HOROSZKÓP

Varázslatos perzsa horoszkóp

Szerző:
Szabó Anna
Az ősi perzsa horoszkóp épp oly színes, mint a perzsa mesevilág. A karaktertípusokat ugyan nem kelet kincseihez rendelték, de a misztika azért nem marad el. A beazonosításhoz csak a születési évre és napra van szükséged.

Keresd ki a táblázatból perzsa jegyedet, és alatta olvasd el, mi jellemző rád!

Születési
év

Nap
1-5

Nap
6-9

Nap
10-15

Nap
16-21

Nap
22-31

1900-23 Korona Gyűrű Félhold Madár Spirális
1924-41 Falevél Négyszög Tenyér Fa Szem
1942-49 Virág Hal Ház Nap Hajó
1950-58 Korona Gyűrű Félhold Madár Spirális
1959-67 Falevél Négyszög Tenyér Fa Szem
1968-76 Virág Hal Ház Nap Hajó
1977-85 Korona Gyűrű Félhold Madár Spirális
1986-98 Virág Hal Ház Nap Hajó
1999-09 Korona Gyűrű Félhold Fa Szem


 


                          
  
Korona

A perzsa asztrológiai rendszer szerint a korona jegy szülöttei kitartó, szívós, gyakorlatias emberek, akik két lábbal állnak a valóság talaján. Nehezen mutatják ki az érzelmeiket, de ha valakit megszeretnek, akkor hűségesek és önfeláldozók. Olykor hajlamosak a pesszimizmusra, kételkedésre.

Előrejelzés: Az idei évben nagy változások várhatóak a munka körül. Nyár elején be fog toppanni egy kedvező lehetőség, amire nem fogsz azonnal igent mondani. Alaposan átgondolsz minden esetleges, nem várt nehézséget is. Érdemes lenne azonban a pesszimizmust, és a túlzott óvatosságot leküzdeni, és belevágni az újba. Nem fogod megbánni! A nyár kicsit hajszás lesz emiatt, de ezt nem fogod tehernek megélni. Szeptemberben el is utazhatsz, az október pedig új szerelmet is hozhat, ha elég nyitott leszel.


Falevél

A falevél karakterű emberek vidám, eleven, könnyed természetű lények, akikből árad az életkedv, és a derű. A mi hagyományos asztrológiai felosztásunk szerint az Ikrek jegyére emlékeztetnek mozgékonyságukkal és kíváncsiságukkal.

Előrejelzés: Az idei év éppen azt hozza meg számukra, amire a legjobban szükségük van. Új barátokat, élményeket és sok vidámságot. Egy új baráti körbe csöppenhetsz, ami friss impulzusokat hoz életedbe. Ha jelenleg nincs párod, egy barátságnak induló kapcsolat váratlan fordulatot hozhat. Akár lángoló szerelemmé is változhat. A nyaralás során kisebb kellemetlenségek érhetnek, de a végén minden jóra fordul. Ősszel egy szakmai képzésnek köszönhetően előrelépésre számíthatsz a munkaheyeden.



Virág

Örök maximalisták, hűségesek, energikusak. Életükben mindennél fontosabb a család és a párkapcsolat. Szeretteikért szinte mindenre képesek. A magányt nehezen viselik, szeretnek együtt lenni azokkal, akik közel állnak a szívükhöz.

Előrejelzés: Nyugodt és békés időszak következik az életedbe. Biztonságban érezheted magad végre, mind anyagilag, mind érzelmileg. Májusban otthont érintő felújításba kezdesz, amit sikerül kölcsön nélkül megoldani. A széppé varázsolt otthonból szinte nem is akarsz majd kimozdulni. A kiadások miatt is csúszik a nyaralás, de az utószezon talán még jobb is. Az utolsó pillanatban találsz majd egy remek ajánlatot.


Gyűrű

A Gyűrű jegyében született emberek a perzsa hagyomány szerint békés, nyugodt személyiségek. Nem szeretik az élet nagy változásait, sokkal inkább állandóságra, biztonságra vágynak. Így hasonlítanak a mi asztrológiai felosztásunk szerinti Szűz-szülöttekre.

Előrejelzés: Vegyes hatásokra számíthatsz. Az idei nyár két nagy lehetőséget tartogat: egy saját vállalkozás beindítását, és egy szerelmi viszonyt. Ha családban, vagy tartós kapcsolatban vagy, akkor ez a viszony veszélyt hozhat a családi békére. A vállalkozás jól indul, de az egyik alkalmazott problémákat okozhat. A közös munkát egyre fárasztóbbnak és terhesebbnek fogod érezni. Vezess be egy napot a héten, amikor egyedül lehetsz. Egy kis magány jó hatással lesz a hangulatodra. Mindkét területen törekedj kompromisszumokra.


Négyszög

A négyszög jegyűek, jóhiszemű, érzelmes, de kicsit romantikus lelkületű emberek, akik mindenben és mindenkiben a legjobbat látják. Segítőkészek, hatalmas az empátiájuk. A gyakorlatias dolgokhoz azonban nincs sok érzékük.

Előrejelzés: Az idei év kedvező hatásokat hozhat, de ez nem jelenti azt, hogy nem lesznek kisebb nehézségek, melyekkel meg kell küzdened. A magánéletben olyan kedvező fordulat várható, mely meghatározza az elkövetkező éveket. Ha eddig egyedül voltál, reményteljes kapcsolat vár rád, ha tartós kapcsolatban élsz, eljegyzésre számíthatsz. A nyár új ismeretségeket hozhat, melyek közül valamelyik új horizontot nyithat.


Hal

Idealisták, kreatívak, igazi művészlelkek. Életükben a legfontosabb szerepe a szeretetnek és a szépségnek van. Barátságosak, kedvesek, közvetlenek és nyíltszívűek.

Előrejelzés: Az idei nyár konfliktusokkal terhelt párkapcsolatot mutat, melyben benne lesz a szakítás és a válás lehetősége is. Akik azonban képesek a kompromisszumokra, azok sikeresen átvészelhetik a nehézségeket. Ha művészi tevékenységgel foglalkozol, a nyár vége egy igazi sikert ígér. Amennyiben csak hobbi szinten műveled, akkor jó időszak lesz az elmélyülésre. Szeptember környékén egy bosszantó hivatalos ügybe keveredsz, de lesz segítőd, akivel sikerül megoldanod a kínos helyzetet.



Félhold

Higgadt, biztonságra vágyó, és kicsit gyanakvó vagy. A legnagyobb hibád, hogy túlságosan hajlamos vagy a pesszimizmusra.

Előrejelzés: Az idei év sok szerencsés lehetőséget tartogat. Talán most sikerül legyőznöd a borúlátásodat. Az év legtöbb területén fellendül az életed. Munkahelyi előléptetés is kilátásban van. Feletteseid anyagilag is elismerik a jó munkádat. A nyár békés és csendes lesz, a szeptember érdekes utazási lehetőséget kínál. Októbertől több energiára lesz szükséged a munkádhoz, de a nehezebb periódust, decembertől ismét lazább időszak követi.


Tenyér

Az ősi perzsa hagyomány nem véletlenül adta nekik ezt a nevet, hisz ők azok az emberek, akik védelmező tenyérként óvják szeretteiket. Életükben a legfontosabb a család és az otthon. A nagy változásokat nem szeretik, inkább harmonikus, kiegyensúlyozott életre vágynak.

Előrejelzés: Az év mozgalmasabban kezdődik, mint szeretnéd, ráadásul hivatalos, jogi ügyek is bosszúságot okoznak, és nem is feltétlenül úgy végződnek, ahogyan szeretnéd. Nyár elején azonban több időt tölthetsz a szeretteiddel, ami jót fog tenni a közérzetednek. Szeptemberben érdemes átgondolnod a pénzügyeidet, mert egy jó lehetőség kínálkozhat a befektetésre. Lehet, hogy kicsit spórolni kell majd hozzá.


Ház

Higgadt, csendes, biztonságra vágyó emberek. Hasonlatosan a Tenyér jegyének szülötteihez, remekül gondoskodnak a szeretteikről, nagyon jó házastársak és szülők.

Előrejelzés: Az idei év rengeteg meglepetést tartogat a számodra. Szinte minden másképp alakul, mint ahogy eltervezted. Pont azok a dolgok jönnek lendületbe, amelyeket nem vártad, amelyekre pedig sok energiát fordítottál, mintha minduntalan akadályba ütköznének. Az egyik munkahelyi feladat, melybe nagy lendülettel fogsz, kifog rajtad, egy másik, amit nem szívesen vállalsz el, sikert hoz. Egy baráttól sokat vársz, aki csalódást okoz, akitől pedig semmit nem vártál eddig, nagy szívességet tesz neked. A nyár azonban nyugalmat ígér. Utazással, pihenéssel telik.


Madár

Mint a legtöbb jegy neve a perzsa horoszkópban, a Madáré is magáért beszél. Mert ugyan milyen más lehetne egy Madár jegyű ember, mint könnyed, szabad, vidám, szárnyaló? Hatalmas a szabadságvágyuk, függetlenek, gyakran kedvesen bohémok.


Előrejelzés: Idén az emberi kapcsolatok kerülnek előtérbe. Az év első felében könnyen lehet, hogy a párkapcsolatodat át kell gondolnod. Nem biztos, hogy gyökeres változásokra lesz szükség, de egy kis kompromisszumkészségre szükség lehet. Ha társad nem adja meg a kellő szabadságot számodra, akkor beszélj vele. Nyár vége felé a barátokkal is meggyűlhet a bajod, még szakításra is sor kerülhet. Legyél megfontolt! Lehet, hogy csak egy kis félreértésről van szó.



Fa

A perzsa állatöv legmagabiztosabb emberei. Határozottak, bátrak, szívesen vállalnak kockázatokat. Mások ezért olykor akár túl rámenősnek is vélik őket.

Előrejelzés: A 2008-as év nagy sikert hozhat számukra. Legtöbbjük számára a hivatáshoz kapcsolódik ez a siker. Az elszántság meghozza gyümölcsét. Ez lehet vállalkozás beindítása, vagy egy munkahelyi előléptetés. A nyár eleje egészségügyi problémákat hozhat, de semmi komoly. Valószínűleg, csak a fáradtság váltotta ki. Figyelned kell arra, hogy ne hajtsd túl magadat! A regenerálódásra is szánj időt. A nyár épp megfelelő időszak a kikapcsolódásra. Ősszel aztán újra belevetheted magadat a munkába.


Nap

Lendületes, magabiztos emberek, még arra is képesek, hogy környezetüket feltöltsék energiával. Derűjük korlátlan. Szeretnek a társaság középpontjában állni, élvezik, ha zajlik körülöttük az élet. Azon kevesek közé tartoznak, akik úgy tudnak szeretni, hogy az másoknak is jó legyen.

Előrejelzés: Az idei év nem biztos, hogy pont úgy alakul minden szempontból, ahogy azt szeretnéd. A munkahelyi gondok feszültté tesznek, ami rányomja bélyegét a kedélyállapotodra. A főnökeid és a munkatársaid sok mindenben nem értenek veled egyet és olyan dologért is téged hibáztatnak, amihez semmi közöd nincs. Szerencsére a humorod a segítségedre lesz, és kilábalsz a pillanatnyi negatív hullámból. Szinte az összes szabadságodat a nyárra tartogattad, fel is töltenek az utazások. Egy egzotikus utazás érdekes ismeretséget hozhat.


Spirális

A Spirális jegyének szülöttei gyengéd, kedves, szeretetre vágyó emberek, nem irányítani vágynak, inkább nyugalomban élni. Nem határozottak, annál inkább segítőkészek és békések.

Előrejelzés: Idén meg kell hoznod egy fontos döntést. Megfontoltságra lesz szükség, mivel az anyagi helyzetedről van szó. Felmerülhet a munkahelyváltás lehetősége is, ami ugyan sokkal több pénzt ígér, de a feladatok is fárasztóbbak és megterhelőbbek. Lehet, hogy érdemes inkább a biztos mellett dönteni. Hosszútávon megéri maradni. A nyaralás konfliktussal kezdődik, mivel a pároddal nehezen egyeztek meg az úti célban, és végül te engedsz, de olyan jól fogod magad érezni, hogy jövőre is újra vissza akarsz majd térni.


Szem

A Szem figyelmes, kíváncsi és meglehetősen elnéző. Mindent észrevesz, de egyáltalán nem kritikus, amiért sokan szeretik. Kellemes, eleven, társas lény, aki képes az emberekhez és a körülményekhez egyaránt alkalmazkodni.


Előrejelzés: Érdekes változásokat hoz az idei esztendő. Egy olyan új hobbiba kezdesz, ami új élményekkel gazdagítja majd életedet. Nyáron ebből sok új ismeretségre tehetsz szert, ami igen csak a kedvedre lesz. Júliusban, izgalmas kalandban lesz részed. A kezdeti lelkesedést követően azonban rájössz, hogy mégsem ő az igazi. De sebaj, majd jön valaki más. Sok programon és rendezvényen veszel részt, ami jó lehetőséget biztosít az ismerkedésre.


Hajó

Romantikus, érzelmes emberek, olykor a hangulataik irányítják őket. A magányt nagyon nehezen viselik, az emberi kapcsolatok és az érzelmi biztonság mindennél fontosabb a számukra.

Előrejelzés: A 2008-as év olyan nyugodtságot biztosít, amelyben jól érzed majd magadat. Minden jó irányban halad. A munkahelyen elismernek, a párkapcsolatodban is jól működnek a dolgok. Panaszra semmi ok. Ősszel új önismereti módszerrel ismerkedsz meg, ami nagyban fogja gazdagítani a személyiségedet. Egy könyv, vagy film is nagy hatással lehet rád. Ősszel pedig valakivel kibékülsz, akire sokáig nehezteltél valami miatt.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL