FOGYÓKÚRA

Immunerősítő-diéta

Szerző:
Szabó Anna
A 70-es évektől hódító útjára indult a grapefruit-diéta. Népszerűségét zsírégető és étvágycsökkentő hatásának köszönhette. A benne található vitaminok és ásványi anyagok felturbózzák és megerősítik a szervezetet.
A grapefruit egyáltalán nem tartalmaz zsírt, kalória- és nátriumszegény. Nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, ami azt jelenti, hogy 20 dkg elfogyasztása fedezi egy egészséges felnőtt napi szükségletét. Ez számokban 60 mg C-vitamint jelent. Ezen kívül még megtalálható benne B1-vitamin, kalcium, foszfor, magnézium, bioflavonoidok, flavonoidok. Rózsaszínű változatában béta-karotin is fellelhető.


Jótékony hatása

A gyümölcs rostjai rengeteg folyadékot képesek felvenni: a gyomorban megduzzadva teltségérzetet keltenek, ezzel segítve a fogyókúrát. Gyors fogyást eredményez, de elsősorban a felesleges víz távozik a szövetekből, és nem egyből a zsírsejtektől szabadulunk meg. Képes a zsírok, az állati zsírok lebontására, ily módon koleszterinszintre is kedvező befolyással bír. Magas kálium tartalmának köszönhetően méregteleníti a májat, a szervezet savasságát pedig a kedvezőbb lúgos irányba tolja, sőt még a vérnyomás csökkentésében is szerepet kaphat.


Diéta lényege

Fogyaszthatjuk nyersen vagy kifacsarva, különböző italokba keverve. Félbevágva, egy kis késsel vagy kanállal elválasztható a húsa a közte lévő, gerezdekre osztó hártyától és egyszerűen kikanalazható a belseje. Étkezések előtt egy fél grapefruitot vagy annak édesítetlen, kifacsart levét igyuk meg. Tudom jól, nem túl kellemes az íze, de ez is hasznos tud lenni, hiszen étvágycsökkentő hatása van. Kávé és tea fogyasztása mellette megengedett. Ugyanakkor az étrend tiltja az összetett szénhidrátok fogyasztását.



Tiltólista

- kenyér
- sárgarépa
- zeller
- chili
- kóla
- uborka
- majonéz
- burgonya
- salátaöntetek



Kis mennyiségben lehet fogyasztani

Némi tésztát, perecet, kukoricát, gabonát, gyümölcsöt, keményítőt tartalmazó zöldségeket, borsót, spenótot és lilahagymát.


A kúrát legfeljebb 2-3 hétig folytathatjuk, utána pár hétig szüneteltessük. Ebben az időszakban is figyeljünk oda étkezésünkre, nehogy visszaszedjük a ledobott kilókat.


Kutatási eredmények

Akár a grapefruit levét vagy gyümölcsét fogyasztod, könnyebben fogyhatsz le - állítják a kutatók. Egy San Diego-ban végzett kutatás eredménye szerint a grapefruit diéta kiegészítőként is eredményesen használható, de a gyümölcs fogyasztóját megvédheti a cukorbetegségtől is - írja a BBC.

Az eredmény egy 100 túlsúlyos emberen végzett megfigyelésen alapszik, akik 12 héten keresztül semmiben nem változtattak étkezési szokásaikon, viszont rendszeresen fogyasztották a gyümölcs húsát vagy levét, amely súlycsökkenéssel járt. Feltehetőleg a testtömeg csökkenése a szervezet inzulinszintjével áll összefüggésben. Az inzulin a szervezetbe kerülő cukrot a sejtekbe juttatja; minél hatékonyabb a cukorfeldolgozás, annál kevesebb rakódik le zsír formájában a szervezetben. Az alacsonyabb inzulinszint emellett csökkenti az éhségérzetet, mivel az inzulin hormon ingerli az agy hipotalamusz nevű területét, ahol az éhségközpont található. A grapefruitról korábban is ismert volt, hogy fokozza néhány általános használatban lévő gyógyszer, így vérnyomáscsökkentő szerek, nyugtatók, immunszupressziós szerek hatását.*

Csodálatos grapefruitmag-kivonat

 
Hatása és alkalmazási területe egyedi a világon és a természettudományban. Kiváló segítség lehet a fogyókúrás időszakban. A koncentrátum a grapefruitmagból kivonva, nem csak fogyaszthat, hanem a vírusokat és baktériumokat semmisítheti meg. Immunerősítő és sejtregeneráló hatású. Ma már számos változata kapható a boltokban.


 

*Forrás: origo
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL