UTAZÁS

Csússz velünk

Szerző:
Szabó Anna
Dobd fel a hétvégét egy vidám strandolással. Barátokkal és családdal is remek hétvégi program ellátogatni egy-egy aquaparkba, és kipróbálni a különféle szórakoztató csúszdákat. Mi ezt tettük, és elmondhatjuk, feledhetetlen élmény volt.

Oázis Wellnesspark – Szigetszentmiklós

Az strand területén található sodró folyosó, négypályás szinkron csúszda, kamikáze, hullám csúszda, és egy különleges ufó létesítmény, gyorsító szakasszal, melynek a végén tölcsérbe pottyanva esünk a medencébe. Az egyik medencéhez egy 2,5 méteres trambulint is építettek, a szabadesés szerelemeseinek. A sportolás hívei kipróbálhatják még a strand röplabda és vízröplabda pályát, illetve a strand területén üzemelő aqau fitnesst. A parkban szökőkutak, kispatak, teszi még kellemesebbé a pihenést. A kicsik számára van külön mini csúszdás gyermekmedence, bugyogókkal.


Fotó: Oázis Wellnesspark

Hajdúszoboszló – Strandfürdő

Hajdúszoboszlón kilenc csúszda és hat medence várja a strandolni vágyókat. A legfélelmetesebb a 12 méter magas indítótoronyból induló csúszda együttes, mely kilenc különféle pályából áll. Van itt még négypályás óriás-, kétféle kamikáze, óriás csavarcsúszda, "fekete lyuk", és "őrült folyó". Utóbbiakon kizárólag extra úszógumikkal közlekedhetünk. Az apróságokat a tengerparti világ csobogói, a medencében álló élethű elefántjai, két gyermekcsúszda, valamint fajátszótér kápráztatja el.


Fotó: Hajdúszoboszlói strand


Aquaréna – Mogyoród

Izgalmas kalandokkal vár a mogyoródi aquapark is. A földalatti ’vakondcsúszdák’ 130 méter hosszan a földalatti világon át a napfényben úszó medencébe "repítenek". Ufó tányéron is csúszhatsz az űrhajó tányérján, vagy kipróbálhatod csúszó gumival a vadvízi folyó sodrását. Evickélj ki a mindent elnyelő, örvényekkel teli öblökből, és érkezz a Lassú Folyó csendes csordogálásába. A Fekete Lyuk nem véletlenül az aquaparkok egyik legnépszerűbb csúszdája. A vízen átszűrődő napfény kékes derengéssel tölti be a hegy gyomrában rejtőző tavas barlangot, melybe a Lassú Folyón ringatózva, egy sziklakanyonon át jut el a romantikára éhes utazó.


Fotó: Aquaréna


Aqualand Ráckeve

Az Aqualand területén található, egy 1040m mélységből feltörő gyógyhatású termálvíz. A szigeten kialakított bár területén, vagy akár a termálvízben üldögélve is elfogyaszthatjuk kedvenc koktélunkat. A strand területén találhatsz még vízi csoppert, pezsgőágyakat, sodrófolyosót. A nyakdögönyözők, a víz alatti vízsugarak is a kényeztetést szolgálják. Sportolási lehetőségekben is bővelkedik az élménypark. Vízi és strand röplabdapályán is benevezhetsz egy izzasztó meccsre.


Fotó: Aqualand

Atlantika Vízividámpark – Gergelyugornya (Vásárosnaménytől 5 km)

A gyors csúszás szerelmesei a 40 méter hosszú csúszdákról, 8 másodperc alatt érhetnek a medencébe. Az anakonda csúszdák pedig, a három tekergős csúszdával a lassabb lecsúszás szerelmeseinek ajánlott. A két Shuttle csúszda Magyarországon egyedülálló. Gyakorlatilag a két sávos csúszdában egy "bobon" érkezünk a medencébe. 10 méter magasról indulva a 16 méter hosszú lejtőn indul meg a bob, és villámgyorsan ér le a medencébe.


Fotó: Atlantika Aquapark


Aquacity Zalaegerszeg

A 7,5 hektáros területen hullámmedencék, jakuzzik, ugrómedence 300 méter hosszú lassúfolyó áll a fürdőzők rendelkezésére. A létesítmény fő vonzereje a 18 db csúszda. A strand egyik fő látványossága az óriásgömb, mely egy felfújt, átlátszó gömb. A gömbben való gurulás nagy élményt nyújt a gyerekek számára. A másik látványosság a kalandcsúszda, a gumicsónakkal használható őrült folyó. A teljesen zárt, 53 méter hosszú turbócsúszdában száguldozhatunk. A fekete lyukat csak bátraknak ajánlott kipróbálni, akik nem félnek a sötétben.


Fotó: AquaCity


Aquaticum - Debrecen

Az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő a debreceni Nagyerdő szívében, egy 66 m átmérőjű kupolacsarnokban található. A különleges létesítmény dús trópusi növényzete és számos élményeleme révén nyarat varázsol az év minden napjára. Élményelemek közül a mászó fal, barlangfürdő, sodrófolyó, gejzír, a legnépszerűbbek, illetve az újak, a vízicsopper és az élményösvény, melyeket a hullámmedencében lehet igénybe venni.


Fotó: Aquaticum


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL