SZÓRAKOZÁS

A jó vonzza a jót, a rossz a rosszat!

Szerző:
Szabó Anna
A spirituális látásmód élete részévé vált. Hisz a gondolat teremtő erejében, ezért Dolly csakis jó és szép dolgokra koncentrál. A nehézségeket kihívásként kezeli. Egy krónikus hörghurutra is tanító folyamatként tekint, hisz olyan jó egészségesnek, fittnek lenni.
Dolly már négy éves korában énekelt, zongorázni tanult, gitározott is. Matematikusnak készült, majd színésznek. 1980 óta a közönség számára neve összeforrt a rock & roll műfajjal. Zenét szerez, hangszerel, szöveget ír, sőt számítógépen dalokat programoz. Tíz éve a Dolly Roll zenekar fellépő ruháit, színpadi frizuráit is ő készíti. Magánéletében a természet közelségét, a kert nyugalmát és az állatok közelségét részesíti előnyben.



Mindent tudni akarok

- A saját internetes oldalatokon olvasható egy rövid ismertető rólad. Ikrek jegyben születtél, aszcendensed is iker. Mit olvastál ki ebből, mire predesztinál ez téged?

- Egyszer elkészítette egy asztrológus a horoszkópomat, csupa szépet és jót mondott rólam. Az asztrológiai képletben ugye sokat számít a születés ideje – május 21-én reggel fél ötkor születtem – vagyis az elemzés szerinti első órában láttam meg a napvilágot, tehát minden ikerségem még fokozottabb. Az analízisről azonban úgy éreztem sok helyen nem illik rám. Az a része telitalálat, hogy nagyon széles az érdeklődésem. A sportoktól kezdve a művészetekig, a természettudományig mindenevő vagyok. Úsztam, atletizáltam, kipróbáltam a vizi sportok közül a kajakot, a kenuzást, a téli sportoknak is adtam esélyt, de a valahogy a habitusomnak túl hideg és nedves a síelés, a korcsolyázás sem tetszett. Lovagoltam tíz évig, puskával lőttem, kézilabdáztam, kosárlabdáztam, de mindig szerettem a matematikát, a fizikát. Annyira jó voltam az iskolában a reáltárgyakból, hogy kis híján a matematikus pályát választottam. Hogy mindez benne lenne az emberi születési képletében, talán igaz… szeretem azt hinni, hogy a döntés az én kezemben van.

- Sok forrásból halljuk, hogy a Földön a „szabad akarat törvénye” érvényesül. A te olvasatodban mi célból születünk? Te úgy érzed az utadon vagy?

- Sikerült néhányszor meglepnem a családomat pont azért, mert valami belső sugallat ösztönzésére gyors irányváltásokat tettem többször is. Igen szabad akarat, de valamiért mindig éreztem, hogy egyengetik az utamat odaföntről. Amit nagyon jól csináltam, arról éreztem, hogy nem arra kell menni, mert a tanulnivaló máshol vár rám. Óriási lendülettel kutattam-kerestem egész életemben. Valószínűleg ez a habzsolás annak is köszönhető, hogy balkezesből lettem jobbkezessé átszoktatva, vagyis az agyam beállt mindkét félteke dolgoztatására. A mai napig működik bennem a program: mindent tudni akarok!


Az életút nem választható

- Foglalkozol ezotériával?

- A belső harmónia megteremtéséhez számos életvezetési kapaszkodó áll a mai ember rendelkezésére. Azt gondolom, aki keres, talál a saját szellemi fejlődésének megfelelő segítséget. Én kerestem és bátran mondhatom, hogy uralni önmagad határtalan nyugalmat ad. Teljesen hideg fejjel, kívülről szemlélem magam, tisztában vagyok a jó és rossz tulajdonságaimmal: jól ismert ismerősként élek együtt önmagammal. Elfogadtam ki vagyok, mennyit érek, hol tartok. A rendezett énkép, a belső harmónia létrehozta bennem annak tudatát, hogy történjék bármi, jól jövök ki belőle. Álalakult a szóhasználatom, még a gondolataimat is úgy fogalmazom, hogy az pozitív módon támogasson. Azt vallom: mindenki születik valamilyen képességekkel, abba a családba, ahol a legnagyobb fejlődésre van esélye. Én maximális támogatást kaptam a szüleimtől, pedig talán a mozgékonyságom, az állandó pörgés nem tette egyszerűvé a velem való együttlétet.

- Olvastam rólad, hogy sok intőt kaptál.

- Tele volt velük a padlás. Nem voltam rossz tanuló, csak nehezen ültem végig a tanórákat, és ha unatkozni kezdtem, akkor nem lehetett velem bírni. Az érdeklődésemet negyvenöt percig fenntartani csak kivételes tanárok tudták. Matek, fizika, kémia szakkörre jártam. A gimnázium egyik legjobbja voltam reáltárgyakból, ha viszont valami nem érdekelt, annak hangot adtam. Szegény szüleim két-három hetenként meghallgatták a legújabb magatartásomra vonatkozó panaszokat, pedig ők csupa jóra és szépre tanítottak. Utólag ezt jobban látom, gyerekként másra figyelünk. Most már talán büszkék rám.

- Gondolom az elvárásokat rosszul viselted. Egyébként az indigó gyerekeket szokták úgy jellemezni, ahogy te beszéltél magadról.

- Olvasni egy jellemrajzot egyszerű. Valószínűleg okoztam néhány csalódást, mire kialakult milyen irányt vesz az életem. A matek tanárom azt hitte, hogy egyetemre jelentkezem és matematikus leszek. Pont ő osztotta ki a jelentkezési lapokat, ahol én az első helyen a színművészeti főiskolát jelöltem meg. Biztos vagyok abban, hogy sokszor születünk a földre, sokfélét tanulunk és emlékszünk zsigerből azokra, amiket jól csináltunk, de a továbblépésünket az új dolgok jelentik. Egy új élet, új utakon hozza számunkra a fejlődést. Az én látásmódom szerint, ahogy én összeraktam a reinkarnáció kérdéskörét, mindenkinek van egy előre kijelölt életútja. Nem hiszek abban, hogy van választási lehetőségünk.


Megoldott vagy megoldatlan feladatok vannak. Akár tetszik, akár nem odaterelnek. Nézetem szerint, ha matematikus pályára megyek, könnyű és bonyodalommentes életem lett volna. Ez az út, amit most járok sokkal nehezebb. A művész pálya irányába tett első lépésem pozitívan sült el, felvettek a színművészetire minden protekció nélkül. A nyugtalan habitusom révén jó sok nagy pofont sikerült beszereznem életem során. Olyan tisztán látom, hogyan tereltek engem a helyes irányba. Mindent kipróbáltam, ami szembe jött. Verekedni tanultam, galeriba jártam, lógtam az iskolából…
minden élmény jó volt a későbbiekben valamire. Amikor nem szolgálta a fejlődésemet jött a nagy visszaterelő pofon.



A fittség titka: a búzafű

- Az 1980-as évek óta látunk színpadon. Azon kevés előadók közé tartozol, akit mind a közönség, mind a szakma elismer és szeret. Mi a titkod?

- Egyszer elmagyarázták nekem, hogy mit okozhat, ha valakiről rosszat gondolok. Ez az energia olyan, mintha átkot küldenék, ami aztán a címzettnél kifejtve hatását szépen visszatalál a feladóhoz, akár a bumeráng. Amikor szeretetet sugárzol ki, akkor is ugyanez a mechanizmus érvényesül, azzal a különbséggel, hogy jóban, áldásban részesülsz. Szeretettel létezni, másokkal jót tenni belső örömet okoz. Ennél több titokról nem tudok beszámolni. Az én világom szeretet alapon működik. A jó vonzza a jót, a rossz a rosszat. Hidd el, mindenkinek van teremtő ereje. Működik. Nem vagy a körülmények áldozata, csak akkor, ha úgy tekintesz magadra.

- Tanulmányoztál vallásokat, filozófiát vagy saját kútfőből jutottál ilyen bölcs gondolatokra?

- Inkább úgy fogalmaznék, hogy a sokirányú keresésből szintetizáltam egy számomra elfogadható világképet. Gyerekkoromban jártunk templomban, azóta is napi szinten jelen van az életemben egyfajta belső monológ az Istennel, amit nevezhetünk akár imádságnak. Amennyit tanulmányoztam a különböző vallásokat, kiderült, hogy mind ugyanarról szól. A megfogalmazás a lényegen nem változtat. A jóisten minden gondolatunkat ismeri, akinek nem lehet hazudni, nem lehet szépíteni, ki vagyok Én! Nyolc állatom van, kertes házban élek. 2000 óta bio zöldségeket és csírákat eszem. Valószínűleg ennek a táplálkozásnak köszönhetően sokat finomodtak az érzékszerveim. Például nagyon érzem a növények energiáját. Órákig tudom nézni a NASA műholdjai által közvetített felvételeket a Földről. Magasztos érzés tölti el a lelkem látványtól: milyen gyönyörű helyen élhetünk! Ehhez képest élősködőként viselkedünk.


- A biotáplálkozás úgy gondolod, összefügg a fittségeddel? Teljesen kortalannak látlak.

- Eleinte egészségjavító kúraként kezdtem búzafűből préselt friss levet inni, mert a hideg évszak közeledtével azonnal légúti panaszokkal és fejfájással küzdöttem. Ráadásul hetente kétszer gyomorrontást is produkáltam. Hónapokig nem javult az állapotom, több tüdőgyulladást lábon kihordtam. Az előadóművész sem engedheti meg magának, hogy beteg legyen, ezért kerestem a megoldást. Svájcból hozatott antibiotikum kúra sem használt, akkor „véletlenül” belefutottam egy tévéműsorba, ahol a búzafű gyulladáscsökkentő hatásáról volt szó. Felhívtam a műsorban megadott számot, másnap a biopiacon megvettem a búzafüvet. Három nap alatt látványosan csillapodott a köhögésem. Betegnek kellett lennem ahhoz, hogy tudjam milyen jó egészségesnek lenni. Nyolc éve természetes formában fogyasztok vitaminokat, ásványi anyagokat. A súlyproblémáim is megszűntek, az arcbőrömön először a zenésztársak látták a változást. Mindenkinek ajánlom a búzafű kúrát. Ha jól vagy belül, az kifelé is sugárzik. Próbáld ki!

Fotók: Dollyroll








 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL