GASZTRO

Hűsítő finomságok a tikkasztó nyárban

Szerző:
Szabó Anna
Ugye jól esne egy jéghideg turmix, vagy egy ízletes fagylalt a nagy nyári melegben? Ezeket te magad is gyorsan elkészítheted, hogy mindig legyen otthon aranytartalék. Összeállításunk időigényesnek egyáltalán nem nevezhető jeges finomságok receptjét rejti.

1. Részeges görögdinnye fagylalttal

Hozzávalók

- 1 literes citromfagyi,
- egy fél görögdinnye,
- 10 deka cukor,
- fehér rum ízlés szerint.

Elkészítés

A görögdinnyét kockázzuk fel, szedjük ki közben a magját, és a kockákat tegyük egy tálba a cukorral meg a rummal. A letakart tálat tegyük a hűtőbe, hadd járja át a lé a dinnyét. Tálaláskor a citromfagyit borítsuk ki egy tálra, és halmozzuk köré a dinnyét. Az édesség tetejét megszórhatjuk reszelt csokoládéval is.


2. Hűsítő őszibarack turmix

Hozzávalók

- 1 csésze szeletelt őszibarack,
- 1/4 csésze ananászlé,
- 1/4 csésze cukor,
- 2 csésze vaníliafagyi,
- 3/4 csésze tej.

Elkészítés

Mixeljük össze a barackot az ananász lével meg a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet és alaposan keverjük össze. A vaníliafagylaltot adagoljuk folyékony krémhez, és finoman dolgozzuk össze. Öntsük kis tálkákba, vagy poharakba, és helyezzük a hűtőbe, hogy alaposan lehűljön.


3. Házias málna fagylalt

Hozzávalók

- 2 tojásfehérje,
- cukor, vagy édesítő ízlés szerint,
- 3 dl natúr joghurt,
- 75 dkg málna,
- 5 evőkanál fekete ribizli szörp.

Elkészítés

A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, a málna felét pedig turmixoljuk le. Helyezzük, tálba és adjuk hozzá a joghurtot, a többi málnát, a cukrot vagy édesítőt, és a fekete ribizli levet. Alaposan keverjük össze, majd forgassuk bele az előzőleg felvert tojáshabot is. Mélyhűtőben fagyasszuk le, miután a megfelelő formába raktuk.


4. Piskótás citromfagylalt

Hozzávalók

- 2 dl kefir
- 2 dl tejszín
- 15-20 dkg porcukor ízlés szerint
- 3 közepes nagyságú citrom leve
- 1 teáskanál frissen reszelt citromhéj
- csipetnyi só
- 1 csomag babapiskóta
- 2 dl tej
- kevés rum, vagy rumaroma

Elkészítés

A citrom levét préseljük ki, majd keverjük össze a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a sóval. Helyezzük a turmixpohárba, öntsük rá a kefirt, és keverjük egynemű masszává. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük tovább még 1 percig. A citromos fagylaltmasszát hűtsük le. Fontos, hogy ne várjuk meg, míg teljesen megfagy, különben nem tudjuk ráhelyezni a piskótára.

Amíg hűl a fagylalt, keverjük el a tejet egy kevés rummal, vagy rumaromával, és áztassuk bele a babapiskótákat. Amikor jól megszívták magukat, egy jénai tál aljára rakjunk le egy sor babapiskótát, majd kanalazzunk rá a lehűlt citromfagylaltból. Ezután még egy sor babapiskóta következik. Addig rakjuk a sorokat, amíg el nem fogynak az alapanyagaink, de a végére mindenképpen fagylalt kerüljön! Az elkészült édességet tegyük a hűtőbe, hogy a piskóta is kellemesen lehűljön.


5. Jeges csokoládé

Hozzávalók

- 2 gombóc vaníliafagylalt,
-1,5 dl tej,
- 1 evőkanál csokoládészirup,
- a díszítéshez tejszínhab és csokoládészirup.

Elkészítés

A fagylaltot adagoljuk poharakba. A tejet melegítsük meg, keverjük el benne a csokoládészirupot, majd a fagyira csorgassuk a fagylaltra. Tejszínhabbal díszítsük, a tetejét pedig locsoljuk meg csokoládésziruppal.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL