SZEX, SZERELEM

Az orgazmus tanulható (+18)

Szerző:
Szabó Anna
Felerősíthető az orgazmus? A szakemberek szerint: igen. Nem kell más hozzá, mint gyakorlás, ellazulás, no és a megfelelő partner megválasztása. Mi összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, a többi már csak rajtad áll – vagy bukik.


Kétféle orgazmus létezik: passzív és aktív. A passzív orgazmus, mely a csiklóból vagy a hüvelyből indul, kevéssé lehet befolyásolni. Az aktív orgazmust azonban igen. Ha az aktus közben a nő megfeszíti és elernyeszti alhasi izmait (a méh és a hüvely izmait), ezzel segítheti, erősíti orgazmusát.


Eddz Kegel-gyakorlattal!

Ezeket az izmokat is lehel edzeni. Az úgynevezett Kegel-gyakorlatokat már terhestorna-tanfolyamokon oktatják, ahol a nő meg tanulja megfeszíteni, és akár percekig megtartani a méh és a hüvely izmait. Ezeket a feszítéseket, elernyesztéseket a férfi is érzi, az ő élvezete is fokozódik általa.


A képzelet játéka

Erogén zónaként nem szokás emlegetni az agyat, pedig az álmodozások, képzelgések minden ember szexuális életében fontos szerepet játszanak. Az orgazmus képes nők többsége érzett már kielégülést egy álom vagy a képzelet játéka folytán.


Mire gondolnak a nők, akik erotikus fantáziálással jutnak el az orgazmusig? Sokan a férjükre, vagy egy izgató jelenetre egy idegennel. Mások a saját testükre és azokra az érzésekre összpontosítanak, amelyeket szeretkezéskor élnek át. Az álmodozásra, fantáziálásra is érvényes, hogy sokat kell gyakorolni.


Átélheted a visszatérő hullámzást

A nyugati kultúrában a szex az izmok megfeszüléséből és elernyedéséből áll, míg a keleti szex alapja a relaxáció, melyben a többszörös orgazmus, a szexuális élvezet magasabb szintjét jelentheti.


Az ún. tantrikus szexhez nincs szükség varázsmondásokra, jógapozíciókra. Alapja a relaxáció, amit bárki elsajátíthatja, nem kell indiainak lennie hozzá. Az orgazmus általában egy fokozatos haladás a csúcspont felé. A keleti kultúrákban, azonban képesek elérni, hogy a nő orgazmusa többszörös, visszatérő hullámzás legyen.


Szertartás is kell hozzá

A tantrikus szexben a másik fontos elem a ceremónia. A szeretkezésnek, az orgazmusnak meg kell adni a tiszteletet. A pár igényeinek megfelelő világítás, illat, ágynemű stb., mind fokozza a szerelmi gyönyöröket.

 



Fontos kérdések az orgazmusról

Mi történik a női testben?

Orgazmus alatt a szívverés (65-75-ről) felgyorsul, akár 180/percre. Megemelkedik a vérnyomás, mélyebb és gyorsabb lesz a légzés, az izmok megfeszülnek. A szexuálisan ingerelt testtájakon – a mellbimbókban, a csiklóban és a hüvelyben – vérbőség keletkezik. A hüvely külső izmai gyorsan (egymás után akár ötvenszer is) összehúzódnak, majd elernyednek. A folyamatok gyorsan, 40-45 másodperc alatt lezajlanak. A nők orgazmusa – akárcsak a férfiaké – néhány másodpercig tart, viszont – szemben a férfi orgazmusával – pár percen belül többször megismételhető.

Lehet-e a nőnek magömlése?

A női szervezetből is távozhat orgazmuskor egyfajta folyadék. Összetétele az ondóéhoz hasonlít. Állaga és szaga azonban más. Nem is minden alkalommal választódik ki ilyen nedv, általában csak nagyon erős orgazmus közben. E váladék léte vagy hiánya nem rendellenesség.

Megtöbbszörözhető-e az orgazmus?

Igen. Meglehetősen ritka azonban, tulajdonképpen luxus a rövid időn belül bekövetkező több orgazmus. A legtöbb nő már az elsőnél telítettnek, teljesen kielégültnek érzi magát. A feszültség után feloldódást akar. Vannak nők, akik viszont újabb és újabb csúcspontra vágynak – az idegállapot, a pihentség és más tényezők függvényében.

Létezik-e a különösen ingerlékeny G-pont?

A kutatók is vitatják a titokzatos G-pont létét. „Felfedezője” egy német nőgyógyász szerint ez a különösen érzékeny pont a hüvely elülső falán található, 3-5 cm-re a hüvely bejáratától, a szeméremtest mögött. Ujjal vagy hímvesszővel ingerelve különösen erős orgazmus váltható ki. Amióta a nyolcvanas évek elején közzétették e vizsgálati eredményt, számos cáfolat is akadt rá. Mindenesetre nemcsak nőgyógyászok, hanem nők, férfiak is szép számmal keresik a titokzatos pontot.

Egyszerre a legjobb?

Él még a tévhit: legfőbb érték, ha férfi és nő egyszerre jut el a csúcsra. A férfiak és a nők nagyobb része nem képes orgazmusának irányítására. Nem szabad tehát egymásban vétkest keresni, ha a partnerek nem egyszerre jutnak el a csúcsra. Ám ha egymásra figyelnek, és segítik egymás szexuális élvezetét, teljesen mindegy lesz, egy időben jutottak-e oda. Ha mégis egyszerre sikerült, annál jobban fognak örülni a váratlan ajándéknak.

Szükségszerű-e, hogy házasságban, tartós kapcsolatban eltűnjön az orgazmus?

A megszokás az élet minden területén unalmassá tehet dolgokat. Igyekezzünk megelőzni a kapcsolat elszürkülését. Öt-tíz-húsz év után is akarjunk tetszeni a partnernek, akarjuk elcsábítani. Ne szégyelljünk újítani a szexben. Gondoskodjunk arról, hogy a hálószoba valóban az intim együttlét színhelye legyen. Néha hozzuk vissza a kapcsolat kezdeti kalandosságát: ne csak az ágyban, ne csak a megszokott módon…

Erősebb-e az orgazmus, ha a partnerek szájjal ingerlik egymást?

Ez nem igaz. Sokan nem kedvelik az orális szexet, és nem a szégyenérzet miatt. Helytelen elképzelés, hogy azok a nők, akik hagyományos módon lassabban elégülnek ki, sokkal gyorsabban eljutnak a csúcsra, ha szájjal ingerlik őket.

Mit van, ha a partner túl korán jut el a csúcsra?

Kizárólag lelki úton lehet megoldást találni. Semmiképpen nem szabad a nőnek kinyilvánítania elégedetlenségét. Próbálj inkább segíteni. Fontos az óvatosság: a szidalmak, követelődzések sok férfiból impotenciát váltanak ki.

Létezik-e frigid nő?

Nemcsak, hogy nem létezik, de a fogalom is elavult már. Az orgazmus problémák olyanok a nő számára, mint a potenciazavarok a férfiaknál: leginkább lelki gondok a kiváltói. Orvoslásuk során is ebből célszerű kiindulni.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL