KÖZÉRZET

A legjobb természetes hashajtó, ha székrekedéssel küzdesz - Teljesen kipucol!

Szerző:
Szabó Anna
A székrekedés egy emésztési probléma, amely akkor jelentkezik, amikor a szervezet nem jut elegendő rosthoz vagy vízhez. Gyakran a testmozgás hiánya okozza, vagy különböző gyógyszerek mellékhatása. Aki szenved tőle, annak időről időre előjön, és többnyire mindent kipróbált már, de csak ideig-óráig volt hatásos. A jó hír az, hogy ez az otthon elkészíthető finomság azonnal enyhíti a székrekedést.

Hozzávalók


- 150 gr datolya

- 150 gr aszalt szilva 
- 5 csésze forralt víz

Elkészítés 

Vágd apró darabokra a szilvát és a datolyát, tedd forrásban lévő vízbe, és főzd addig, amíg sűrű keveréket nem kapsz. Ebből a receptből kb. 20 evőkanál lesz, melyet felnőtt és gyermek egyaránt fogyaszthat. Reggelire fogyassz el belőle 1 teáskanállal – eheted zabpehellyel, teljes kiőrlésű péksüteménnyel, de akár magában is.  Aszalt szilva rostokban és szorbitban gazdag, mely lágyítja a székletet, és javítja az emésztést.

Egy másik lehetőség a székrekedés enyhítésére, ha néhány szem szilvát beleteszel egy pohár vízbe, és hagyod ázni egy éjszakán át, majd reggel megiszod.

 

Így akadályozhatod meg a székrekedés kialakulását

Ha a székrekedés hosszú ideje fennáll, akkor érdemes kikérni az orvos tanácsát. Az azonban mindenképpen fontos, hogy iktass be több rostot az étrendedbe, illetve a jóga is segíthet a problémán. Hatásos, ha rendszeresen veszel ülőfürdőt, és legalább 10-20 percig pihensz a meleg vízben, így segíted a belek munkáját.

 

 

 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL