Bika - Aquinói Szent Tamás

 

Szent Tamás olasz teológus, skolasztikus filozófus, Domonkos-rendi szerzetes, a keresztény misztika egyik képviselője. Sokan Angyali Doktor-nak hívták. Már 5 éves korában megkezdte a montecassinói bencés kolostorba tanulmányait, amit idővel a nápolyi domonkos kolostorban folytatott. Több egyetemen is tanított teológiát, előadásokat is tartott és megírta élete fő művét a Summa Theologiaet, mindamellett, hogy számos más jelentős művet írt. Nem mellesleg foglalkozott az akkor még tudománynak számító alkímiával és asztrológiával is. Tamás megkülönböztette egymástól a tudást és a hitet.

Mindkét oldaladat erősíteni próbálja, a tudósát és a hívőt is. Arra ösztönöz, hogy merülj a misztikus tudományokban és vizsgáld meg őket alaposan, akárcsak a tudás és a hit kérdést, mert fontos felfedezéseket fogsz tenni. Tipikusan az a karakter vagy, aki csak annak hisz, amit lát és megtapasztal. A te hited, a tudáson alapszik. Szent Tamás szeretné, ha megosztanád másokkal is egyedülálló filozófiádat.

 

Vissza a cikkhez >> 

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL