HOROSZKÓP

Jégkrém horoszkóp

Szerző:
Szabó Anna
A tizenkét jegynek már az ízlése is különböző, nyilván másképp viszonyulnak az édes, hűsítő gombócokhoz is. Az egyik titokban falja éjfélkor, a másik elit szálloda teraszán fogyasztja ezüstkanállal. Nos, te melyik típus vagy?

Kos

Az örökifjú Kos olyan, mint egy falánk kisgyerek. Ha meglátja a fagylaltos bódét, azonnal kitör rajta a fagyi láz. Szinte toporzékolva követeli az adagját. Na és persze nem a könnyű joghurtos-gyümölcsös fajtát választja, sokkal inkább a dús csokoládés, kekszes változatokra harap rá, és három gombócnál meg sem áll. Mivel veheted még le a lábáról? A szíve csücske a csokitorta vaníliafagyival, és a banán split.



Bika

Jaj, jaj! Nagyon édesszájú! Harmadfokú veszélyzóna számára a fagyizó. Jobb, ha oda se néz, akkor talán van esély arra, hogy ellenálljon a kísértésnek. Bár ő csukott szemmel is tudja, melyik a legfinomabb, holdkórosan is eltalál a kedvenc cukrászdájába. Ahol már előre tudják, mit fog rendelni. Toplistásak nála a csokis, karamellás, mogyorókrémes változatok. Ha kedvében szeretnél járni, kényeztesd extra fagyikkal, mint Tiramisu, vagy Mon-cherry.



Ikrek

A változatosság gyönyörködtet. Na az Ikrek soha nem fogja ugyanazt választani. Minden újdonságra ráharap, legyen az ismeretlen nevű, lila, vagy zöld színű, de még a lecsó fagyit is megkóstolja. Mindegy mi, csak újdonság legyen. A másik furcsa szokása, ahogy kombinálja az ízeket. Minden gombóc más és más íz világot képvisel az ő általa összeállított kehely csodákban.



Rák

A Rák az anyához való kötődést jelképezi, ezért az édes-tejes, vaníliás ízeket kedveli legjobban, mert felidézik az anyatej ízét. Mivel hízásra hajlamos, óvatosan bánik az ínyencségekkel. Minden gondolata a családja körül forog, még arra is képes, hogy otthon, házilag gyártson jégkrémet a gyerekeknek. A kudarcok elkerülése végett, azért tart a mélyhűtőben egy-két biztonsági dobozzal.


 
Oroszlán

Az Oroszlán szeret magas színvonalon élni és vonzódik az előkelő életstílushoz. Ebből kifolyólag a legdrágább és legkülönlegesebb jégkrémeket részesíti előnyben. Olyan hangzatos jégkrémeket fogyaszt, melyekről a többség még csak nem is hallott. Irish cream, créme brulée és még sorolhatnánk. Minden elit, minden minőségi, ha lehet mindezt egy ötcsillagos szálloda tengerparti teraszán elfogyasztva. A magas kakaótartalmú csokoládé igazi szenvedélye.



Szűz

A Szűz szülöttet pillanatok alatt rá lehet beszélni egy joghurtos-málnás finomságra, vagy valami zöld teás kehelyre, csak azt kell neki mondani, hogy ez fenemód egészséges. Nem tud kibújni a bőréből, számára az egészség szent és sérthetetlen. Csak valami bűbáj, vagy mágia hatására lehet rávenni arra, elcsábuljon egy csokis-tejszínes íz kavalkádra. A tökéletességre törekvés is megjelenik a fagylaltozási szokásaiban. Képes akár órákon keresztül kóstolgatni a különféle márkák kínálatát, hogy megtalálja a legtökéletesebb ízt.



Mérleg

Na, ő az, aki örökké kínlódni fog azon, hogy a mascarponés-erdei gyümölcsöset vagy a gesztenyés-csokoládésat válassza. És ha döntött valamelyik mellet, tuti rájön, hogy rosszul döntött. Főleg, amikor rádöbben arra is, hogy mennyire hizlal. Mi lesz a vonalaival? A hiúsága végül győzedelmeskedik a tejszínhabos csábítás felett. A light változatoknak azonban igazi szakértője.



Skorpió

Alapmottója: mindent, vagy semmit. Ha már a fagyizás mellett döntött, akkor nem kispályás. Három-négy gombócnál meg sem áll. A gazdag ízek állnak közel hozzá, de azokat is megbolondítja valami extra különlegességgel. Mondjuk blue curasao, vagy maraschino likőr? Biztos, hogy tejszínhabot is fog rá kérni csoki öntettel.


Nyilas

Folyton rohan, soha semmire nincs ideje. Magas fordulatszámon pörög, az evésből nem csinál nagy ügyet. Magától nem jut eszébe beülni egy cukrászdába, inkább egy jégkrémet választ, amit út közben is el tud fogyasztani. Nem jellemző rá, hogy édességekkel kényeztesse magát, de ha elé teszed az elkészített kelyhet, nem fog nemet mondani. A gyengéje a kávéfagyi sziruppal.



Bak

Fegyelmezettség jellemzi az élet minden területén. Nem gyakran adja meg magát a fagylalt csábításának sem. Ha mégis, akkor a bevált ízekkel is tökéletesen megelégszik. Jobban szereti a bevált és jó minőségű jégkrémeket, melyeket az otthoni mélyhűtőjéből bármikor előkaphat, mint sem valami ismeretlen helyen csábuljon el. Nem áll le akármilyen, megbízhatatlannak vélt helyen csak úgy spontán fagylaltozni.



Vízöntő

Kísérletező fajta, abból is a legvadabb fajta. Extrémebbnél extrémebb kinézetű, és nevű összeállításokat képes kiválasztani az étlapról. Sima csoki vanília? Na, ne már! Minimum egy fjord vagy Ezeregyéjszaka kelyhet rendel. Egzotikus ízek, hangzatos név. Nála ez a kulcs. Mangó darabkák, vagy akár kókuszreszelék is kerülhet a tölcsérjébe, semmin nem fog meglepődni.



Halak

Lassan eszi, mert érezni akarja, ahogy olvad a szájában. Átlényegülve ízlelgeti a csokoládé darabkákkal gazdagított jégkrémeket, kettő az egyben hatás kedvéért. Tóparti vendéglő teraszán képes sokáig időzni a látványba merengve, egy pár gombóc felett, de csak amíg el nem olvadnak a kehelyben. Bár, az olvadt fagylalt kifejezetten kedvére való.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL