2017. szeptember 25. - Eufrozina, Kende
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. szeptember 25. - Eufrozina, Kende
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

13+1 életlecke egy nagy dózisban az Így jártam anyátokkal sorozatból

Wadolowska Balogh Orsolya

Szép volt, jó volt, vége van. De Ted Mosby és kis bandájának örök bölcsességei velünk maradtak. Vajon sikerült levonnod a sorozatból a tanulságokat? Ha szerelemről van szó, lehetsz nyugodtan őrült és az igazán jó barátok egy családot adhatnak neked, és hogy az élet lehet… fergeteges! Íme, 13+1 életlecke egyenesen az Így jártam anyátokkal c. sorozatból!

 

Tessék, kezdjük a bemelegítéssel. Az első, hogy mesélj el mindent töviről hegyire a gyerekeidnek, még akkor is, ha több évadon át fog tartani. Igenis, mond el nekik az élettörténetedet, és azt, hogyan ismerted meg az... apjukat, anyjukat. Mert manapság ez nem divat és sok gyerek úgy nő fel, hogy annyit tud, hogy a szülei rakták össze, de fogalma sincs egyébként arról, hogy kicsodák, azon kívül, hogy az élet- és fedéladójuk.

Második kitétel... az élet fergeteges! Csak vedd észre, azt a kismillió dolgot a környezetedben, ami azzá teheti és ragadd meg a lehetőségeket. Egyetlen éjszaka bármi megtörténhet veled, elég ha te úgy akarod! Persze pár jó barát sem árthat hozzá, akik asszisztálnak hozzá, meg mégiscsak párosan, csoportosan szép az élet, de lásd már meg, hogy az életed olyan, amilyenné varázsolod! Mert a varázslat klassz és menő dolog, ugye Barney?

Harmadik és egyben legfontosabb a bemelegítés során... hogy soha ne add fel! Se az álomkarriert, hogy egy szép napon elismert hírolvasó leszel, még akkor is, ha előbb ehhez bele kell esned egy hatalmas lótrágyába. Soha ne add fel, hogy megmentheted a világot és a környezetet, még akkor se, ha előbb eladod magadat kilóra azoknak, akik éppen tönkreteszik a világot. Soha ne add fel, hogy festő lehetsz, még akkor se, ha nem vagy egy Van Gogh és világra hozol két gyereket, akik visszafognak. És ami még talán ezeket is kenterbe veri... soha ne add fel, hogy megtalálod az igazit, még akkor is, ha előbb őrültekbe, csalókba, idiótákba, kihasználó, időrabló emberekre futsz bele és unalmas randikon kell átesned, mert előbb vagy utóbb mindenki megleli a maga párját! Csak tarts ki!

A negyedik paragrafusunk az, hogy kövesd a megérzéseidet! Az a megérzés lehet egy kék kürt vagy egy sárga esernyő. Ezek a tárgyak mind-mind olyan jelentéssel bírnak, amit csak te érthetsz és esetleg a lelki társad, legalábbis az a személy, akihez el fognak vezetni. És ha egyszer a nagyid azt tanította, hogy hajnali 2 után nem történhet semmi jó és ezt te is érzed a vastag- meg a vékonybeledben együttvéve, akkor az Isten áldjon meg, ne menj!

(Az ötödik pont: Öltözz ki! De a hétköznapokra is, mert ez különböztet meg majd az átlagemberektől! – kössz Barney.)

És a 13+1 életlecke:

1. Ne akarj rögtön megérkezni, az utazás a legjobb az egészben!

2. Az életet nem tervezheted meg. Ez nem így működik! Az életet élni kell és majd megtervezi önmagát.

3. A dühöt nem csak úgy lehet kezelni, hogy lenyeled, vagy leüvöltöd a másik fejét. Van még egy módja: egyszerűen elengeded. Igazán csak ekkor fog végleg elmúlni és így tudsz továbblépni.

4. Ha továbbra is hazudsz nekem, ha továbbra is kihagysz a döntéseidből, ha a nyerni meg veszíteni szavakat használod, amikor a házasságunkról beszélsz, akkor - ha nem is egyik napról a másikra -, de ha továbbra is így viselkedsz, szépen, apránként el fogsz veszíteni.

5. Tudod, az, mikor kitartasz valaki mellett tűzön-vízen át, és megadnál neki mindent, mindegy, hogy az milyen áldozatokkal jár, az a szerelem! És ha szeretsz valakit, akkor nem állsz le soha. Akkor se, ha hülyének néznek, vagy neveznek, akkor se, akkor pláne nem! Egyszerűen nem adod fel, mert ha feladnám, ha hallgatnék a világra, továbblépnék és keresnék valaki mást, akkor az nem szerelem lenne, hanem... akkor az valami eldobható dolog lenne, amiért nem érdemes harcolni.

6. Döbbenetes, milyen könnyen el lehet szakadni valakitől, akár örökre is. Ezért ha találtok valakit, akit meg akartok tartani, tegyetek is érte!

7. Miért nem csak a rossz dolgoknak intesz búcsút? Köszönj el azoktól az időktől, amikor elveszett voltál! Amikor nemet kaptál igen helyett. A sok kaparástól, sebtől, minden szívfájdalomtól. Köszönj el attól, amit tényleg utoljára akarsz csinálni.

8. Párban élni nehéz, mert elköteleződni, áldozatot hozni nehéz, de ha a megfelelő személyért teszed, akkor nem az. Ha ránézel a másikra és azt érzed, hogy senki másra nem vágysz, akkor nincsen ennél könnyebb dolog, de ha nem így érzel, akkor nem ő az igazi.

9. Mindenki cipel valami csomagot, ilyen az élet. De mint minden más is, ez is könnyebb, ha van melletted valaki.

10. Vannak dolgok az életben, amikről tudni lehet, hogy hiba, de mégsem tudod, hogy tényleg hiba-e, mert csak úgy tudod meg, hogy hiba-e, ha elköveted a hibát. És amikor visszanézel, azt mondhatod: igen, ez hiba volt! Tehát nagyobb hiba nem elkövetni a hibát, mert akkor az egész életedet leélheted úgy, hogy igazából nem tudod, hogy az hiba, vagy sem.

11. A pasik olyanok, mint a metró. Ha egyről lemaradsz, öt perc múlva jön a következő. (...) De ha elment az utolsó járat, felszállsz bármire.

12. Lehet, hogy várnunk kéne valakire, aki nem csak tolerálja a dilijeinket, hanem szereti is azokat.

13. Az élet nagy pillanatait nem feltétlen megcselekedjük. Van, hogy egyszerűen csak megtörténnek. Nem azt mondom, hogy nem irányíthatjuk a saját életünket... Kezünkben az irányítás. Legyen is! De ne feledjük, hogy bármikor megeshet, hogy kilépünk otthonról, és az egész életünk megváltozik. Az univerzumnak terve van velünk. De ez a terv folyton változik. Egy pillangó megrebbenti a szárnyát és elered az eső. Ijesztő lehet, de csodálatos is. Folyamatosan dolgoznak a gépezet fogaskerekei, hogy te végül pontosan akkor, pontosan ott legyél, ahol lenned kell. Jó helyen, jó időben.

+1 : Az élet néha rákényszerít, hogy olyanok legyünk, amilyenek nem akartunk lenni. Ilyenkor próbálunk belekapaszkodni régi énünk egy kis darabkájába. Mondjuk egy tetoválásba, vagy egy ékszerbe, egy aprócska emlékbe, ami felidézi, hogy ez vagyok én valójában.

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Milyen a valós jellemed? - Képes pszichológiai teszt

Milyen a valós jellemed? - Képes pszichológiai teszt

Sokféle pszichológiai teszt létezik, melyek közül néhányak mókásnak tűnnek, míg mások alaposabbak. Az alábbi pszichológiai teszt sokat elárul rólad a választásod alapján, és feltárulhat a valódi személyiséged. A válaszod mögött meghúzódik ugyanis a jellemed, és az, hogy milyen karakter is vagy valójában. 

Tovább »
5 szerencsét hozó kínai varázslat - Biztosítsd, amire szükséged van!

5 szerencsét hozó kínai varázslat - Biztosítsd, amire szükséged van!

Mire lenne szükséged? Pénzre? Szerelemre?Üzleti sikerre? Biztosítsd magadnak megfelelő szerencsét hozó kínai varázslat egyikével, amely az ősi kínai hagyományokon, a Feng shuin nyugszik a biztos siker érdekében! Használd az ősi kínai szimbólumokat, idézd meg az isteneket és legyen meg mindened, amire csak vágysz!

Tovább »
Mit ad ajándékba az ősz a csillagjegyeknek? - A misztikus mahjong kövek elárulják

Mit ad ajándékba az ősz a csillagjegyeknek? - A misztikus mahjong kövek elárulják

Bár elkezdődött az ősz, de a java még hátra van! Kíváncsi vagy arra, hogy mit hoz neked, mit kapsz tőle ajándékba? Mivel kecsegtet? Az ősi kínai mahjong kövek már felfedték előttünk a titkot, hogy mit ígérnek a csillagjegyeknek és te is megtudhatod, ha a saját jegyedre kattintasz! Talán már nincs is olyan messze azaz új szerelem vagy anyagi jólét…

Tovább »

Kalkulátor

Álombiblia

Az álmoknak mindig üzenete van számunkra, ezért fontos, hogy meg is fejtsük, vajon mit jelent, mit akar tőlünk?

Még több kalkulátor »

Szakértők

Búza Judit

Spirituális fejlesztő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Búza Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép