Ha igazi csokiimádó vagy, akkor mindenképpen el kell sajátítanod a házi csokoládékészítés minden fortélyát. Ne aggódj, akkor is meg tudod csinálni, ha kezdő konyhatündér vagy, mert elkészítése nagyon egyszerű, pillanatok alatt készen van, teljesen adalékanyag mentes, és nem utolsó sorban olcsó. Szinte bármikor nekiállhatsz megcsinálni, mert a legtöbb hozzávaló jelen van egy átlagos háziasszony konyhájában.
Mértékletes, kis mennyiségű fogyasztása jótékonyan támogatja az egész szervezet működési folyamatait. A jó minőségű csokoládé fokozza az endorfinok termelését, ennek köszönhetően hangulatjavító hatása van. Mivel jelentős a magnézium tartalma, menstruáció idején csillapítja a görcsöket. Koffeinben szegény, ezért csak enyhén serkentő hatású. Fokozza a zsírégető folyamatokat, kutatásokkal igazolták, hogy fogyasztása után nem emelkedik meg a vér koleszterinszintje, bőrvédő tulajdonságokkal is rendelkezik. Lassítja az öregedés folyamatát, szabályozza az immunrendszert néhány daganattípus kialakulásánál is megelőző hatással bír.
Amire szükséged lesz:
2,5 dl porcukor,4 evőkanál cukrozatlan kakaópor,1 dl főzőtejszín,2 tasak vaníliás cukor,12,5 dkg vaj,1 evőkanál étolaj,1 evőkanál liszt. Fontos, hogy a kakaópor jó minőségű legyen! Tehetsz bele darált diót, mogyorót, mazsolát, mandulát, rumaromát, bármit, amit szeretsz, ez a fantáziádra és az ízlésedre van bízva. Ebből a receptből 25-30 dkg házi csokit készíthetsz.
Az elkészítés folyamata lépésről-lépésre
A porcukrot és a kakaóport szitáld át, majd tedd bele a vaníliás cukrot. A vajat olvaszd fel, majd alaposan keverd össze, vele, végül öntsd bele a tejszínt. Keverd simára, és főzd tíz percig kis lángon, miközben folyamatosan szintén kevergeted. Most szórd bele a diót, mogyorót, bármit, amit szeretnél! Végül vedd le a tűzről a fazekat, tedd bele a forró krémbe a lisztet, keverd csomómentesre, majd öntsd bele az olajat, hogy fényes legyen!
Ezután rakd bele egy olyan formába, amilyennek a csokid formáját szeretnéd. Hagyd kihűlni a masszát. Ha hamar meg szeretnéd kóstolni, tedd a fagyasztóba, ott egy óra alatt készre hűl, és már eheted is!
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK