Eljátszott lehetőségek

A férfiak építik, a nők pedig mintha tudatosan rombolnák karrierlehetőségeiket. A csapdák is elsősorban nőkre leselkednek, igyekezz tehát elkerülni őket.


Légy magabiztos, de ne erőszakos

A nők többsége úgy érzi, folyton bizonyítania kell. Ezért aztán gyakran még a férfiaknál is keményebbek. A túlzott magabiztosság sokaknál nem az önállóság, függetlenség bizonyítása, hanem az erő fitogtatása. Ha vitád van valakivel, maradj nyugodt; hidegvérrel és tiszta fejjel minden csatát megnyerhetsz.



Felejtsd el a lelkiismeret-furdalást

Képtelen vagy tökéletesen betölteni a hagyományos női szerepeket? Ne bánkódj! A munkahelyi siker sokszor azzal jár, hogy az asszony kevésbé tud igazi feleség és anya is lenni. Mégse aggódj előre, mi lesz, ha férjhez mész, és szülni fogsz. Ha eljön az ideje, vagy a munka, vagy a család háttérbe szorul. Ha viszont bizonyítasz a munkádban, ez erőt adhat, hogy otthon is jobban helyt állj.


Barátkozz meg a számokkal és az üzleti lehetőségekkel

A legfontosabb, hogy meggyőzd magad: a nők is ugyanúgy megértik a statisztikát, a pénzügyeket, a könyvelést és a mérlegkészítést, mint a férfiak. Sőt, ugyanúgy átlátják azt is, ha valamiben nagy üzleti lehetőség lapul. Ne higgy kishitű munkatársaidnak, és soha ne bátortalanodj el a férfi kollégák, üzleti partnerek megjegyzéseitől.



Ne félj, hogy elveszíted nőiességedet

Először határozd meg, mit értesz nőiességen. Csak az öltözködés-frizura terén érzed, hogy lemaradtál, vagy a viselkedéseddel is elégedetlen vagy? Írd le részletesen, milyennek képzeled a sikeres nőt. Meglátod: ha tudod, mitől félsz, sokkal könnyebben küzdesz ellene.


Ne ess végletekbe

Ha túl magasra teszed a mércét, soha nem éred el; a túlságosan könnyű akadályok leküzdése pedig nem fog kielégíteni. A munkahelyi sikerhez elengedhetetlen az önismeret. Jó, ha tudod, hogy mire vagy képes. Ehhez mérten vállalj feladatokat.


Kockáztatni kell

A kudarctól való félelem sok nőt arra sarkall, hogy mindig csak a biztosra menjen. Pedig kockáztatni kell és érdemes is. A döntés hozzátartozik a munkához. Minden esetben írd össze az érveidet pro és kontra. Így tisztábban fogod látni, mekkorát kockáztatsz.


Fogadd el a főnöködet, üzleti partnereidet

Soha ne vedd személyeskedésnek az ellenvetést, a kritikát. Ha a munkáddal van gond, próbálj meg javítani rajta, és ne hagyd, hogy elragadjanak az indulataid. Ha nem kedveled a főnöködet, igyekezz magadban tisztázni: miért? Nincs rosszabb, mint az évekig lappangó, pontosan meg nem határozható ellenszenv.


Vállald a felelősséget!

A terheket már megszoktad, azt viszont még nem, hogy másokért is felelősséget vállalj? Pedig meg kell barátkozni a gondolattal, hogy nemcsak a dicsőségben, a felelősségben is osztozni kell kollégáiddal. Ha a te kezedben van az irányítás, nem kell félni a részfeladatok átengedésétől. Ha másokért is felelősséget kell vállalni, természetesen ez nagyobb megterhelés, de nagyobb lehet a siker is. Ez pedig fontos a hivatali előmenetelhez.



Dolgozz össze a többiekkel

Ha mindent magad akarsz megoldani, és nem segítesz másoknak, kizárod magad a munkahelyi közösségből. A nők gyakran azért illeszkednek be nehezen, mert azt hiszik, a kollégákat szeretni is kell. Tanulj a férfiaktól. Ha ki nem állod valakinek a hanghordozását, de ő a legjobb azon a területen, inkább dolgozz vele, mint egy rosszabb kollégával, akinek viszont elragadó a stílusa.


Élj a hatalmaddal

Magasabb pozícióba kerültél? Már nemcsak kérnek tőled, neked is kérni kell másoktól. Ilyenkor élj a hatalmaddal! A nők rendszerint attól tartanak, hogy beosztottjaik nem teljesítik a feladatot. A szorongás helyett gondolj erre: nem kaptál volna ekkora lehetőséget, ha nem érdemelted volna ki!

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL