SZÓRAKOZÁS

Olvasnivaló a nyaralásra

Szerző:
Szabó Anna
Nem sokára nyaralni mész. Az utazótáskádba – a kedvenc bikinid mellé – azonban mindenképpen pakolj néhány izgalmas olvasnivalót. Sokkal jobban fogod érezni magad a vízparton, ha egy kis izgalommal tarkítod a napozást. Könyvmixünkben biztosan találsz kedvedre valót.

1.) Patricia Cornwell: Egy gyilkos arcképe – Nyomozás Hasfelmetsző Jack után

A Hasfelmetsző Jack nevéhez kötődő gyilkosságokról rengeteg elmélet született, elkövetőként felmerült többek közt királyi sarj, orvos és borbély neve is. Patricia Cornwell most olyan modern eljárásokkal vizsgálta meg a fennmaradt anyagokat, amelyek a viktoriánus korban még ismeretlenek voltak. Vizsgálatainak eredményeként jelen könyvében tárja elénk a bizonyítékokat arra, hogy az elkövető a világhírű képzőművész, Walter Sickert volt.

Patricia Cornwellnek sikerült kimutatnia, hogy Sickert volt a Metropolitan Police címére küldött hírhedt Hasfelmetsző-levelek szerzője. Festményeinek elemzésekor arra jutott, hogy művészetében is folyamatosan jelen voltak a gyilkosságok módszerei. Születési rendellenességei, testi adottságai és személyiségfejlődése pedig pontos kórképét adják egy pszichopata gyilkos keletkezésének.

Patricia Cornwell lenyűgöző és eredeti könyve felfedi a titokzatos gyilkos kilétét, valamint lerója kegyeletét az áldozatok előtt.

424 oldal, ára: 2.999,-Ft


2.) Tami Hoag: Sötét ló – Egy olyan gyilkos nyomában, aki sosem veszít

Elena Estes, az egykori nyomozó a floridai kábítószerosztályon dolgozott. Évekkel ezelőtt beépült a sötét sikátorok alvilágába, a bűnözők közé, és számos alkalommal vitte vásárra önmaga és mások bőrét, mígnem egyszer túl messzire ment. Most már kiábrándultan él, önmagát is gyűlöli, bujkál a múltja elől, és úgy érzi, nem érdemli meg, hogy jövője legyen.

Csakhogy mindez megváltozik, amikor egy tizenkét éves lány felkeresi, hogy segítsen megtalálni eltűnt nővérét. Elég egyszer felkeresnie azt a lovasközpontot, ahol Erin dolgozott, és máris a látszólag idillikus lovasvilág legsötétebb bugyraiban találja magát. A csillogó díszletek mögött ugyanis burjánzik a drogkereskedelem, a korrupció, alantas üzelmek folynak, és szabadlábon sétál egy gyilkos, akinek Estes a nyomába ered.

A Palm Beach-i aranyifjak köréből azután eljut a floridai mocsarak legmélyére, ahol olyan veszedelmes végkifejlet vár rá, amelyben mindenét elveszítheti. Versenyt kell futnia az idővel és a gonosszal, egy olyan versenyben, amelyben ő a sötét ló... Márpedig a sötét lóra senki sem fogad.

472 oldal, ára: 2.999,-Ft


3.) James Herbert: Sötét titkok háza

Ódon, elhagyatott ház áll az Ördöghasadék - a mély és meredek falú szurdok - mentén, mely a mocsaras fennsíktól egészen a kikötőfaluig, Hollow Bayig húzódik.

A ház neve Crickley Hall: hatalmas és nyomasztó, valahogy olyan baljóslatú. Azt beszélik róla, kísértetek lakják. Úgy hiszik, borzalmas titkot őriz.
Bár némi fenntartással, a Caleigh család mégis beköltözik: egy kis nyugalmat keresnek Észak-Devon eme gyönyörű vidékén, cseppnyi békét, és lelkük mélyén azt remélik, itt lezárhatják a család életének legutóbbi szomorú fejezetét. Ám a házban semmi nem úgy alakul, ahogy kellene. Megmagyarázhatatlan zajokat hallanak. Az esténként gondosan becsukott pinceajtó reggelre mindig kitárul. Olyan dolgokat látnak, amelyekre nincs racionális magyarázat.

A Caleigh család minden más választása jobb lett volna ennél, a lassan kibontakozó rémálom ugyanis minden képzeletet felülmúl. Rövidesen szembesülniük kell Crickley Hall eltitkolt iszonyatával...

600 oldal, ára: 3.499,-Ft


4.) Marilyn Glenville: A karcsúság titka – Szabaduljunk meg a deréktáji zsírpárnáktól

A várva várt segítség megérkezett! Megannyi nő kesereg a hasán, dereka táján megjelenő zsírpárnák miatt. Ez bizony sokaknál alkati kérdés - amit viszont sikerrel lehet befolyásolni. Íme a segítség, Marylin Glenville nemzetközi sikerű könyve.

A könyv hatékonyságának titka: ismerjük meg az okokat, majd bánjunk el a következményekkel - egyszer s mindekorra. A könyv tehát fényt derít arra, hogy a zsír miért rakódik le előszeretettel a derekunkra, majd programtervet is ad hozzá, hogy miként tüntessük el végleg a nemkívánatos zsírpárnát.

192 oldal, ára: 1.999,-Ft



5.) Stephanie Clement: Meditáció kezdőknek – A tudatosság, a koncentráció és a relaxáció technikái


A kötet egy biztonságos, kényelmes módszert kínál arra, hogy felfedezzük elménk belső működését és a transzcendentális valóság külső megtestesüléseit. Mindeközben jobban megismerjük saját magunkat, és megbarátkozzunk mind a sötét, mind a világos oldalunkkal. Rendkívül vigasztaló és gyógyító módon léphetünk kapcsolatba a világegyetem mélyebb lényegével, s ennek nyomán egyre türelmesebben viszonyulunk másokhoz és önmagunkhoz.

Elmélkedéseinken keresztül olyan belátásokra és tudásra tehetünk szert, amelyet semmilyen más módszerrel nem érhettünk volna el.

264 oldal, ára: 2.499,-Ft



6.) A sütemények bibliája – Mutatós finomságok pillanatok alatt


Ki ne szeretné a süteményeket? Nem sokan utasítanának el egy frissen sütött karamellás brownie-t, egy finom óriás mogyoróvajas süteményt vagy egy szelet krémes, citromos-málnás kockát. Bár bonyolultnak tűnhet, a legtöbb süteményt meglepően könnyű elkészíteni - és nem is kell profinak lennünk ahhoz, hogy sikerüljön. Annak, aki még újonc a sütésben, "A sütemények bibliája" lépésről lépésre mutatja be annak folyamatát. A tapasztalt süteménysütőt pedig felvillanyozza az ellenállhatatlan sütireceptek fantasztikus gyűjteménye.

Szerkesztette: Kővári Sarolta
320 oldal, ára: 4.999,-Ft



7.) Yehuda Berg: Isten 72 neve – A spirituális fejlődés útja

Az Isten 72 neve nem fizikai szinten, hanem a lelki élet terén fejti ki hatását. Középpontjában nem a vallásosság, hanem a spiritualitás áll. Az isteni nevek bölcsessége túllép azokon a különbségeken, melyek minket, embereket elválasztanak egymástól; túllép az emberiség történetét végigkísérő hitvitákon és nézeteltéréseken, s azt állítja a figyelem középpontjába, ami összeköti az egyes embereket éppúgy, mint a különböző nemzeteket: az emberi lelket.

236 oldal, ára: 4.999,-Ft


8.) Yehuda Berg: Isten 72 neve – Meditációs kártyák – A lelki fejlődés útja

Isten 72 neve alatt nem a szó hétköznapi értelmében vett nevekre kell gondolnunk. Ezeknek a neveknek semmi közük sincs azokhoz, amelyeket leveleink végére vagy a hitelkártyánk aljára kanyarítunk. Ezek a nevek a világot átható spirituális energiával kötnek össze bennünket. Ha csatlakozunk ehhez a spirituális energiaforráshoz, védelmet élvezünk minden elképzelhető veszéllyel és negatív hatással szemben. Eltávolítjuk az akadályokat, melyek elválasztanak a tökéletes boldogságtól és elégedettségtől, és megnyílik a transzformáció útja előttünk és az egész világ előtt.


Az meditációs kártyákat bárhová magaddal viheted, és bármikor használhatod, amikor szükséged van a segítségükre.

72 oldal, ára: 2.999,-Ft

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL