FOGYÓKÚRA

6 elhízás típus, mellyel nem tudsz mit kezdeni - Tudd meg, melyikbe tartozol, és mit tehetsz ellene

Szerző:
Szabó Anna
Az elhízásnak sok változata van, mely még tovább bonyolítja a dolgokat, és megnehezíti a fogyást. Számos kiváltó oka lehet, ezért többféle módszer létezik a probléma kezelésére is - van, akinél az egyik válik be, míg másoknál pont nem, ezért eshet meg az, hogy míg a barátnőd sikeresen lefogy egy diétával, te nem vagy képes leadni egyetlen dekát sem.

 

Az elhízott felnőtteket 6 különböző csoportba lehet sorolni:


• Fiatal egészséges nők – az elhízásnak kevesebb szövődménye van, de idetartozik például a 2. típusú diabétesz is.
Túlzott mértékben alkoholt fogyasztó férfiak – olyan férfiak, akik túl sok alkoholt fogyasztanak.
Boldogtalan és stresszes középkorú emberek – leginkább olyan nők tartoznak ide, akiknek rossz a mentális állapotuk és anyagi gondokkal küszködnek.
Jómódú és egészséges idősek – általános jó egészségi állapotnak örvendenek, de a magas vérnyomás és a túlzott alkoholfogyasztás problémát okozhat.
Fizikailag gyengébb, de boldog idősek – olyan idősebb emberek, akik valamiféle krónikus betegségben szenvednek, de jó szellemi állapotban vannak.
Mélyszegénységben élő rétegek – ez a csoport van leginkább hátrányos helyzetben, és többnyire krónikus betegségekben szenvednek.


A megállapítások és a következtetések levonása elengedhetetlen ahhoz, hogy mi a mögöttes oka az elhízásnak, hiszen csak így vagy képes megszabadulni a túlsúlytól.
Kétféle testzsír-eloszlás létezik: android és gynoid.


Az „android" típusú zsíreloszlás inkább a férfiakra jellemző, és biztosan hallottál már az „alma" típusú testről, amikor a derékbőség nagyobb, mint a csípő.


A „gynoid" eloszlás pedig a nőknél gyakoribb. Ezt nevezzük „körte" alaknak, ahol a csípő kerülete nagyobb, mint a derékbőség.


Íme, a testzsír-eloszlás 6 fő típusa, illetve, ahogyan meg tudsz szabadulni a plusz kilóktól:
Felsőtest elhízás (android)


Összefüggésben van a nagymértékű táplálékbevitellel és a kevés mozgással. Csökkenteni kell a nassolást, és el kell kezdened napi 30 percet tornagyakorlatokat végezni. Ha ezek után sem következik be súlycsökkenés, fordulj szakemberhez.


Gyomorközpontú elhízás (android)


Ha itt gyűlik fel a túlsúly, akkor ez a stressz, a depresszió és a szorongás eredménye. A legjobb módja annak, hogy megszabadulj a súlyfeleslegtől, hogy a testmozgást relaxációs gyakorlatokkal ötvözöd.


Alsótest elhízás (gynoid)


A legtöbb nő küzd ezzel a problémával, és erről a területről kifejezetten nehezen olvadnak le a kilók. Próbálj ki néhány olyan gyakorlatot, amely az alsó testtájakat mozgatja meg, párosítva a kardio edzésekkel. Ezekkel kiküszöbölhető, hogy erre a területre túlzottan lerakódjon a zsír.


Puffadt gyomor elhízás (android)


Valószínűleg túl sok alkoholt fogyasztasz, vagy légzési problémákkal küszködsz. Csökkentened kell az alkoholbevitelt és érdemes légző-gyakorlatokat végezni. A helyes légzés elsajátítása nagyon fontos.


Alsó test elhízás, amely magában foglalja a lábszárakat is (gynoid)


Az ilyen típusú elhízás gyakori az állapotos nőknél. A lábak gyakran bedagadnak. Ha lehetőséged van, próbáld ki a vízi aerobicot. Ilyenkor ugyanis a lábak és azok ízületei felszabadulnak a nyomás alól. Amikor csak teheted, pihentesd a lábadat, ülj le és polcold fel.


A felső részhez képes nagy kiálló gyomor


Hasonlóan az egyes típushoz, ezt is a fizikai inaktivitás okozza. Szükséges a testmozgás, a tornagyakorlatok végzése, emellett szinten kell tartani a vércukorszintet. Éhen halnod persze nem kell, és nem szükséges órákig éhezned. Egyél rendszeresen, de kevesebbet.

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

fogyókúra fogyás
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL