LELKIPATIKA

Olvass és gyógyulj!

Szerző:
Szabó Anna
Az úgynevezett self-help, azaz önsegítő irodalom az Egyesült Államokból indult világhódító útjára. Az utóbbi években, hazánkat is elárasztották a bestsellerek, melyek több millió embernek nyújtottak kiutat az élet mélypontjairól.
Az élet nehézségei senkit nem kerülnek el. A megoldás azonban bárhonnan jöhet. Akár egy bölcs családtagtól, egy tapasztaltabb baráttól, egy szakembertől, de akár egy könyv lapjairól is. A lényeg, hogy indulj el, és keress. A kutatás azért is időigényes, mert egyrészt nincsenek mindenkire általánosan alkalmazható gyógymódok, másrészt a sok kiadvány közül nehéz kiválasztani azt, amely valódi, értékes tartalommal bír.



Két szempont a kiválasztáshoz

1. Az író hitelessége. Fontos, hogy a szerző tapasztalatai valódi élményből táplálkozzanak, ne csak egy légből kapott koncepciót vázoljon fel. Neked is könnyebb egy olyan ember tanácsát megfogadni, aki maga is átélt a tiedhez hasonló lelki válságot.

2. A másik szempont, hogy emberközeli útmutatót adjon, és mindenki számára elsajátítható legyen a tudás, amit át akar adni nekünk.


1. A Titok
Rhonda Byrne


A szerző egy újságírónő, akinek az élete pár éve a teljes kilátástalanságig összeomlott. Aztán egy napon a lány egy könyvet nyomott a kezébe, mely az emberiség nagy titkairól szólt. Byrne kutatómunkába lendült, és arra a felismerésre jutott, hogy Da Vincitől kezdve Beethovenen át számos tudós, kutató és művész birtokában volt az ősi tudásnak.

A könyvben bemutatott módszer, a vonzás törvényén, a gondolatok teremtő erején alapszik. A negatív gondolataink előbb utóbb ugyanúgy utolérnek és megvalósulnak, mint a pozitívak. A körülöttünk lévő világ a saját gondolataink ’terméke’. Aki képes átállítani agyát a pozitív és reményteljes szemléletre, annak beteljesedik minden vágya és álma.


2. A most hatalma
Eckhart Tolle


Tolle a jelenben élést tanítja. Korunk egyik legismertebb spirituális tanítója huszonkilenc évesen, egy mély, depressziós állapotban ismerte fel, hogy a boldogság a most hatalmában rejlik. Mivel életünk a jelen pillanatban zajlik, nem fontos sem a múlt, sem a jövő. A szenvedéseknek úgy tudunk véget vetni, ha a jelenben maradva leválasztjuk magunkról a múlt sérelmeit, és a jövővel kapcsolatos aggodalmainkat. A jelenben való tudatosság meghozta az egykor félelmek szorításában élőmester életébe a boldogságot és harmóniát.


3. A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek
John Gray

John Gray párkapcsolati kézikönyve több mint harmincmillió példányban kelt el világszerte. Nézetei azon alapulnak, hogy a nő és férfi közötti félreértések a nemek közötti alapvető pszichológiai különbségekből adódnak. Azt tanácsolja, hogy ne a párunktól várjuk örökösen a változást. Törekedjünk arra, hogy elfogadjuk olyannak, amilyen és megértsük, hogy a két nem másképp működik. A párkapcsolati problémákra kézzelfogható tanácsokkal szolgál, ami a sok válás helyett elvezethet egy megértőbb és boldogabb élethez.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL