SZÉPSÉG

Gyöngyház fények és pop art stílus

Szerző:
Szabó Anna
Az idei nyár nagy durranása a szem körül csillámló smink, mely fénylő holdudvarként öleli körbe a szemet. Mint egy kagylóhéj az igazgyöngyöt. A gyöngyházfényű szemhéj és a pop art stílus a legújabb sminktrend.
Kagylóhéjforma

A szem körüli kagylóhéjak elkészítése a füstös sminkhez hasonló. A különbség a színekben és a csillámló árnyalatokban van. Nem bonyolult elkészíteni, de egy kis kézügyesség azért nem árt hozzá.

Így készítsd

Először egy semleges, világos alapot vigyél fel a szemhéjadra, a szempilláktól kezdve egészen a szemöldök vonaláig. Aztán egy ecsettel, vagy pamaccsal kenj fényes égszínkék szemfestéket a szem köré, a belső résztől kifelé, és a szem alatti részre is. Majd egy sötétebb, árnyalattal folytasd, de csak a felső szemhéjra tegyél belőle. A belső szemgödörtől a szemöldök felé simítva kendd el finoman az ujjaddal. Végezetül tegyél fel egy kis fehér színű csillogó festéket a felső szemhéj középső részére, és egy vékony csíkban a szem alatti részre.

Mit kerülj

Ne használj színes, vagy harsány szempillaspirált, ehhez a sminkhez nem passzol. Rúzs helyett pedig csak egy kis szájfényt tegyél az ajkaidra.

Mivel készítsd?

1. L'Oréal Paris Color Mineral, 2. Lancôme –Vibrant, 3. Gosh waterproof eyeshadow stick, 4. Bourjois Suivez mon Regard Loose, 5. Estée Lauder Double Wear Eyeshadow Stick, 6. Avon Color Trend Mini Eyeshadow



Pop Art stílus

A másik irányzat a pop art, mely a színeket keverés nélkül használja. Nehezebb a kivitelezése, de a végeredmény mesés.

Így készítsd

Vigyél fel az egész szemhéjra egy semleges alapot, majd finoman tegyél fel egy ragyogó, citromsárga színt a szem köré, a belső szélétől a szempillákig. Egy sötétebb narancsszínnel folytasd, melyet a szem külső szélétől a szemhéj közepéig satírozz el. A szem alatti részt pedig egy félkörívben lila színnel húzd ki. A szempilla tövében legyen a legsötétebb, majd egyre halványuljon.

Mit kerülj

Ne használj színes szempillaspirált, kizárólag feketét. Vigyázz, ha foltos az arcbőröd, mert ez a smink kiemeli a hiányosságokat.

Mivel készítsd?

1. Clarins Colour Fizz Single Eye Colour, 2. Make Up For Ever Summer Eyeshadow, 3. Urban Decay Loose Pigments, 4. M.A.C. Submarine eyeshadow,
5. Max Factor Vivid Impact eyeshadow duo, 6. Stila eyeshadow duo



Szempillák

A szemhéjak az idei szezonban annyira hangsúlyosak, hogy ezáltal a szempillák egy kicsit háttérbe kerülnek. Hagyd őket diszkréten, de hatékonyan és precízen fesd ki.

Így készítsd

A felső pillák festéséhez egyenes kefét használj, és csak egyszer mártsd bele a tubusba. Ahogy a szempillák vége felé haladsz, fordítsd egyre jobban kifelé a kefét. Felülről is ismételd meg a mozdulatot, majd ugyanezzel a technikával fesd ki az alsó szempillákat is.

Mit kerülj

Nem kell többször mártogatni a kefét a tubusba, mert túl sok lesz rajta a festék. Ráadásul levegőt is pumpálsz ezzel a mozdulattal a tubusba, ennek köszönhetően hamarabb kiszárad.

A legújabb szempillaspirálok

1. Le 2 De Guerlain mascara, 2. Lancôme Hypnôse Ônyx mascara, 3. Rimmel Glam'Eyes mascara, 4. Paul & Joe Primer Duo, 5. L'Oréal Paris Double Extension Beauty Tubes mascara, 6. Max Factor Masterpiece Beyond Length



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL