lennének a fogai.



Teszteld a mosolyodat!

Szeretnéd megtudni, hogy Te mennyire használod ki a hétköznapok során, a mosoly nyújtotta előnyöket? Szeretnéd felfedezni a ragyogóbb mosoly titkát? Töltsd ki az alábbi tesztet, melyből megtudhatod azt is, hogyan teheted még vonzóbbá a mosolyodat.


Mosolyteszt


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL