FÉSZEK

Kis lugas a nagy kertben

Szerző:
Szabó Anna
Nyáron lenyűgöző látványt nyújtanak a kertekben virágzó rózsalugasok, a teraszokon futtatott akác indák és a hűs szőlőlugasok. Már a tervezés és megvalósítás is élmény teli elfoglaltság az egész családnak, az elkészült lugasok pedig számtalan alkalmat biztosítanak a kikapcsolódásra.
Ebéd a szőlőlugas alatt

Meleg, nyári napokon nagyon hangulatos a szabadban megteríteni, és elfogyasztani az ebédet. Érdemes a lugas alá betenni az ebédlőasztalt. Nagyon kellemes és élvezetes. Védelmet nyújt a tűző nap sugaraitól, ahogy a levelek hűs árnyékot vetnek az asztalra. Szüret idején pedig a friss gyümölcs egy karnyújtásnyira van. Bármikor lehet szemezgetni a fürtökből.



Ideális hely az elvonulásra

A kert eldugott szegletében zölden befuttatott, meditációs kuckó is kialakítható. Ide el lehet bújni, ha nyugalomra vagy feltöltődésre vágysz. A gyerekeknek pedig különleges játszó- és bújócskahelyül szolgálhat.



Romantikus rózsaszirmok

A kert éke a rózsakert. Ebből az illatos és gyönyörű virágból készíthető a leggyönyörűbb lugasok. Ház alakú építmények is kialakíthatóak a kert egyik kitüntetett részén. Délutáni ejtőzésre nyugágyakat is tehetünk alá.



Oszlopokra tekeredő lila akác

A házhoz vezető út mentén jól mutatnak a virágokkal befuttatott gerendák. A lila akác mindenre feltekeredik. Az egész kertet elárasztja bódító illata. Az lila és fehér színű virágokkal való befuttatással hangulatossá tehető akár a bejárat előtti veranda is.


 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL