KÖZÉRZET

Minden nőnek tudnia kell - 10 tanács, hogyan kerüld el a mellrákot

Szerző:
Szabó Anna
Manapság, a mellrák kelti a legnagyobb félelmet a nőkben. A statisztikák szerint, 8-ból 1 nő fedez fel rosszindulatú daganatot a mellében, és évente 40.000 nő veszíti el a harcot a szörnyű betegség ellen. Ez az oka annak, hogy már a betegség említésétől is kétségbeesettek leszünk, pedig jó, ha tudunk néhány fontos dolgot, amivel megelőzhetjük.

A mellráknak kevesebb, mint 10 százaléka kapcsolható a genetikához, a másik 90 százalékuk valamilyen külső faktorhoz köthető. Az első, amit megtehetsz, hogy elkerüld az emlőrák kockázatát, ha változtatsz néhány dolgon, különösen az étrenden. Ezen felül, mozogj többet, tartsd távol magad a méreganyagoktól, és növeld a D-vitamin bevitel. Íme a 10 legfontosabb tanács, amit jó, ha betartasz.

Izzadás gátlók és egyéb kozmetikumok

Rengeteg kozmetikumot használunk, naptejet a napfény ellen, dezodort az izzadás ellen, és még ennél is több testápoló terméket. A rossz hír azonban az, hogy ezek a termékek tele vannak parabénekkel. Korábbi tanulmányok kimutatták, hogy ezek a parabének táplálják a rákos sejteket. Egy 2012-es tanulmány szerint, 160 szövetsejtben 99 százalékban találtak parabén-észtereket, melyet mell eltávolító műtéten átesettek szövetéből vettek. Ez azt bizonyítja, hogy az izzadás gátlók és más kozmetikumok növelik a mellrák kialakulásának kockázatát, hacsak nem természetes és parabénmentes változatról van szó.  Az izzadás gátlók más kellemetlen összetevőt is tartalmaznak – például alumínium kloridot.

 

Méreganyagok a mindennapi termékekben

Újabb tanulmányok szerint igenis csökkenthető a mellrák kialakulása, ha elkerülünk bizonyos vegyszereket, amelyek a mindennap használatos termékekben találhatóak meg. Ha az emberek csökkentenék a vegyszereket maguk körül, sok életet meg lehetne menteni. A kutatók 216 vegyszert azonosítottak, melyek növelik a mellrák kockázatát, és 12 vegyszerre fókuszáltak, melyek mindennap körül veszik a nőket az ételekben, a levegőben, és más termékekben. A méreganyagokat, gyúlékony anyagokban is megtalálták, bútorokban, szőnyegekben, és ruhákban egyaránt. Sajnos, ezeket az anyagokat nem mindig lehet elkerülni, és szinte minden háztartásban jelen vannak, ahol kárpitos bútorokkal rendezték be a helyiségeket. Ezek az ártalmas, gyúlékony vegyszerek ugyanahhoz a csoporthoz tartoznak, mint a DDT és PCB. Más mérgekkel reakcióba lépve rákkeltő dioxinokat és furánokat hoznak létre. A kémiai ipar tisztázza, hogy tűz esetén ezek az anyagok 15-szörösen növelik a menekülés esélyét. Ennek ellenére, ez elég messze áll az igazságtól. Néhány független tanulmány szerint, a széles körben elterjedt gyúlékony vegyszerek nem biztosítanak semmi előnyt az emberek számára, csak növelik a füstben lévő mérgező anyagok mennyiségét. Az alig gyúlékony vegyszereket eltávolították a gyerekek pizsamájából 1970-ben – ugyanis rákot okoznak, de manapság jelen vannak a díványokban. Ahogy látod, olyan kanapét kell vásárolnod, amely 100 százalék gyapjúból készül, mivel ez az anyag lassítja a tüzet, anélkül, hogy további méreganyagokat bocsátanának ki. Kicsit nonszensz…

 

Más stratégiák, hogy megelőzd a mellrákot

Egy rákkutató intézet szerint, 40 százaléka a rákos betegségeknek megelőzhető lett volna, ha az emberek bölcsebb döntéseket hoznának életvitelükkel kapcsolatban.

 

- Igyál naponta 1 liter organikus zöldséglevet

- Törekedj az elegendő mennyiségű jód bevitelre, amely kötelező a hormon szintézishez

- Kerüld a xenoösztrogént, szintetikus vegyszereket, amely a természetes ösztrogént utánozza

- Legalább 6 hónapig szoptasd a kisbabádat

- Kerüld az alkoholt

- Figyelj a belek egészségére és a bélflórára

- Fogyassz anti-rákkeltő ételeket, gyógynövényeket és fűszereket, mint a kurkuma, fahéj és brokkoli

- Tartsd egészséges keretek között a súlyodat

- Csökkentsd vagy teljesen iktasd ki a feldolgozott élelmiszereket, a cukrot és a szénhidrátot. Az összes fajta cukor káros az egészségre

- Korlátozd a fehérje bevitelt, és növeld az egészséges zsírok bevitelét, fogyassz kókuszdiót vagy avokádót.

- Növeld a természetes vitaminok bevitelét, melyek segítenek megelőzni a mellrák kialakulását. Ne feledkezz meg a D-vitamin beviteléről sem.

- Kerüld a dróttal merevített melltartókat

- Aludj eleget

- Használj hatásos módszereket a stressz elkerülésére

- Kerüld az elektromágneses mezőket

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

 

 

 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL