LELKIPATIKA

20 olyan életlecke a Dalai Lámától, ami közelebb visz téged a boldog és kiegyensúlyozott élethez!

Szerző:
Szabó Anna
Tibet spirituális vezetőjének és a sokak által oly közkedvelt és szeretett Dalai Lámának bölcsességei következnek, amelyek segítenek és erőt adnak a mindennapokban, amelyek közelebb visznek önmagadhoz és céljaidhoz, amik megvilágosíthatják elmédet!

Tanulj meg boldognak lenni, fejleszd a személyiségedet és a kapcsolataidat, nézz magadba egy kicsit! Hagyd, hogy Őszentsége, Tendzin Gjaco, a Dalai Láma bölcs szavai megérintsenek!

 

1. Amikor veszítesz az életben, ne veszítsd el a leckét is, amelyet az élet adni akart neked.

2. Mikor késztetést érzel arra, hogy felejts, mert csalódott vagy, jusson eszedbe: sokszor az, hogy veszítettél, a legnagyobb szerencsét jelenti számodra.

3. A következő összetevőket egyszerűen nem lehet kikerülni: eltökéltség, erőfeszítés, idő. Ezek együttesen képezik a boldogság titkát.

4. Ne engedd, hogy egy kis vita tönkretegyen egy barátságot.

5. Mindig legyen időd arra, hogy a magad társaságában lehess.

6. A teljes földi léted alatt sose feledkezz meg a következőkről: az önmagad iránti tiszteletről, mások tiszteletéről, és a felelősségteljességről, amely tetteidet kíséri.

7. Csak két nap van az évben, mikor semmit sem tehetsz. Az egyik a tegnap, a másik a holnap. Tehát csak a ma a megfelelő nap arra, hogy szeress, hogy higgy és elsősorban, hogy élj!

8. Ne feledd, hogy a hallgatás sokszor a legjobb válasz lehet.

9. A meleg és szeretetteljes családi légkör az alapja az életednek.

10. Ha tudsz, segíts másokon. Ha nem, legalább ne árts nekik.


11. Ha nézeteltérésed akad a szeretteiddel, csakis a jelenen vitatkozzatok. A múltat sosem jó belekeverni.

12. Az embernek két nagy tévedése van. Az egyik: hogy valóságnak tartja azt, ami nem az. A másik: hogy nem tartja valóságnak azt, ami az.

13. Tanuld meg jól a szabályokat, hogy tudd okosan megszegni őket.

14. Abban a pillanatban, amikor rájössz arra, hogy hibáztál, lépj közbe és igyekezz kijavítani a baklövéseidet.

15. Egyszer egy évben, látogass el egy olyan helyre, ahol még sosem jártál.

16. A nagy szerelem és a nagy siker is kockázattal jár!

17. Akár most okoz fájdalmat valami, akár a múltban szenvedtünk valamiért, egyik sem ok arra, hogy boldogtalanok legyünk.

18. Kezeld vakmerő önfeladással a szerelmet és a főzést!

19. Élj egy kifogástalan, becsületes életet, hogy akkor, amikor megöregszel, és visszatekintesz, még egyszer örülhess az életednek.

20. Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét és mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent, az eredmény az lesz, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben. Úgy él, mintha soha nem halna meg, és aztán úgy hal meg, hogy soha nem is élt igazán.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL